Gå till innehåll

kiwi01

Medlem
  • Innehållsantal

    232
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    2

Allt postat av kiwi01

  1. Du är en sån besservisser som alltid tror sig veta bäst. Ditt inlägg tillför inget av värde.
  2. Kanske, men jag är osäker på om det verkligen fungerar, det verkar som att man måste aktivt avmarkera varje gång, Jag förstår att de som aktivt använder Excel plockar upp det för att fylla på, men det borde väl gå att separera dessa olika former på ett smidigt sätt.
  3. Tack för länkarna, ska läsa dem under dagen. Ja, de påpekade att syftet med inloggningen var att jag då kunde ändra i dokumenten. Som om syftet med att skriva och spara var att kunna göra ändringar! Jag har skrivit i Word i åratal utan hjälp och utan att drabbas av svårigheter. Idag måste man läsa igenom en massa instruktioner eller gå en kurs för att förstå hur man sparar sitt enkla dokument. Det är för dj... ! Såg dock att "spara som" kommer fram om man avmarkerar autospar.
  4. Vad jag än tar mig för uppstår problem som jag inte finner lösning på. För ögonblicket är det Microsoft/Word. Jag skriver dokument ganska ofta, endera skriver jag egen text eller kopierar och klistrar en text på Word. För en tid sedan infördes som krav att jag måste logga in på mitt Microsoft-konto för att kunna spara dokumentet. Det är bara finna sig i det, irriterande dock att jag var tvungen att logga in för varje dokument. Nu får jag inte tillsägelsen längre så jag antar att jag inte blir utloggad. Idag, första maj skrev jag ett kortare meddelande som jag kommer att skriva ut och skicka i form av ett brev. Innan jag skriver ut ville jag spara dokumentet. Så jag öppnar arkivet där man sparar, men det fanns ingen ”spara som”, däremot ” spara en kopia”. Kopia??? Jag har ju inte sparat originalet ännu. Jag ser att ”autospar” eventuellt är på, ändrar det, och tar en titt på tidigare sparade dokument som listas nedan, överst ligger det aktuella dokumentet men det stämmer ju ändå inte med ”igår klockan 17.18”. (Tiden är ju ” idag 16:30”.) Ser att rubriken för datumkolumnen lyder ”ändringsdatum”. Jag har ju inte ändrat något. Microsoft visste tydligen redan igår vad jag skulle skriva idag och passade på datera ändring, som ju ändå inte stämmer??? Jag ser också att ett större antal dokument har fått ändringsdatum ”söndag klockan ..” , jag har inte rört dessa dokument så varför har de fått ändrat datum. Det enda rimliga i mitt huvud och mina ögon är att dokumentet dateras sparat i det ögonblick som sparandet sker.
  5. Nu citerar jag mig själv. Om någon vänlig själ kan tänka sig att läsa och kanske ge mig ett svar på min fråga. Det vore pest om jag skulle tvingas att acceptera Candycrush +18 liknande appar + TikoTok.
  6. Har upptäckt att mobilen nu efter uppgraderingen töms märkbart snabbare på batteri och behöver därmed laddas oftare än före uppgraderingen. Följde rekommendationen i inställning att ställa in att batteriet aldrig ska laddas högre än till 85 % för att förlänga batteriets livslängd. Om det nu stämmer.
  7. Uppgraderingen har vållat mig fler problem än jag någonsin kunde tänka mig. Jag har slutfört installationen och dessutom installerat uppdateringen också. Då borde ju allt vara klart? Men nej. Appen meddelanden/SMS (den som ser ut som en luftbubbla med tre prickar) var helt tom. Jag lyckades formulera en mycket kort text men det fanns ingenting att skicka iväg den med. Sent i gårkväll hittade jag en minimal avi längst upp till vänster på skärmen innehållande ”missat samtal”. Jag kunde se vem som hade ringt så jag ville ta bort meddelandet. Men hur? Det fanns ett kort ord, jag minns inte vilket, jag tryckte på ordet, sur över att de inte kan fortsätt med vanlig Samsung-svenska ”ta bort” som även sådana som jag kan förstå. Men: i morse fanns meddelandet i just appen SMS nu kompletterat med ett antal gamla sparade meddelande. Äntligen. Det finns ytterligare en avi i form av ett trollspö… Där finns en nedåtpil åtföljd att texten: Uppgraderingen slutförd utf… tryck för att slutföra din enhet… genom att använda den här tjänsten från iron source godtar du vårt användaravtal samt samtycker till att få meddelanden om tjänsten. Där trycker jag Fortsätt, där erbjuds jag 20 st nya appar, allt från Candy Crush och andra barnsliga spel inkl TIK Tok. Inget för mig. Jag uppskattar visserligen att de ger en katalog över appar att själv välja, det borde de ha gjort från början istället för att tvingas acceptera appar som inte de Här är det tänkt att jag ska klicka på Installera. heller gav mig något mervärde. Men hur ska jag göra nu för att slutföra uppgraderingen? Det finns ett litet kryss längst upp som jag trycker åtföljd av följande text ”Avsluta app-inställningen? Är du säker på att du vill skjuta upp konfigurationen av din nya enhets appar? Nej / Ja Jag är för obegåvad att fatta vilken jag ska trycka på – för vilket jag ska välja för att uppgraderingen äntligen ska vara klar. Utan att man har lagt till de nya apparna.
  8. Om Samsung avråder är det inte värt att chansa. Och för mig är det omöjligt att kontakta Samsung community, jag lyckades inte skapa konto. Jag är väl tvungen att ta skeden i vacker hand och bekräfta installationen samt hämta uppdateringen. Det få bli som det blir, bara den går att ringa med...
  9. 3) Ja, den verkar ju vara ny... Och tydligen köpte jag den på dagen för ett år sedan!
  10. Så här är det: vid ett eller kanske två tillfällen har det kommit avi längs upp på skärmen där man har talat om att installera den aktuella uppdateringen innebär att man INTE kan ångra uppgraderingen! Det som jag allra helst vill men ven vet inte hur.. Och nästa, återställ. Är det kanske samma som ångra, dvs återgång till till det som var innan uppgradering?? Vilket jag gärna skulle acceptera. Jag öppnade länken och det är rejält mycket förberedelsertillfällig säkerhetskopiering i Samsung Clou eller på en extern lagringsenhet, efter det : återställ alla inställningar, återställ alla mobilnätsinställningar, återställ Wi-Fi och Bluetooth-inställningar, återställ tillgänglighetsinställningar. Det här är jag helt säker på att jag INTE klarar av. Fabriksåterställning nämns också. Som alternativ?? Det är ju samma sak där, allt måste sparas undan.
  11. 2) Men då brukar det stå listan XX har ringt men lämnade inget meddelande. 3) Min mobil är en Samsung Galaxy A13 5G 4/128GB Modellnamn SM-A136B/DSN. A13 står väl för lägre prisklass, kostade strax under 2000. Ville minnas att det skulle vara en utgående modell, men den tycks säljas fortfarande. . Dessa uppgifter hittade jag i Inställning Under Om telefonen Längs ner på sidan stttår "Letar du efter något annat?" och sedan 3 rader med blå färg Programvaruuppdatering Återställ Kontakta oss Jag vågar nog inte klicka ens. PS Ha överseende med alla felstavning och andra konstigheter - jag ser uruselt.
  12. 1) Om Bixby har jag läst att det är en dålig assistent som många har avinstallerat och rekommenderats att göra det. Men jag kan ju inte avinstallera något som jag inte har, eller var någonstans gömmer den sig?? 2) Jag uppfattade det som att jag kom till min min egen röstbrevlåda av rösten och sättet att tala att döma. Några meddelanden fanns inte! Så vem skulle meddelandet till egentligen, uppenbart till någon annan. 3) Det kan ju bero på att de har nyare och bättre mobiler. De borde ha snävat av, tittat på årsmodell och kapacitet.
  13. Min fråga lyder just som som det står i rubrIken. Har googlat och första svaret som kommer upp lyder: Man gör precis som vanligt. Dvs, om numret exempelvis börjar med 073 XXX osv så är det precis så man gör. Jag tycker att det låter korrekt men det fanns andra förslag. Har totalt tappat kontakt med min vän som befinner sig i annat land. Har ringt på Whatsapp många gånger utan att få respons. För kontakt behövs att han befinner nära wifi. Det finns i bostaden men slås på vissa tider då det kostar pengar. Har också ringt direkt till telefonen som rekommenderat. Efter en stunds väntan kommen en svensk röst fram som säger "det gick inte att fullfölja samtalet just nu, återkom senare. För att det ska fungera behövs mobiltäckning som inte finns överallt.
  14. Har lyckats ta bort två dubbletter, men det räcker ju inte. Och just nu finns det värre problem att ta itu med. Kan man anmäla Samsung till Konsumentombudsmannen eller någon för falsk marknadsföring? Det är ju det de har gjort sig skyldig till genom att måla upp en så positiv bild som inte alls motsvaras av verkligheten. Nya märkligheter dyker upp hela tiden.
  15. Vad är Bixby??? Jag harr alltid ringt till 222 men aldrig kommit till Telenor. Och det anges ju att om man ringer från Telenor telefon , kan man ringa 222, jag ringde inte från Telenor telefon och kom inte till deras Kundtjänst. Det är till min egen röstbrevlåda jag vill komma till. Hela denna uppgradering är en bedrövlig soppa. Och denna Bixby är en totalt obegåvad idiot.
  16. Jag ringer alltid 222 når jag ska till röstbrevlådan, precis som jag gjorde nu. Men varför kommer Telenor på skärmen, det är inte normalt. Jag vet hur man plockar isär samlingsmappar, men varför dirigerar de ett Whatsapp-samtal till Meet, helt utan förvarning. DET ÄR INTE OKAY, enligt mig. Nej, jag har inte försökt söka efter Play Store, har inte haft behov av det just nu. Tack för länken. Jag hävdar fortfarande att den här förbannade uppgradering är en j*vl* parodi. den borde aldrig har ägt rum. Om jag fick som jag ville skulle jag ångra hela uppgraderingen men har ingen aning om hur. __________________ Ny kommer det lite OT. Det är inte bara mobilen, det är ömsom Google ömsom Microsoft. Hela tiden.! Jag ska öppna två nya trådar, håll ögonen öppna, jag behöver er hjälp
  17. Först ska jag säga att jag var alltför trött igår för att försöka vidta åtgärder. Men jag har ett par andra märkligheter som jag vill redogöra för. För en vecka sedan plingade det till i mobilappen meddelanden/SMS: Öppnade appen och enligt texten hade jag två oavlyssnade meddelanden att ta del av och uppmanades att ringa 222. Lite märkligt då jag inte hade några obesvarade samtal tyckte jag, men jag slog numret, när det började ringa kom Telenor med stora bokstäver upp på min skärm. Några meddelanden fanns inte. Men vad hade Telenor med detta att göra?? Tele2 är min mobiloperatör. Jag kollade vad Telenors kundtjänst har för nummer, det finns två längre nummer och även ”från din Telenormobil: 222”. Jag ringde ju från Tele2-mobil. Jag vet att Tele2 och Telenor samarbetar och delar nät, men delar de även meddelandetjänsten??? Jag tycker att det här är helt obegripligt. På måndag ringde jag Tele2 för att fråga vad de har att säga, men gav upp efter 15 minuts väntan. _______________________________________________ Sent igår kväll ringde mobilen, jag var just på väg att somna men hann se ett utlandssamtal. Jag känner igen landsnumret, min gode vän är där sedan en tid tillbaka. Han ringer dock alltid via Whatsapp så jag blev lite orolig, har det hänt något? Han bekräftade att det var han som ringde – men från sin Whatsapp. Jag konstaterade nu på morgonen att samtalet är registrerat i appen Meet (som sägs vara fd Duo som jag inte vet något om. Appen Meet har uppgraderingen tryck ihop i en samlingsapp tillsammans med G och Youtube. Av färgen och formen att döma är Meet en Googleapp. Jag konstaterade också att appen Play där androidanvändare alltid har kunnat hitta egna, valfria appar (därifrån hämtade jag just Whatsapp) är borta från mobilen! På surfplattan finns den och och Whatsapp är också kvar, dvs den kan hämtas men jag har inte den installerad på plattan. Jag har fått två korta textmeddelanden till Whatsapp från en annan person så den fungerar. Jag tycker att hela denna uppgradering med sin löften om ”…precis som du vill ha det…” mest liknar en ond parodi. Hur länge ska det hålla på??? Jag orkar snart inte mera. Ber om ursäkt för ev stavfel och andra misstag, orkar inte korrekturläsa.)
  18. Hej Cecilia! Jag är inte på något sätt missnöjd med att du skickade länken. Det ligger ju i Samsungs intresse att väcka intresse för produkten.
  19. Hej och tack! Verkar som att jag har att göra ett tag framöver... Blir nog inte färdig ikväll.
  20. Det kan väl inte komma som en överraskning att jag är besviken på utebliven respons och vilja att bidra med hjälp? Det är ju förstås frivilligt. Kanske beror det på att ingen vet vad jag pratar om? Har ingen erfarenhet av det jag skriver om? Har perfekt ordning i mobilen? Inga dubbletter – upp till 8 st - av vissa appar? Ingen annan har en simpel Samsung? Jag ber om hjälp en gång till. Notera att det här handlar om uppgradering och inte en uppdatering. Webbsidan postad av Cecilia i min tidigare tråd 23 februari är en besvikelse (inte Cecilias fel). Jag ser inte att jag har någon nytta av att bläddra sida upp och sida ner visande lyckligt leende mobilägare som kan få det ”precis som du vill”. Jag hade velat ha mera handfasta råd. (Kanske tröttnade jag för tidigt.) Nyheterna i form av nya appar är inte jättemånga; Disney, Netflix, Linkedin, Microsoft, Free, Global Goals, Samsung Pay för att nämna några. Ingen av dessa har något värde för mig. Även AR-zon, (går jag till appregistret finns ytterliga 4 med var sin inriktning. ) Min Whatsapp hade parats ihop med Youtube i en vit Samsungapp. ??? Vad som gäller för dagen är jag inte säker på, men det verkar som att de nya apparna kunde enkelt avlägsnas om man gör det innan man utför det sista momentet i uppgraderingen. Tidigare i veckan såg jag ett meddelande i övre kanten; uppgraderingen kan ångras om man gör det innan uppdateringen som står på tur. Valhänt som jag är bestämde jag mig för att vänta till nästa dag, då var meddelandet borta. Att söka hjälp och råd hos Samsung community fungerar inte då jag varken kan logga in eller skapa ett konto. För ett antal sedan hade Samsung en lokal på Kungsgatan för service och reparation, men de har skippat mobiler och servar alla övriga Samsung-produkter. Jag kontaktade Elgiganten-Phonehouse på Arenavägen, de hjälpte mig att flytta över innehållet i min förra mobil till denna nya. Har inte fått någon respons därifrån. Helst skulle jag vilja avlägsna uppgraderingen, jag har ingen nytta av den. Men hur gör jag? Blir det kanske bara ett nytt kaos?
  21. https://support.microsoft.com/sv-se/office/microsoft-editor-kontrollerar-grammatik-och-mer-i-dokument-e-post-och-webben-91ecbe1b-d021-4e9e-a82e-abc4cd7163d7 Webbadressen är ruskigt lång om man ska till "Editor". Kanske går den att "klippa av" och sedan leta sig fram till det man är intresserad av. Själv fann jag sajten intressant och upplysande. Ifall någon är intresserad...?
  22. Idag läste jag om Microsoft Editor. De skriver "Microsoft Editor är en AI-baserad tjänst som hjälper dig att ta fram det bästa i ditt skrivande på flera än 20 språk, oavsett om du skriver ett Worddokument, ett e-postmeddelande... och några till nämndes. Så det var ju inte obefogat av mig att fråga om det var AI-teknik som användes. Det var ju korrekt.
  23. Efter ett flertal omstarter har jag fått fram startskärmen som tycks vara intakt när det gäller appar. Men varför är det så många dubbletter av vissa? Appen Instagram finns i 8 exemplar, Whatsapp i tre, mailappen i två osv.
×
×
  • Skapa nytt...