Gå till innehåll

TomV

Medlem
  • Innehållsantal

    18
  • Gick med

  • Besökte senast

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

TomV's Achievements

(1/8)

  1. Det här hade jag inte en aning om och mycket bra att få veta. Det förvånar mig lite att websidor som efterfrågar känslig information inte informerar om att det inte kan läsas av någon annan.
  2. Min fundering kunde handla om vilken webläsare som helst men det råkar vara Google Chrome jag använder. Jag är mycket försiktig med att ange personnummer eller annan känslig information på nätet och förundras ibland över hur lättvindigt man på websidor efterfrågar den typen av uppgifter. T ex på Transportstyrelsens hemsida där man kan ställa frågor utan att ha identifierat sig med BankID. Då ombeds man bl a ange personnummer (dock inte obligatoriskt). Finns det i dylika hemsidor någon form av spärr som gör det riskfritt att ange personnummer eller hur kan man förklara detta som för mig känns ganska tveksamt?
  3. Det är stämmer precis att det är en dator från Asus. Mappens storlek är 4,43 GB. Den skulle alltså riskfritt gå att flytta till en annan disk.
  4. Det finns på min C-disk en mapp som heter eSupport med två undermappar (eDriver & Manual). Vad används den till och behövs den?
  5. Vad jag kan se finns Hämtade filer inte med vid Diskrensning.
  6. Diskrensning ger ingen större effekt så jag har fortsatt leta efter sådant som riskfritt borde kunnas ta bort. Min senaste upptäckt är att på C:Användare\xxx\Hämtade filer finns cirka 800 MB bestående av gamla filer (pdf mm) som jag genom åren laddat ner och sparat på annan plats. Det känns riskfritt att ta bort dem, men är det något jag förbisett?
  7. Det jag inledningsvis beskrev som "någon form av minnesbrist" visar sig trots allt bero på att det ont om plats på systemdisken. Som första steg har jag tagit bort filer som jag vet inte används och undanröjt det akuta problemet, men det riskerar ju att återkomma. Finns det några enkla åtgärder man kan vidta, jag har t ex för mig att det finns något inbyggt verktyg för att rensa?
  8. Är det riktigt uppfattat att det var vid Exportera och inte Importera som varningen uppträdde? Eftersom jag tänkte testa är det intressant att veta.
  9. Jag upptäckte nyligen att jag inte kunde komprimera i Thunderbird p g a någon form av minnesbrist, men jag är oklar över vad det handlar om. Samtidigt fick jag problem med att öppna dokument i Word så det har sannolikt inte med Thunderbird att göra egentligen. Eftersom det finns gott om plats på systemdisken verkar inte det vara orsaken. I felutskiften från Thunderbird blev jag rekommenderad att ta bort sparade mail i lokala mappar vilket verkar ha hjälpt, men eftersom det lär hända igen undrar jag om någon kan lista ut vad det egentligen handlar om och vad man gör åt problemet.
  10. Svaret konfunderar mig lite eftersom den beskrivning som hänvisas till inte nämner Exportera och Importera i Verktygsmenyn utan mer liknar hur man gjorde innan detta fanns.
  11. Detta blev nästan lite pinsamt eftersom jag efter att ha skickat frågan upptäckte det under Verktyg. Fanns det verkligen för två år sedan (när det senast var aktuellt) eller kommer jag ihåg helt galet?
  12. TomV

    Note Tab Light

    BINGO! Enkelt när man vet men det hade jag nog inte kommit på utan assistans. Jag tackar och bockar.
  13. Jag har fått berättat för mig att det i Thunderbird skulle finnas ett verktyg för att flytta konton och mail från en dator till en annan. Stämmer det och i så fall var hittar man det?
  14. TomV

    Note Tab Light

    Jag använder Note Tab Light för att hantera textfiler och har idag till mitt stora förtret upptäckt att det gjorts någon form av uppdatering så att all min anpassning har försvunnit, t ex är Reopen-listan tom. Eftersom det är ett antal år sedan jag gjorde anpassningarna senast kommer jag inte ihåg allt jag ändrade och det är en sak jag inte hittar lösningen på. När jag startar Note Tab hamnar till vänster en spalt med ett antal val från AutoCorrect till Utilities. Den vill jag få bort, men frågan är hur man gör.
  15. Finns det något sätt att skriva ut ett Excel-ark så att radnumreringen i vänsterkanten följer med?
×
×
  • Skapa nytt...