Gå till innehåll

Per-Ola Jakobsson

Medlem
  • Innehållsantal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

Per-Ola Jakobsson's Achievements

(1/8)

  1. Jag kör Windows 11 home 23H2. När jag fick datorn levererad hade den Bitlocker aktiverat och detta aktiverades även på de extradiskar jag satte i. Efter ett tag fick jag den primära disken bytt och nu är det inte Bitlocker på den men väl på extradiskarna. Jag vill få bort Bitlocker helt och hållet men har inte hittat någon lösning. Man kan ju slå på och slå av Bitlocker i inställningar men det verkar bara påverka den primära disken.
  2. Hej! Jag ska klona min gamla disk med hjälp av återställningsmedia och anmodas knappa in Bitlockerkoden. Fine, går till mitt Microsoftkonto och hittar en lista på 10 st. De flesta med samba datornamn och datum. Kan jag med hjälp av koden före själva Bitlockerharangen se vilken dator den gäller till? Inser att jag borde döpt datorerna olika under årens lopp... Jag lyckas inte komma in på mitt Microsoftkonto i själva applikationen eftersom den vägrar läsa @ från tangentbordet. ☹️
  3. Det har jag också testat och det är så jag kan komma åt den stationära från laptopen men omvänt går det inte.
  4. Nej, nu lyckades jag inte beskriva det rätt så du missförstod mig. När jag startade upp datorerna första gången blev jag blir ombedd att logga in med sitt microsoftkonto och det gjorde jag. Lite längre fram i processen skall man välja inloggningsmetod, t.ex. pin, fingeravtryck eller bild. På den bärbara valde jag fingeravtryck och senare har jag även lagt till pin. Dettal för att eventuellt kunna använda det för att komma in via nätverket. På en stationära har jag bara pin. Således finns det bara ett konto på respektive maskin.
  5. Hej igen! Jag är säker på att båda är inloggade med microsoftkontot. I båda står det att jag kan logga in med ett lokalt konto istället om jag vill. Från min laptop kan jag logga in via nätverket på min desktop. Det gör jag med microsoftkontot. Att göra det omvända går inge. Jag får bara meddelandet att lösenordet är fel. Jag har dubbelkollat så att alla vippor för delning i nätverk står likadant i båda och det finns partitioner delade på laptopen som den som kommer in kan komma åt. Båda datorerna har en användare med lösenord när jag loggar in. Dessa är olika och skilda från microsoftkontot.
  6. Jag är ganska säker på att jag är inloggad med microsoftkontot på båda datorerna och det var med det jag fick kontakt från laptopen till desktopen. Därför trodde jag i min enfald att jag skulle kunna göra likadant för att koppla ihop den avdra vägen. Men det går inte.
  7. Jo, den funktionen har jag förstått men jag vill kunna jobba med mina filer från båda datorerna samt använda skrivaren som är kopplad på den ena.
  8. Hej! Jo, jag har prövat det men det funkar ändå inte.
  9. Tyvärr säger den ingenting om vilken användare och lösenord det är man förväntas skriva in.
  10. Hej! Jag tror att jag håller på att bli galen. Efter att ha uppgraderat till W11 på ena datorn (dator1) och skaffat en ny med W11 (dator 2) försöker jag nu koppla upp nätverk mellan dem. Alla inställningar är ok så att jag ser respektive dator men problemet uppstår när jag skall genomföra autentisering. På Dator 1 har jag fingeravtryck och vad jag tror lade jag aldrig in någon pinkod. På dator 2 valde jag ett användarnamn och knappade jag en pinkod. Tråkigt nog kan jag inte ansluta till dator 2 med dess användare och lösenord och eftersom jag inte har någon pin på dator 1 kan jag heller inte komma åt den från dator 2...
×
×
  • Skapa nytt...