Gå till innehåll

Mårten85

Medlem
  • Innehållsantal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

Mårten85's Achievements

  1. Jag tittade runt i BIOS men hittade ingenting. Provade även sökfunktionen men gav inget resultat.
  2. Okej, tack! Jag hittade inte dessa filer i System32. Ska kolla i BIOS om jag hittar någonting om inaktivering.
  3. Okej, det har lösts sig vad det verkar! Jag körde en klassisk "reparation" och då blev allt bra. Kollade Systeminfo och min BIOS-version är den senaste (2021). STORT TACK @X-Men och även @Cecilia För er hjälp och engagemang!! Lösningen i mitt fall var då uppenbarligen uppdatera firmware/BIOS, aktivera CMS och kör en reparation... Jag verkar även ha lyckats sätta detekteringen i karantän via ESET. F5 för avancerade inställningar ->Detekteringsmotor -> Exkluderade objekt -> Detekteringsundantag ->Lägg till -> EFI/CompuTrace.A i "Detekteringsnamn". Återigen, jag är så tacksam för hjälpen! Dock kvarstår virusresultatet som innan. Men, just nu känns det mer som en seger att fått igång burken igen.
  4. Hit kommer jag nu. Om jag tar återställningspunkt så riskerar väl hela biosuppdateringen att tas bort? Förslag här?
  5. Nu valde jag att aktivera csm och nu startar datorn/windows, båda diskarna finns med i bootmenyn i bios.. dock får jag lite felmeddelanden av windows. Stoppkod ”inaccessable boot device” windows startade inte korrekt. Den diagnoticeras. Jag kan starta om/felsöka/eller stänga av.. detta är ju mycket konstigt.
  6. Jag hittar ingenting där jag kan välja SATA.. Det handlar bara om UEFI only eller legacy only / both på vissa. Om jag enablar ”CSM” får jag en del val kring boot device controL, boot from storage, boot from Pci/pci expansion devices, boot from network devices. Kan även välja ”ignore” på samtliga.. jag klickar runt mer för att se om jag hittar. Måste väl vara under ”boot” menyn i advanced.. hittade nu att jag kan välja ”sata mode selection” AHCI eller intel rst with intel optane system. Det sistnämnda är förvalt. Jag kan även disabla de diskar som inte används och som ligger före i bootordningen.. samt så kan jag enabla något som heter ”hot plug” för de plika diskarna. kan även under boot välja OS type och där emellan ”other OS” eller Windows UEFI ode” other är förvalt.
  7. Hej stort tack för alla instruktioner, jag har följt till punkt och pricka och uppdateringen blev 100%. Dock stötte jag på ett nytt problem vid omstart.. Dwn verkar inte hitta någon disk att boota ifrån. mina diskar syns inne i bios både c : och D : men de ligger som SATA6G_3 respektive 4. När jag väljer ”boot menu” så är den tom. minns att detta hände försrs gången jag satte ihop sen men då löste jag det själv på ren chans inne i BIOS. Vill helst inte chansa.. Några idéer?
  8. @X-Men Tack! Jag körde en "system". Finns all relevant info här? Den är egenbyggd men alla komponenter köpt via Inet.se.
  9. Hej @Cecilia Tack för svar. Här kommer en skärmbild med diskhanteringen. Har du något mer förslag på hur jag kan gå tillväga?
  10. Tack för svar! Jag var in där och läste, men jag blir inte så mycket klokare dessvärre.. Tycker heller inte sajten är glasklar. Försökte även i min klient gå in via "F5" för avancerade inställningar och på den vägen "blocka" just den filen. kom där man kan exkludera, men då fattade jag det som att man kan exkludera filer för att inte bli "stoppade" av ESET. Kanske är jag som är mindre bevandrad/kunnig.
  11. Hej alla, Jag har stött på problem med ett virus som har upptäckts och som heller inte verkar gå att "ta bort" på ett enkelt sätt. Eset skriver om Firmware uppdatering och "flashing process". Jag förstår givetvis ingenting. Meddelandet jag får av genomsökningen av datorn: \\Uefi Partition » UEFI » uefi:\\Volume 5\Application {057AD6B7-3525-40C8-9D21-552642894E3A} - en variant av EFI/CompuTrace.A potentiellt farligt program Jag har försökt att hitta genvägen dit men utan framgång och förstår inte riktigt vad detta innebär. Är det en partition som inte har en etikett som jag inte kan se? Jag har två parttioner på min dator. En C : där Windows ligger och annat, samt en D : där jag lägger musik/spel etc. All hjälp är väldigt välkommen! Tack på förhand Mvh Mårten
×
×
  • Skapa nytt...