Gå till innehåll

malloonballoon

Medlem
  • Innehållsantal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

malloonballoon's Achievements

(1/8)

  1. (Tillägg: Jag har fått svar från en Mac-datorsnubbe att detta bekymmer troligtvis inte existerar på Mac. Att en Mac bara helt batchbyter namn och numrerar respektive fil uppifrån och ner, oavsett vilka filtyper det är blandade. Som Windows gjorde förr i världen)
  2. JAAAAAAAAAA!!! ÄNTLIGEN! Jag lade inte till [C] i rutan för det nya filnamndet, utan jag lät Total Commander justera det själv. NU funkade det!! TACK i massor för att du tog tiden att hjälpa mig! Tills utforskaren blir som den en gång var får jag använda mig av Total Commander. TACK!!!
  3. Vad är det du gör som jag inte lyckas med? Gjorde ett nytt försök nu. Markerade filerna --> Ctrl+M för massomdöpningsverktyget --> valde nytt filnamn "julafton" --> "Starta!" Det blev samma resultat som i mitt ursprungsinlägg..
  4. När jag testade i Total Commander blev det samma som när jag använde utforskaren 😢 Men eftersom du fick till det där, måste jag finna vad du gör i Total Commander som jag då inte gjorde...
  5. Nämen!!! Det är ju exakt SÅHÄR som jag VILL att det ska bli! Det är DET HÄR som hela tråden handlar om -- att det INTE blir såhär för mig! Dina filer här behåller sin sortering efter filnamnsbytet. T.ex. har dina två .mov-filer inte fått namnen "Kreta bildspel 001.mov" och "Kreta bildspel 002.mov". Dina filer har behållit samma "platser" i listan efter namnbytet som dom hade innan namnbytet. Om du ser i mitt ursprungsinlägg flyttas mina två .mov-filer upp och erhåller filnamn "test (1)", "test (2)". Trots att dom legat längre ner i listan innan filbytet. Mitt hela problem är alltså att utforskaren skapar dubbletter (som Cecilia benämnde det: återanvänder förled) om det finns olika filtyper. OCH börjar alltid från början (1), (2), (3), gällande respektive filtyp. Det jag önskar är att vardera fil fick ett unikt namn: filnamn + någon form av räkning/siffra. Jag önskar att samma namn, t.ex. "test (1)" inte återanvändes till flera filtyper. I dina bildexempel här har inga filnamn återanvänts, trots att du har tre olika filtyper. Det är DET som hela den här tråden, och ursprungsinlägget, handlar om: I want that!
  6. Jag försöker lära mig Total Commander nu. Dock gör den än så länge bara exakt samma sak som utforskaren: återanvänder filnamn när det är olika filtyper och ändrar den ursprungliga ordningen. Mikael63 --- du som använt Total Commander länge. Vet du hur jag ska göra? Jag sorterar filerna efter filnamn, markerar aktuella filer att döpa om, öppnar massdöpningsverktyget (Crtl+M), skriver nytt filnamn, startar. Resultatet blir som utforskaren. 😢
  7. Jag ska ta en kik på Total Commander! Tusen tack ska du ha, Cecilia! Och tack till Mikael63.
  8. Jag. vill. inte. sortera. någonting. Och jag förstår visst vad som fungerar och inte fungerar i utforskaren. Utforskaren har förändrats alltefter Windows utveckling -- till det sämre i denna fråga, om du frågar mig, då detta inte var ett problem för 10 år sen. Dock är det frustrerande när en skall hantera 15000 filer där det är blandade filtyper, när ordningen kastat om vid ett vanligt sketet namnbyte. Det är namnbytarfunktionen som är problemet. Som Cecilia skriver --- att utforskaren använder samma förled på olika filtyper efter namnbyte. Och att sorteringen därmed ändras.
  9. Ja! Exakt! Du är helt med på vad jag menar, Cecilia! Problemet är som du säger: att samma förled återanvänds. Om vi tar exempel på en mapp med foton och filmer från en julafton... då vill jag inte efter namnbyte att filmerna på jultomtens kvällsbesök hamnar i början av mappen tillsammans med dagens första foton. Alla filer har ju unika filnamn innan, oavsett filtyp, och är i utmärkt korrekt ordning från början. Så det är knäppt att ordningen inte kan behållas efter filnamnsbytet. Det är tyvärr ingen idé att sortera på datum, dels då den återanvänder förled ändå, dels p.g.a. att .png-bilderna inte brukar ha rätt fotodatum/-tid (så då skulle sorteringen bli koko ändå). Detta var inte något problem med t.ex. XP. Och jag vill hoppas att det någonstans finns en ruta att kryssa som slår på/av denna funktion.
  10. Jag känner att vi fortfarande inte förstår varandra. Jag VILL ju att sorteringen kvarstår, såsom den är i utforskaren, innan namnbytet. Jag vill INTE att filerna byter ordning efter namnbyte. Och jag vill INTE stuva runt några filer ALLS, varken innan eller efter. Och NEJ, filerna behåller INTE sorteringen som innan namnbytet. Detta är själva problemet jag adresserar! Mina bilder i inlägget visar ju vad utforskaren gör. Filerna i första bilden är sorterade efter filnamn. Tredje bilden visar ju att ordningen INTE blir densamma. Jag vill ha kvar ordningen. Jag vill att filerna byter namn enligt (1), (2), (3) osv enligt sin ursprungliga ordning, oavsett filtyp.
  11. Jag tror att du missförstod mig. Jag vill alltså INTE flytta runt filer i speciell ordning. Sorteringen efter filnamnsbyte blir INTE efter ursprungsnamnet, vilket är bekymret. Om du tittar på exempelbilderna så önskar jag behålla filernas ursprungsordning (första bilden), även efter filnamnsbyte. Dock ändras filerna enligt tredje bilden.
  12. Tusen tack för ditt svar!! Ja, alltså... jag önskar att filerna behåller samma ordning som innan filnamnsbytet (första bilden). Dock, när jag döper om i Windows 10 ändrar filerna ordning efter namnbyte (tredje bilden), vilket inte är önskvärt. Du känner inte till något annat sätt än att använda program? Jag kan inte minnas att det var såhär med tidigare Windows.
  13. Hur byter jag namn på flera filer samtidigt som jag behåller den ursprungliga sorteringsordningen? Exempel: Jag har en mapp med en massa filer (16 i den här bilden). En blandning av .jpg .png och .mov. När jag byter namn på allt samtidigt, startar de olika filerna separata sekvenser (1), (2), (3), och filordningen är inte densamma som före namnbytet. Jag skulle vilja att filerna förblir i samma ordning som tidigare, oavsett filtyp. Kan någon hjälpa?
×
×
  • Skapa nytt...