Gå till innehåll

RazorwireSC2

Medlem
  • Innehållsantal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

RazorwireSC2's Achievements

(1/8)

  1. Hej, tack för alla svar! Jag testade att stänga av strömmen till datorn, och alla inställningar i BIOS återställdes igen. Om jag stänger av datorn men låter strömmen vara på fungerar dock allt som vanligt. Jag får prova att skaffa ett nytt batteri, helt enkelt! Jag kommer uppdatera här igen när jag provat att byta det.
  2. Uppdatering: Datorn verkar fungera ungefär som den ska just nu. Har provat att stänga av den, och det verkar ändå funka. Ska se vad som händer om den får stå strömlös ett tag, om det börjar krångla igen så provar jag att byta batteri. Tack för hjälpen!
  3. Ok, i så fall gissar jag på att det inte är det som är problemet. Eftersom datumet i BIOS ändrades till 2009 gissar jag på att något har återställts när datorn har varit avstängd under några veckor?
  4. Hej, tack! Moderkortet är ett Asus ROG Strix Gaming 360-F. Uppdatering: Efter att ha fipplat runt med inställningarna i Bios lite mer lyckades jag faktiskt få datorn att boota. Jag är dock osäker på om jag valde rätt hårddisk att boota från, jag tror eventuellt att jag valde fel i menyn? Datorn hamnade i ett reparationsläge där den försökte reparera hårddisken. Den stod och tuggade där länge, och hamnade sen i en loop där den försökte boota men aldrig kom förbi den första loggan. Jag stängde av den, och när jag startade den igen hade alla inställningar i Bios återställts igen. När jag återigen ändrade dem (aktiverade CSM) startade datorn som vanligt. Jag kom in i Windows (efter en lååång laddningsskärm), och saker verkar nu fungera någorlunda normalt. Jag vet dock ej om jag törs starta om den igen? Om det är något intern batteri som är slut, kommer jag behöva gå igenom hela proceduren igen? Tack!
  5. Hej! Jag var bortrest över julledigheten, kom hem och slog på datorn hemma. Den startade till GNU. Jag skrev exit och kom då in i UEFI Bios. Där kollade jag på boot-ordningen, och såg då att det bara finns en hårddisk i listan. Jag har tre hårddiskar, varav två inte syns inte, inklusive den med Windows på. Den som syns är en SSD, de andra två är gamla HDD. Jag har försökt att pilla med Bios-inställningarna (jag har slagit på Compatibility Support Module och provat olika inställningar där), men det gör ingen skillnad. Bios hävdar också att datumet är den första januari 2009, och att klockan är 00:45 (skrivs ca 45 minuter efter att jag försökte starta den första gången). För att summera kommer jag alltså inte åt att starta Windows överhuvudtaget, och Bios hittar inte hårddisken som Windows ligger på. Mycket tacksam för hjälp!
×
×
  • Skapa nytt...