Gå till innehåll

Dick

Medlem
  • Innehållsantal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Inlägg postade av Dick

  1. On 2023-12-11 at 08:05, _.M sade:

    Jag har fått en ide, om man skulle köpa en sån där överdrivet kraftig CPU, typ Threadripper, bygga en dator baserad på den med hundratals gigabyte ram. Då skulle man kunna köra någon slags Hyper Visor, dela upp datorn i mindre och köra flera versioner av Windows och Linux på samma gång. Kanske till och med en Hackintosh. Sen finns det ju såna där riktigt små datorer som bara är typ en usb-pinne, så skulle man kunna konfigurera den som en dum terminal och vips! Så har man en dedikerad streeaming-pc, fast det egentligen är en del av ens stora pc man ställt i klädkammaren.

    Men jag antar att det inte skulle fungera fullt ut, då man kanske vill ha en speldator, men om man använder en terminal, kommer man kunna nyttja eventuellt grafikkort man satt i sin monster-pc? Ett grafikkort förväntar sig ju ge sin output genom display-port trots allt. Och en terminal förväntar väl att all data kommer via nätverket?

    Låter som om det kommer att ta upp hela vardagsrummet.

    Dela gärna med dig av rökat du har, å lycka till.

  2. On 2024-01-03 at 13:48, X-Men sade:

    Dagens moderna teknik samt batterier innebär att när batteriet i datorn är fulladdat går laddningsprocessen över till en underhållsladdning. Det innebär att batteriet får en svag urladdning och sedan uppladdning i ett regelbundet mönster.
    Att behålla nätaggregatet i datorn innebär inte några egentliga negativa aspekter för batteriet. 
    Batteriet mår trots det bra av att laddas ur ibland för att få "motion". Moderna batterier rekommenderas att inte laddas ur lägre än 10-20% kvarstår. 

    Mitt förslag är således att du ibland kopplar bort nätaggregat och "motionerar" batteriet för bästa och längsta livscykel.

    Samt att inte ladda batteriet till 100%, utan stanna vid 95%, det behåller batteriets livslängd.

    Det finns inställningar på din dator där du ställer in laddnings %.

  3. On 2024-01-08 at 16:44, Lasse B sade:

    Datorn som man skulle ersätta, kommer inte in fär om ca 1 månad, nu fick jag två förslag på andra.

    Undrar nu, vilket med grafikkort är att föreslå, den med Intel Iris Processor Intel Core 5  eller AMD Raderon, Processor AMD Ryzen  tacksam för ett förslag.

    Funderar på denna HP Pavilion Plus Laptop 14-ey0021no, ni som kan, verkar det vara en bra dator, tacksam för hjälp.

    Vilket är att föredra, Intel Core eller AMD, tror jag det heter

    Lasse

    Bra val Lasse.

    Läs gärna mitt andra inlägg, & besök gärna länken.

    Lycka till.😁

  4. Intel i5 är gammal...

    Core i5-serien med mikroprocessorer introducerades 2009 och är avsedd att användas av vanliga användare...

    -------------------------------------

    HP Pavilion Plus Laptop 14-ey0021no

    Streama & underhåll. Njut av ljud- och videofunktioner som tar streaming och underhållning till en högre nivå, förpackade i en elegant design.

    8 990Kr

    inkl.moms

    Jag skulle utan tvekan välja

     

    HP Pavilion Plus Laptop

    14-ey0021no

    Även om Intel har HEDT-processorer, som den 18-kärniga Core i9-10980XE, är de alla allvarligt föråldrade och lätt slagen av de senaste avancerade mainstream-processorerna. Istället, om du behöver extra kärnor och processorkraft är AMD:s Threadripper Pro-sortiment av Ryzen 7000-processorer din bästa insats.

    https://www.digitaltrends.com/computing/amd-vs-intel/

     

  5. On 2024-01-10 at 11:02, X-Men sade:

    Jag skall kolla senare idag vad jag har i min dator. För ett par år sedan klonade jag en stor disk med Windows till en mindre disk och fick allt att fungera från start. 
    Programmet jag använde gav mig möjligheter till att bestämma hur stora partitionerna skall vara innan kloningen påbörjades. Enda kravet var att den större disken inte hade mer upptaget än vad som fick plats på den mindre.

    Igår använde jag inte min dator men jag startar upp den senare idag, kanske framåt kvällen, och kollar vad jag har.

    Har du en D12D På bot uppen.

    I så fall starta om datorn tryck F2 gå sedan till Välj Bot välj då D12D som nummer 1, flytta upp den med hjälp av pilarna, tryck sedan spara och Exit , datorn startar om tryck då ner D12D, välj där sedan reparera hårddisk utan att förlora data.

    Det lagar kluster, eller flyttar dom längst ner.

    Uppdatera sedan till Windows 10.

  6. Har du en D12D På bot uppen.

    I så fall starta om datorn tryck F2 gå sedan till Välj Bot välj då D12D som nummer 1, flytta upp den med hjälp av pilarna, tryck sedan spara och Elit, , datorn startar om tryck då ner D12D, välj där sedan reparera hårddisk utan att förlora data.

    Det lagar kluster, eller flyttar dom längst ner.

    Ett annat råd är att formatera hårddisken, ta bort alla partitioner, formatera, skapa 2 nya partitioner, installera om win XP, när det är gjort

    Uppdatera sedan till Windows 10.

     

    Lycka till

×
×
  • Skapa nytt...