Gå till innehåll

Ambassadeur

Medlem
  • Innehållsantal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Ambassadeur's Achievements

(1/8)

  1. Jag vet, och det är det som är det tragiska i situationen, att det blir likt ett moment 22 ibland. Hela Windows är som ett moment 22 ibland... TACK för all hjälp från ALLA i alla fall! Det löste sig och det har jag er att tacka! Mvh André //evigt tacksam
  2. Haha, det första problemet berodde just på att jag gjorde det du skriver nu. Att skapa en partion innan jag installerar XP. Men jag lyckades lösa de genom att installera om igen.
  3. Det fungerade inte, den vill inte ändra enhetsbokstav på startvolymer... Hur kan jag göra för att ändra den till C: då?
  4. GENOMBROTT!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu verkar det fungera! =) Nu har jag bara en liten fråga. Datorn har tilldelat enhetsbokstaven C: till minneskortsläsaren, och gett hårddisken I: Hur ändrar jag? Går det?
  5. OKEJ, nu har jag tagit bort alla partitioner. Installerar nu XP på den tomma hårddisken utan att först skapa en partition. XP skapar en egen partition, och formaterar nu partitionen (ej snabb) inför installationen. Jag har goda aningar om detta, håller tummarna. Felet är nog att själva bootsektorn aldrig formaterats eftersom jag alltid har haft en partition att installera XP på.
  6. Men det funkar ju inte, det var ju det första jag testade.
  7. Men hur kommer man åt bootsektorn? Har ju gjort en FULLSTÄNDIG formatering... alltså "FORMAT" via recovery console. Nu testar jag att först ta bort partitionen på hårddisken, och sedan köra "FORMAT" via recovery console igen. Om inte detta funkar då? Känns som att jag redan har gjort det innan?
  8. Men hur får jag igång partition magic om jag inte ens får igång explorer?
  9. Men nu har jag ju fullständigt formaterat hårddisken, och testat att installera BÅDE från en vanlig XP skiva, och från en recovery-skiva som följde med datorn. Har både snabbformaterat, OCH formaterat fullständigt. Jag är lite dålig på hårddiskar, men tror det är en IDE. Hur som hellst, problemen kvarstår trots fullständig formatering. ???
  10. Nej, Vista har en egen boot-funktion. Enligt alla sidor på nätet jag hittat så går det inte att få bort den bara genom de vanliga ändringarna i XP.
  11. 1. Hade 2 partitioner, en med XP, en med Vista. 2. Tog bort partitionen med Vista. 3. Körde FIXBOOT och FIXMBR för att få bort boot-val-skärmen vid uppstart. 4. Datorn startade fint, men vägrade starta dagen efter. Stannade mitt i uppstart, svart skärm. 5. Installerade om XP, installationen stannade efter formatering. 6. Körde FORMAT via recovery console 7. Installerade XP, installationen kom aldrig längre än omstarten innan den "snygga" blå grafiken visas. 8. Efter flera försök fullföljs installationen, men efter en omstart stannar datorn mitt i uppstarten, en blå skärm med windows XP loggan visas konstant. Liknar inloggningsskärmen. 9. Reparerar installationen, men när man ska ställa in nätverksgrejjer, språk, registrering och sådant i installationens slutfas så går det segt. När den väl är klar så loggas man in, dock startas inga program. Bakgrunden visas inte, bara blått. Ingen startmeny, inga ikoner, bara blått och muspekaren. Det enda som fungerar är Ctrl + Alt + Del för att få fram aktivitetshanteraren. 10. Samma sak efter uppstart. ----- Verkar vara ett invecklat jobbigt problem som nog ingen kan hjälpa mig med? Jag är rätt bra på datorer, men detta har jag aldrig varit med om. Formateringar funkade alltså inte, och ominstallationer. Please! ffs help me! :- Mvh André
×
×
  • Skapa nytt...