Gå till innehåll

bosse2

Medlem
  • Innehållsantal

    107
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    3

Inlägg postade av bosse2

  1. 16 timmar sedan, 2stroke sade:

    Låter ungefär som det jag har, värst mot Facebook men definitivt även andra sidor.
    Sedan så tappar min dator inloggnings namnen & lösenorden till olika sidor trots att man svarat JA på frågan om datorn ska spara inloggnings namnet/lösen osv osv.

    Det måste vara nåt med Facebook, jag har inte tidigare upplevt problem men har haft samma som ovanstående i c:a 2mån. Jag har kört med edge hela tiden.

  2. Har problem med att få igång internet efter uppgradering från win 7 till sista win 10 , har nu provat två gånger utan resultat. Kan till och med inte ens få igång min trådlösa sticka trots idoga försök. 

    Du måste nog installera om drivarna till stickan, jag har samma bekymmer med 2 olika stickor.

  3. Prova då med iobit driver booster3 gratisversionen, den fixade en gammal dator för mej. Kolla bara noga vid installationen att du inte får med en massa oönskat installerat. Gå på iobit.com när du laddar ner.

  4. Tyvärr upplever många som är med i insiderprogrammet att Microsoft spionerar, det är faktiskt så att dom som är med i leken har godkänt att microsoft får ta del av vad man använder datorn till. Antingen acepterar man det eller gå ut ur insiderprogrammet. Det är till syvende och sist till för att förbättra windows för alla användare.

  5. Ja minsann det stämmer, Firefox strular här också men inte riktigt på samma sätt som Utforskaren. I Firefox ligger fönstret åtminstone kvar på samma ställe bara att det inte kan ligga längst ut mot vänsterkanten. Har missat det då jag kör det i fullskärmsläge på min HTPC. På min arbetsdator som jag inte uppgraderat så har jag också det längs med vänsterkanten så hade nog retat mig på det också där. Ännu en anledning att avvakta med uppgraderingen då. 

     

    Har inte så många program på HTPC'n men de övriga jag testat har funkat som de ska gällande positioneringen. T.o.m. Spotify vilket förvånar mig för sämre designat program får man leta länge efter. 

    Glöm inte att MS bygger troligtvis inte ett nytt op för att utomstående webbläsare ska funka i så tidigt läge, naturligtvis ser dom till att egna produkter funkar innan dom lägger krut på utomstående.

  6. Ett annat som kanske kan kallas problem är att det tar mycket längre tid att stänga ner Tian än vad det tog med Åttan. Ibland blir det till att stänga av strömmen.

    Kan det löna sig att göra om installationen från ISO filen och inte nöja sig med uppgraderingen?

    Kolla på tillverkarens sida om drivrutiner, jag fick fel drivare på en dator. Jag fick 32bit till grafiken och skulle ha 64bit. Efter lite sök hittade jag drivare till w10 sedan går det som tåget, snabbare än 8.1

  7. Om man kör  en windowsbackup det sista man gör och sedan startar om datorn med den CDn som kan göras i backupprogrammet. Då borde man väl gå säker vad än microsoft tycker eller vill?

    Om du gör en uppgradering från 7:an inte en sk. Clean install så skapas en mapp som heter Windows.old där sparas 7:an och alla inställningar du har. Om du sedan vill kan du i inställningar återgå till tidigare installation inom 30 dagar. innan uppgraderingen så kolla att du har One Drive på datorn så får du ner alla inställningar från 7:an till 10:an. Lycka till med uppgraderingen.

  8.  

    3 minuter uppstart? Har för mig mitt Windows 7 tog nästan en minut och det tyckte jag var drygt. Med Windows 8/8.1/10 handlar det om från under 10 till max 20 sekunder beroende på vad jag har i autostart. 

    Låter som det är något som är fel på din installation eller så har du världens största autostart och världens långsammaste och mest fragmenterade hårddisk. 

    Och som sagt så många gånger förr, vill man få ett snabbt och stabilt system så är det en "clean install" som gäller. 

     
    Men kör vidare på Windows 7 du, det är helt tillåtet. Och du har ju ett år på dig att uppgradera gratis om du skulle ångra dig. 

     

    Man måste faktiskt ge sig lite till tåls efter en uppgradering eller nyinstallation, w10 hämtar ner en massa uppdateringar både till op:t och appar. Sedan har jag märkt att den kräver att du använder datorn ett bra tag och startar om ett par gånger per dag så lossnar det, den blir snabbare med tiden.

  9. Kan det kanske hjälpa att klicka på "byt produktnyckel" och knappa in den där generella Windows 10 nyckeln? Den ska väl funka så länge man är insider? Om det är en annan egen nyckel som används i nuläget vill säga. 

     

    Jag säger inte att du ska prova det, det är en fråga till de som har labbat mer och har bättre koll hur det där hänger ihop med nycklar och så. :)

    Alla insidernycklar är inaktiverade. Installera win10 och gå till uppdateringar där kan du klicka på ta mot insider uppdateringar förutsatt att du är registrerad tidigare.

  10. Det sistnämnda var det som gällde för mig. Tack Cecilia :)

     

     

    Hmm, du får gärna utveckla detta, vart på datorn kan jag verifiera mitt konto?

    Det brukar komma i meddelandefältet nere vid klockan när du kört tillräckligt länge men det finns en inställning någonstans men att minnas allt nytt är inte tvärlätt. Hittar jag tillbaka dit återkommer jag.

  11. Då har jag kört med Windows 10 i två dagar snart och börjar få lite ordning på det hela. Men det finns tre saker som jag hoppas kan bli bättre (för mig personligen).

     

    • Vi kan börja med Åtgärdscentret nere vid klockan, går den funktionen att ta bort helt och hållet?

       

    • När vi ändå är och tassar nere vid klockan så undrar jag hur sjuttsingen kan jag visa fler ikoner än bara tre? Just nu döljs dom ikoner jag verkligen vill kunna se nere vid klockan.

       

    • OneDrive har jag varit en flitig användare utav sen Microsoft släppte tjänsten och har således en hel drös med kort jag tagit med mobilen och som synkas mot OneDrive.

      Men som det är just nu så är C:\Users\*användare* default för vart filer ska synkas på datorn. Finns det är bra lösning för att ändra detta? Registerändring kanske?

     

    Hoppas någon vänlig själ kan bistå med lite hjälp i detta.

     

    Väl mött

    /Kristoffer

    Du måste nog verifiera ditt konto på datorn, sen funkar det mesta

  12. Jag tror nog att du måste först installera en skarp genuin version av windows 7 eller 8.1 på dom olika maskinerna och se till att dom är aktiverade

    Sen ska du uppgradera till Windows 10 o se till att den blir aktiverad.

    sen kan du använda Isofilen o göra en clean install. Du behöver dock bara en Iso fil sen till samtliga maskiner

    Tanken var att göra detta på "lagligt sätt" med aktiverade w7-w8.

  13. På följande länk så kan ni ta hem officiella Iso filer för både Home och Provarianter

    32 bitar eller 64 bitar samt önskat språk, Jag funderar på det Kinesiska som Lasse lekte med tidigare :D  :D  :D

    eller så kan ni välja där att uppgradera din befintliga Windows 7 eller Windows 8.1 version till windows 10

    Då slipper ni allt tjafs med Windows update som jag ser ni har skrivit om tidigare i tråden

    om ni väljer alternativet att installera på en annan enhet så får man välja att få en bootbar Usb sticka eller en Isofil

     

    https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

    Jag funderade lite om att ifall man skulle låta WU installera på en dator och sedan ta hem isofilen att den skulle gå att använda på övriga datorer som naturligtvis även är berättigade till w10 eller om varje dator får en unik iso som bara går på den. Någon som testat alternativet i ovan? funkar det på alla datorer eller?

  14. Jag hade samma problem men jag löste det genom att gå till nvidias hemsida och sökte mej fram till drivare för win 10. Då upptäckte jag att win update installerade 32bit versionen på min 64bit. efter ominstallationen har det inte varit några som helst problem.

×
×
  • Skapa nytt...