Gå till innehåll

Warulfven

Medlem
  • Innehållsantal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Warulfven's Achievements

(1/8)

  1. Hej! Hur går jag tillväga för att göra det du nämnde...? Jag har gått in på mina nätverksanslutningar, sedan valde jag egenskaper på "anslutning till lokalt nätverk", därefter valde jag egenskaper för TCP/IP, där gick jag på fliken "allmänt" sedan "avancerat" och till sist "IP-inställningar", och på standard gateway står det inget alls. Inaktiverar förresten nätverkskortet när jag vill ut från nätet, men då cuttas ju även hemmanätet för mig. Använder mig också av Smoothwall Express som router/brandvägg. Jag misstänker att jag inte varit på rätt ställe, men du kanske kan förklara för mig...? ;D
  2. Heja alla hackers! ;D Jag har en fråga till er som säkert kan subjektradens innehåll bättre än mig. Vad ska jag, och hur ska jag, göra för att kunna fortsätta vara uppkopplad mot hemnätverket men inte mot internet...? Jag använder både Explorer 6.0 och Firefox 2. Tacksam för svar!
  3. Tjaba! Har testat det du skrev om i inlägget, och det funkar så långt!
  4. Nå hej krappar! ;D Nu har jag gjort den där CD:en med integrerat SP2, nu kommer det förmodligen dröja innan jag får chans att testa om den fungerar, men det borde den göra. Det var lite knepigt när man inte gjort sånt förut, och ibland sitter man med ögonen i skärmen och känner sig som ett 31 årigt spån, och undrar om det bara är jag som är korkad, eller om det är alla andra som skriver fel i sina instruktioner. ;D Men men, tiden får utvisa. Nu gjorde jag inte skivan med alla fixar med, men det ska väl inte vara så svårt. Men, hur får jag alla fixarna på CD:en förresten, jag vet hur man lägger in dom, vill minnas att det stod hur man gjorde på en av sidorna som Gepe gav mig. ...men först ska dom ju laddas ned, och varifrån "tar" jag dom sen till skivan så att säga. Dom sparas väl i någon mapp på datan, som i windowsmappen finns det ju en massa "uninstall kbplusmassasifformappar" ;D ....och vad är det...? Hajar ni problemet...? Hädanefter bara min skiva funkar så kan jag iofs ladda ner alla uppdateringarna och köra en ghost, så var det problemet löst.....även om jag kanske inte fick med just den ENDA och absolut SENASTE uppdateringen som MS släppte medans jag satt på dass å sket och hade en färdigtillverkad CD skiva. ;D Hare bra!
  5. Hallå Gepe! Du som verkar haj på det här, jag har hittat allt och kommit så långt som till punkt 6 på sidan var det står hur man gör CD:en, alltså på http://nu2.nu/bootcd/wxp/ men efter det förstår jag inte riktigt hur jag integrerar SP2. Just dom sakerna har jag inte gjort förut, har för den delen SP2 på skiva. Det står bland annat detta: "Citat You can apply Service Pack 2 to this installation (integrated installation). So that you have an installation CD-ROM with the service pack built in. Apply service pack 2 to your files using the "-s" option (you must supply full path). For Windows XP Home edition: xpsp2_en_x86.exe -s:d:bcdcdswxphomefiles For Windows XP Professional: xpsp2_en_x86.exe -s:d:bcdcdswxpprofiles " slut citat Vadå använda "-s" option, var och hur gör jag det.....är inte riktigt med nu! :- Lust å förklara kanske...? ;D
  6. Landsfiskalen! Tack för engagemanget! Jag skrev bara 2000-talare eftersom jag aldrig brytt mig om att kolla exakt vilken årsmodell det är. Den här datan köptes av en snubbe på Blocket som köper in, renoverar och sätter ihop bra datorer, och varför jag inte fick skiva med har jag inte frågat, tror inte det är någon större idé. Vill minnas att det även i annonsen stod att det inte medföljde, sen vilken anledningen är, står skrivet i stjärnorna. Men operativsystemet är i alla fall XP! ;D GEPE! Samma till dig, jag ska prova om det där fungerar, det såg då bekant ut, i annat fall om det mot förmodan inte fungerar så får jag väl spåna på något annat sätt att fixa det på, helst slippa köpa nytt i alla fall. Åtminstone med tanke på att jag också har för mig att OEM licenser skall medfölja datan, dvs att man redan har betalat för den. Kanske får höra med försäljaren om han ändå inte kan gräva fram skivan åt mig. Men som sagt, jag ska testa, återkommer eventuellt med testresultatet! ;D Ha en trevlig kväll samtliga!
  7. Yo! Det är en Compaq Evo N410c, årsmodell vete fasen, men en 2000-talare är det nog alla gånger. ;D
  8. Warulfven

    Backup av XP

    Tja! Jag har ett problem som jag vet att det finns en lösning på någonstans, frågan är bara var..? Har köpt en bärbar dator för några månader sedan, och datan har tydligen en sån där OEM licens, men ingen skiva medföljde och jag vet att man ska kunna hitta filerna någonstans i datan, men var...? Jag kan göra skivan själv, men jag måste bara veta hur jag ska göra. Vågar inte formatera datan innan jag har en backup, för annars var det den licensen det..... ;D Tacksam för hjälp!
×
×
  • Skapa nytt...