Gå till innehåll

Hammare

Medlem
  • Innehållsantal

    85
  • Gick med

  • Besökte senast

Inlägg postade av Hammare

  1. Den nya start-menyn känns att fungera oerhört bra på på minsta till största skärmen, handhållen till största tv-skärm. Tänk att hålla en tablet-pc i handen med hdmi upp till tvn, bara kunna svepa mellan datorprogrammen/pc-apparna. Det är ju bara att plugga in alla världens miljoner enheter och det ska bara funka (klarar tvn och bilstereon det?), tack tack Microsoft ;). Sa ja ARM? Och kan man köra sjuan funkar åttan på samma dator, underbart. Jag får nog ivra ner mig lite, jag ligger trots allt ett år före lansering. Ni med.

    Urlena till de första videosnuttarna har jag infogat här

    http://allthingsd.com/20110601/steven-sinofsky-talks-windows-8-and-more-at-d9-video/

    http://allthingsd.com/20110620/windows-for-the-app-age-microsofts-steven-sinofskys-full-d9-interview-video/

  2. Jag tog bort infon, för olika sajter har olika info om datum

    Windows NT 3.1: 27 juli 1993

    Windows NT 3.5: 21 september 1994

    Windows NT 3.51: 30 maj 1995

    Windows NT 4.0: 29 juli 1996

    Windows 2000: 17 februari 2000

  3. Genomgång av hela operativsystemet och dess underdelar när det gäller ikoners utseende, fast med samma nya tänk i Windows 8 stil.

    När man startar aktivitetshanteraren (Win7) ser man en urgammal xp-ikon i aktivitetsfältet, ofta under Visa dolda ikoner. Varför är den inte vit/grå?

    ..eller bara gå in i windowsmappen under c-enheten. Utseendet på registerikonen ser ju ut att vara äldre än xp. Jag tror inte programmens kompatibilitet är någon orsak.

  4. Var i IDG´s påståenden står det att det ska släppas tidigare än sista kvartalet av 2010?

    Mange

    Ingen har hittills skrivit att den ska släppas tidigare än sista kvartalet, dock att det låg längre fram i tiden.

    Eftersom "idg" skrivit artikeln tror jag att dom antingen har ett syfte med den och/eller tror på den, även om det är någon annans "okänds" uppgift.

    "Någon" påstod först att Windows 7 SP1 skulle släppas två år efter rtm och sedan att det flyttats fram till lansering i kvartal 4 i år. Paul påstår att det alltid varit planerat till fjärde kvartalet, dvs efter ett års tid.

  5. På idgnätverket kommer påståenden eller vad det liknar smutskastning för att troligtvis minska försäljningstakten av Windows 7, såsom buggar och att servicepaketet därför ska lanseras mycket tidigare än planerat (lansering ett år efter rtm istället för två år). Det riktiga ska enligt Paul Thurrott på winsupersite.com vara att planen alltid har varit kvartal 4, dvs ett år efter. Jag tror han har rätt, dessutom har det alltid varit så i tidigare fall som xp och vista. 1 år efter.

    Länkar:

    http://www.idg.se/2.1085/1.300846/sp1-for-windows-7-kan-dyka-upp-redan-i-ar

    http://www.idg.se/2.1085/1.300838/buggar-i-windows-7-tvingar-microsoft-skynda-pa-service-pack-1

    http://community.winsupersite.com/blogs/paul/archive/2010/03/09/windows-7-sp1-still-on-track-for-q4-2010.aspx

    Notera att informationen inte kommer från Microsoft eller dess anställda.

  6. Jag tror inte N står för netbook. Alla enkla netbook-datorer kommer troligtvis få W7 Starter, medans dom som klarar lite i prestanda får W7 Home Premium. .. alltså XP är på väg ut(?)

  7. "N-versionerna av Windows 7 innehåller samma funktioner som standardversionerna av Windows 7, med det undantaget att de inte innehåller Windows Media Player och närliggande tekniker, till exempel Windows Media Center och Windows DVD Maker. Därför behöver du programvara från Microsoft eller en tredje part för att kunna spela upp eller skapa CD-ljudskivor, digitala mediefiler och DVD-videor, ordna innehåll i ett mediebibliotek, skapa spellistor, konvertera CD-ljudskivor till digitala mediefiler, visa information om artist och titel för olika digitala mediefiler, visa albumkonst för musikfiler, överföra musik till personliga musikspelare eller spela in och spela upp TV-sändningar. Mer information finns här."

    Vad bokstaven N står för vet jag ej.

  8. Jag har kanske haft samma problem, fast ibland startar den om sig automatiskt sekunder efter att ha blivit svart. Problemet var att knappen man startar datorn med satt intryckt i "halvt läge", då fästena gått sönder. Efter lösning var den svarta skärmen som bortblåst. Veckor efteråt kom de upp konstiga lodrätfärgade streck på skärmen och det började osa svetslåga, troligtvis inte samma problem.

    Hej, jens heter jag behöver verkligen hjälp av någon som är datakunnig!

    Problemet är den att min dator kraschade för några dagar sedan, jag satt och surfade & skärmen plötsligt blev svart, efter c.a 10sek kom det tillbaka, sedan blev svart. När jag väl försökte starta om datorn så fungerade det utmärkt tills "windows laddar"-grejen och sedan blev svart igen numera kommer jag inte ens dit utan startar datorn och skärmen är svart hela tiden. jag bestämde mig då för att omformatera datorn. jag har laddat hem, brännt olika torrents av windows xp för att jag inte kan hitta original skivan. jag har läst andra trådar och man ska bara starta datorn stoppa in skivan och starta om den då ska datorn automatisk läsa skivan och ominstallationen kan börja men så var inte detta fallet utan jag stoppar in skivan, startar om och ingenting händer, skärmen är bara svart och vet inte vad jag ska ta mig till. Suttit här nu och läst tiotusentals olika trådar och har inte hittat något ;S;S;S behöver verkligen HJÄLP!! tack i för hand ngn som orkade läsa och hoppas verkligen få svar så snarast som möjligt.

    Jag har en PB(packard bell) om de skulle hjälpa :P

  9. Party, party ... let's get STARTed! [Lansering 22 oktober]

    från idag visar uppackning (lite för tidigt ;)) av hela Windows 7 Party Pack, inte lite innehåll heller (med exklusiva Signature Edition).

    Visst vill man ha den :)

  10. Ser på Adobes hemsida att IE8 ännu ej stöds som webbläsare. Men jag kör just nu IE8 på XP SP3 med senaste flash (10.0.22.87). Är det fler med Vista som har samma problem? ...eller bara konflikt eller installationsproblem? ...detta kanske bara gäller x64?

  11. Se till att du använder Adobe Flash Player 10 ActiveX till Internet Explorer. ActiveX är från början specialanpassat för Internet Explorer. Flash utan ActiveX fungerar på resterande webbläsare. Kolla på "Lägg till eller ta bort program".

×
×
  • Skapa nytt...