Gå till innehåll

Hammare

Medlem
  • Innehållsantal

    85
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Hammare

  1. Building Windows 8 bloggen har fått sitt första inlägg från Steven Sinofsky: "Vi har jobbat hårt med att konstruera och bygga Windows 8, och idag vill vi påbörja en öppen dialog med de av er som ska provköra pre-release versionen under de kommande månaderna." http://blogs.msdn.com/b/b8/ Undra om den testversionen av åttan släpps på build-konferensen. Vad tror ni och vill ni köra den?
  2. Den nya start-menyn känns att fungera oerhört bra på på minsta till största skärmen, handhållen till största tv-skärm. Tänk att hålla en tablet-pc i handen med hdmi upp till tvn, bara kunna svepa mellan datorprogrammen/pc-apparna. Det är ju bara att plugga in alla världens miljoner enheter och det ska bara funka (klarar tvn och bilstereon det?), tack tack Microsoft . Sa ja ARM? Och kan man köra sjuan funkar åttan på samma dator, underbart. Jag får nog ivra ner mig lite, jag ligger trots allt ett år före lansering. Ni med. Urlena till de första videosnuttarna har jag infogat här http://allthingsd.com/20110601/steven-sinofsky-talks-windows-8-and-more-at-d9-video/ http://allthingsd.com/20110620/windows-for-the-app-age-microsofts-steven-sinofskys-full-d9-interview-video/
  3. Jag får gissa att Microsoft vet vad dom skriver på sin webbplats och sitt kommunity . Tror de uppgifterna är säkrare.
  4. Jag tog bort infon, för olika sajter har olika info om datum
  5. Hammare

    Windows 25!

    Det är på dagen 25 år sedan Windows 1.0 lanserades, över 88 procent av svenskarna använder Windows just nu (92% jorden runt)*. A history of Windows The History of Microsoft Följ Windowsnyheterna under dagen på The Windows Blog * Enligt StatCounter GlobalStats för oktober 2010, bara räknat 7, Vista och XP
  6. Genomgång av hela operativsystemet och dess underdelar när det gäller ikoners utseende, fast med samma nya tänk i Windows 8 stil. När man startar aktivitetshanteraren (Win7) ser man en urgammal xp-ikon i aktivitetsfältet, ofta under Visa dolda ikoner. Varför är den inte vit/grå? ..eller bara gå in i windowsmappen under c-enheten. Utseendet på registerikonen ser ju ut att vara äldre än xp. Jag tror inte programmens kompatibilitet är någon orsak.
  7. Hej, först vad har du för operativsystem? och lyser lampan på skrivaren? Vad det gäller skrivare så ska Microsoft och Canon ha drivrutiner i Windows (plug-and-play) för senare skrivare än operativsystemet, annars gå in på software.canon-europe.com och leta upp skrivaren för installation av drivrutiner. Efter installation installerar Windows skrivaren efter de tillagda filerna.
  8. Enligt mig slår Windows 7 XP med hästlängder i hastighet, men lite av det kanske beror på att jag sitter med en 64-bitars version istället för 32/86. Dock från processorhastighet 3,6 till 1,2GHz .
  9. Ingen har hittills skrivit att den ska släppas tidigare än sista kvartalet, dock att det låg längre fram i tiden. Eftersom "idg" skrivit artikeln tror jag att dom antingen har ett syfte med den och/eller tror på den, även om det är någon annans "okänds" uppgift. "Någon" påstod först att Windows 7 SP1 skulle släppas två år efter rtm och sedan att det flyttats fram till lansering i kvartal 4 i år. Paul påstår att det alltid varit planerat till fjärde kvartalet, dvs efter ett års tid.
  10. På idgnätverket kommer påståenden eller vad det liknar smutskastning för att troligtvis minska försäljningstakten av Windows 7, såsom buggar och att servicepaketet därför ska lanseras mycket tidigare än planerat (lansering ett år efter rtm istället för två år). Det riktiga ska enligt Paul Thurrott på winsupersite.com vara att planen alltid har varit kvartal 4, dvs ett år efter. Jag tror han har rätt, dessutom har det alltid varit så i tidigare fall som xp och vista. 1 år efter. Länkar: http://www.idg.se/2.1085/1.300846/sp1-for-windows-7-kan-dyka-upp-redan-i-ar http://www.idg.se/2.1085/1.300838/buggar-i-windows-7-tvingar-microsoft-skynda-pa-service-pack-1 http://community.winsupersite.com/blogs/paul/archive/2010/03/09/windows-7-sp1-still-on-track-for-q4-2010.aspx Notera att informationen inte kommer från Microsoft eller dess anställda.
  11. Hammare

    Ultimate N

    Jag tror inte N står för netbook. Alla enkla netbook-datorer kommer troligtvis få W7 Starter, medans dom som klarar lite i prestanda får W7 Home Premium. .. alltså XP är på väg ut(?)
  12. Hammare

    Ultimate N

    "N-versionerna av Windows 7 innehåller samma funktioner som standardversionerna av Windows 7, med det undantaget att de inte innehåller Windows Media Player och närliggande tekniker, till exempel Windows Media Center och Windows DVD Maker. Därför behöver du programvara från Microsoft eller en tredje part för att kunna spela upp eller skapa CD-ljudskivor, digitala mediefiler och DVD-videor, ordna innehåll i ett mediebibliotek, skapa spellistor, konvertera CD-ljudskivor till digitala mediefiler, visa information om artist och titel för olika digitala mediefiler, visa albumkonst för musikfiler, överföra musik till personliga musikspelare eller spela in och spela upp TV-sändningar. Mer information finns här." Vad bokstaven N står för vet jag ej.
  13. Jag har kanske haft samma problem, fast ibland startar den om sig automatiskt sekunder efter att ha blivit svart. Problemet var att knappen man startar datorn med satt intryckt i "halvt läge", då fästena gått sönder. Efter lösning var den svarta skärmen som bortblåst. Veckor efteråt kom de upp konstiga lodrätfärgade streck på skärmen och det började osa svetslåga, troligtvis inte samma problem.
  14. Hammare

    W7 LE New York

    Häng med på Lansering i New York; börjar live kl 17 (svensk tid) [online] ... Windows 7 lanseras på 100 språk och stödjer 2 miljoner enheter. Inte dåligt, tycker jag. Jag står på standby
  15. Partydagarna är visst 22-29 oktober! Anordnar man Windows 7 Launch Party får man Windows 7 Party Pack, läs mer...
  16. Party, party ... let's get STARTed! [Lansering 22 oktober] från idag visar uppackning (lite för tidigt ) av hela Windows 7 Party Pack, inte lite innehåll heller (med exklusiva Signature Edition).Visst vill man ha den
  17. Hammare

    Partitionering

    Gratis partitioneringsprogram: Easeus Partition Master Partition Wizard (mitt favisprogram) [klarar W7]
  18. Vad sägs om Windows 7 Family Pack för upp till tre datorer? ... blir billigare.
  19. När jag fick veta att build 7100 var RCn funderade jag på förloppet som jag tror är 7000 (beta), 7100 (rc), 72xx (rtm), 73xx (ga)
  20. Windows 7 Hits a New Low Intressant läsning tycker jag
  21. Kanske kommer xp att fasas ut snabbare pga 7s prissättning. Att Microsoft satsar under finanskrisen (för att konkurrera bättre) hoppas jag inte speglar sig i Windows.
  22. Ser på Adobes hemsida att IE8 ännu ej stöds som webbläsare. Men jag kör just nu IE8 på XP SP3 med senaste flash (10.0.22.87). Är det fler med Vista som har samma problem? ...eller bara konflikt eller installationsproblem? ...detta kanske bara gäller x64?
  23. Se till att du använder Adobe Flash Player 10 ActiveX till Internet Explorer. ActiveX är från början specialanpassat för Internet Explorer. Flash utan ActiveX fungerar på resterande webbläsare. Kolla på "Lägg till eller ta bort program".
  24. Vet allt man kommer prata om nya eller en del nya funktioner i Silverligt 3 på MIX'09. Microsoft starts to talk about Silverlight 3; coming in 2009 | Brad Abrams - Silverlight 3.0 for Great Business Apps
  25. Det verkar som om att MIX'09 och denna TechDays'09 är parallella. Tror du Stenis att både Internet Explorer 8 och Silverlight 3 kommer lanseras under denna period, och du kommer höra något om detta på Techdays?
×
×
  • Skapa nytt...