e-son

Hedersmedlem
 • Innehållsantal

  8 866
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  64

Om e-son

 • Rank
  Obsolete

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Inte valt

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. "Hollywood-maffian och andra innehållsleverantörer" och flera av alliansorganisationerna är i princip grenar på samma träd. Jag vidhåller att drm är en betydande del av "limmet" i den här alliansen, men det är naturligtvis inte enda komponenten. "Bättre att förekomma, än att förekommas" som någon klok människa lär ha sagt en gång i tiden.
 2. Vad får dig att tro att piratscenen stöder Alliance for Open Media? Jag tvivlar starkt, eftersom alliansens egentliga syfte är att säkerställa drm-stödet i en framtida standard. Hade det inte varit för drm, skulle förmodligen fler av de stora varit lika ointresserade som fruktbolaget.
 3. Bara om du vill spela upp DRM-skyddad media i webbläsaren.
 4. Tror inte det spelar någon roll vad du använder för skydd... sårbarheter finns alltid i all kod. Dock höjer ju EMET ribban väsentligt, och minskar antalet kapabla angripare.
 5. ...någon borde lära mozillas svenska översättare, skillnaden mellan en uppdatering och en uppgradering. Inte bara mozillas översättare, när man tänker vidare... Det slarvas vårdslöst över hela linjen!
 6. Man undrar ju vilka hack dom aldrig berättar om...
 7. Självklart. Det är till för att användas om så önskas. Notera bara att det måste uppdateras varje gång du uppdaterar Thunderbird. Ny programversion = nytt språkpaket, och det sker inte automatiskt. Därav min rekomendation att skriva över den engelska programversionen med en svensk.
 8. Enklast för framtiden är nog att skriva över den engelska versionen med en svensk. Skulle det mot förmodan inte fungera, kan du ju avinstallera den engelska och installera om med den svenska. Säkerhetskopiera inställningar och e-post innan du börjar. Klart att det finns språkpaket annars...
 9. e-son

  FreeFileSync

  FreeFileSync - "Project of the Month" December 2014 @ SourceForge
 10. Ok... skulle aldrig kontaminera min burk med GoogleChrome så den har jag inte kollat, men det är ju bra för de som inte har fattat vad Google sysslar med. Det är lite pyssel, men en privat "MyDefaultSoftware.xml" är nog ingen dum idé. Sen kan man ju bygga ut ”Popular Software” godtyckligt, om man har andra användare att förse med skydd. Jag gjorde som sagt, en fil för ungefär två år sedan, men den behövde definitivt uppdateras.
 11. Efter lite fördjupning i EMET kan jag konstatera att JoWa troligen var på rätt spår, man måste lägga till x64-programmen manuellt, eller redigera xml-filen själv. Bestämde mig för att "renovera" min egen, 2 år gamla, konfigurationsfil och kollade då igenom instruktionerna och fann följande... 64-bitarsprogrammen måste alltså specificeras med "Arch=x64". Om man inte specificerar Arch, mappas sökvägen till ProgramFiles automatiskt, och då missar man istället eventuella x86-versioner. Slutsatsen blir alltså att man måste ta med bägge posterna om man skriver en egen fil. Hur det kunde b
 12. Det var underförstått i gissningen. Jag har lagt märke till att EMET kräver omstart för att omhulda vissa program. Nog om EMET för nu. Här skall shoppas nätverkskort. Vattenfall har mekat på elnätet igen...