Jump to content

Manneman

Medlem
 • Posts

  5,035
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

About Manneman

 • Birthday 08/10/1970

Kontaktmetoder

 • MSN
  mangek@outlook.com
 • Hemsida
  http://manneman.deviantart.com/

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Kristianstad

Recent Profile Visitors

41,453 profile views

Manneman's Achievements

(8/8)

 1. "Samsung med någorlunda ny Android-version är spärrade om man inte har lösenordet" Är dom? Inte för en Hard reset, väl?
 2. Kan meddela att det funkade utmärkt! Har gjort detta hos 2 olika vänner denna veckan. Den ena enligt tråden, i syfte att överföra fiber-tv till ett annat rum utan att behöva dra kablar över halva huset. En hastighetskontroll visar att den Homeplug som sattes vid tv´n gav 80-85 mbit/s vid en uppkoppling på 100/10. Familjen är överlyckliga att det gick så smidigt. Den andra familjen har problem med Wifi hemma. Ett gammalt hus med tjocka väggar. Har testat med Wifi-extender utan någon direkt effekt. Homeplug funkade ok men gav inte tillräckligt höga hastigheter för ändamålet. Dessa Homeplugs (prisklass medel) lämnades tillbaka och det investerades i nya USB Nätverkskort av Gigabyte-standard. Första dygnet gav bra resultat, utvärdering pågår. Tack för all hjälp!
 3. Min vän har nu köpt Homeplug, en Netgear-modell i medelprisklass. Retur på denna kan göras i 30 dagar, så vi får tid att testa och utvärdera. Enligt de recensioner som finns på nätet så ska det fungera riktigt bra för ändamålet. Kommer att koppla in Homeplug efter routern för att sedan ta emot nätverk i det aktuella rummet. Enbart TV kommer köras över elnätet.
 4. På en yttervägg sitter ett nätverksuttag. Förvisso en typ av switch men i den kopplar man in en nätverkskabel, tv-box och/eller router osv. Då borde jag kunna koppla den in i en Homeplug och routern osv i vilket rum jag vill? På så sätt kan både router och TV-box sitta vid TVn, eller där det nu finns en Homeplug i aktuellt rum.
 5. Hmmm... blir att läsa på. Det här med Homeplug verkar intressant. Är det verkligen så bra som det låter?
 6. Hej på er allihopa! Har ett problem jag behöver hjälp med. Har en bekant som fått fiber i huset för ett tag sen. Nu ska han teckna sig för TV via fiber och säga upp sitt gamla avtal med Boxer. När dom drog in fiber i huset placerades nätverksuttaget i ett annat rum och detta försvårar lite nu. Han vill absolut undvika att dra långa kablar för att få tv-boxen i kopplad i routern. Exakt vad behöver man för att kunna koppla tv’n utan att dra långa kablar från uttag/routern? Tv-operatören har inget att erbjuda så det får bli inköp på egen hand. Mvh // Mange
 7. Har du haft Windows 10 installerat på datorn kan du tanka hem Windows 10 från MS sida och installera direkt. Installationen kommer känna igen det unika id-nummer som din dator en gång lämnat, så länge det har skett helt enligt reglerna. Inga serienummer behövs, ingen Win 7 installation, bara att installera. När du frågas om serienummer väljer du bara "hoppa över" eller liknande. När installationen är klar återaktiveras Windows 10 per automatik.
 8. Då så, kära medlemmar... då är det dags att gå vidare! Trots att jag haft väldigt roligt så väljer jag nu att lämna mitt uppdrag som moderator. Dags att gå vidare med i livet! Jag byter karriär och det innebär verkligen en helomvändning vad gäller både arbetsuppgifter och arbetstid. Samtidigt har mitt intresse för datorer ändrats de senaste åren och sedan i somras har jag helt lämnat Windows bakom mig. Från början var det inte frivilligt men med tiden blev det praktiska dagliga användandet annorlunda för mig och det smittade av sig även på hemmafronten. Då kan jag inte längre försvara att sitta på ett annat system och moderera ett Windowsforum. Detta i kombination med nya utsikter för framtiden väljer jag att gå vidare. Jag vill tacka Andreas Stenhall som gett mig chansen att agera moderator. Det har blivit många år nu, och jag har alltid alltid haft hans stöd i allt jag gjort härinne. Vi har förtrott varandra med en del, både gällande forumet men även privata angelägenheter... take care, my friend! Sen får vi ju inte glömma trollen! Jag är övertygad att ni lurar i andra skepnader härinne. Tack för en god match... jag vann! Later, dudes! Till sist! Ett tack till Cecilia, Niklas, E-son, DAson och ALLA andra jag haft hjälp av genom åren! Utan Er hade det aldrig gått. Have a great life and take care! Manneman/Magnus
 9. Manneman

  Hotell i Usa

  Fan, Nicklas... allt snack om att ta en roadtrip till staterna var jobbig innan... Ditt härliga inlägg fick bägaren att rinna över. Nu sitter jag själv och skissar på en ny resa... det var ju ändå många år sedan sist. Men 8 veckor? Tycker min korta resa fick Sverige att kännas trångt och tråkigt... 8 veckor hade fått mig i "utvandrarna-mode". Fantastiskt inlägg! Tackar och bugar!
 10. Manneman

  Hotell i Usa

  Turo hade jag nog hoppat, mycket pga försäkringar osv... Däremot kollar jag faktiskt med några bekanta boende i staterna. Väntar på besked... kan kanske ge något. Mange
 11. Manneman

  Hotell i Usa

  Ååååå.... så härligt! Får väl vara lite "besserwisser" och påpeka att vissa sträckor från väg 40 upp till Grand Canyon Village, alltså väg 64, är en av de klassiska vyerna när man färdas med barmark på båda sidorna vägen och vägen sträcker sig rakt fram så långt ögat kan nå... taget ur en amerikansk film. Att göra den sträckan framåt kvällningen är fantastisk! Jag kollar gärna runt lite åt dig efter billigare varianter på hyrbilar. Lämnar lite förslag efterhand som det dyker upp något.
 12. Manneman

  Hotell i Usa

  Oavsett hur du väljer så skulle det vara riktigt spännande att få höra var det slutar och framförallt dina upplevelser när du kommit hem. Denna typen av resa och även planeringen inför resan ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Har det som översta punkten på min "Att Göra-lista"... en återupplevelse av mitt starkaste och bästa resminne. // Mange
 13. Manneman

  Hotell i Usa

  Jag hade nog också bokat ett par nätter, precis som du skriver. Mest så man kommer fram och har lite tid att komma på plats innan man måste jaga rum. Faktiskt inte, Cecilia... flakbilar är det många som glider i även i storstäderna. Det är inte alls ovanligt. Det enda som drar blickarna till sig hos buset är just moderna cabbar som inte är av värstingmodell... Nyare Mustang, Saab och liknande... typiska turisthyrbilar! En Chevatruck är ju klockrent! Själv körde jag i en SUV och då smälter man ju verkligen in överallt. Kompromissa lagom! Du skriver det själv, man vill ju verkligen ha en speciell upplevelse, något man inte gör hemma. Klart du ska köra något utöver det vanliga.
 14. Manneman

  Hotell i Usa

  Du är HELT rätt på det! Att hotelluffa i USA är en härlig upplevelse. Och det kommer ABSOLUT bli billigare att ta ett eller ett par nätter per ställe! Älskar hela USA, men jag rekommenderar främst Los Angeles och Las Vegas är en härlig upplevelse. Speciellt en roadtrip däremellan! Du kommer aldrig glömma det! MEN!!!! Lika mycket som jag gillar att köra nercabbat så var väldigt försiktig med vilket bolag du använder och vilken modell du hyr. Det finns en del klassiska "turistfällor" som skriker hyrbil och skriker turist. Och med det ökar risken att bli både rånad och få bilen kapad. Se till att hitta en lokal uthyrare med bilar som är lite "annorlunda" i hyrsammanhang. Du vill inte skylta att du är svenne på semester. Likaså ska du ta de råd du får kring vilka områden du ska undvika som turist... precis som i Sverige eller någon annanstans i världen. Faran i det hela? Hellre tar jag familjen till USA på en roadtrip än en kväll i en Svensk förort i Malmö, Göteborg eller Stockholm... any day of the week!
 15. Fortfarande Apple i jobbet... men nu när det är semester så används den privata mer flitigt. Uppgraderade mig nyligen till en ny... tröttnat på att alltid ligga efter med uppdateringar osv så jag slog på stort. Det blev en Samsung Galaxy S8
×
×
 • Create New...