Manneman

Moderator
 • Innehållsantal

  5 029
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  32

Om Manneman

 • Rank
  Moderator
 • Födelsedag 1970-08-10

Kontaktmetoder

 • MSN
  mangek@outlook.com
 • Hemsida
  http://manneman.deviantart.com/

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Kristianstad

Senaste besökare till profilen

37 708 profilvisningar
 1. Manneman

  Fabriksåterställning

  Har du haft Windows 10 installerat på datorn kan du tanka hem Windows 10 från MS sida och installera direkt. Installationen kommer känna igen det unika id-nummer som din dator en gång lämnat, så länge det har skett helt enligt reglerna. Inga serienummer behövs, ingen Win 7 installation, bara att installera. När du frågas om serienummer väljer du bara "hoppa över" eller liknande. När installationen är klar återaktiveras Windows 10 per automatik.
 2. Manneman

  Avslut

  Då så, kära medlemmar... då är det dags att gå vidare! Trots att jag haft väldigt roligt så väljer jag nu att lämna mitt uppdrag som moderator. Dags att gå vidare med i livet! Jag byter karriär och det innebär verkligen en helomvändning vad gäller både arbetsuppgifter och arbetstid. Samtidigt har mitt intresse för datorer ändrats de senaste åren och sedan i somras har jag helt lämnat Windows bakom mig. Från början var det inte frivilligt men med tiden blev det praktiska dagliga användandet annorlunda för mig och det smittade av sig även på hemmafronten. Då kan jag inte längre försvara att sitta på ett annat system och moderera ett Windowsforum. Detta i kombination med nya utsikter för framtiden väljer jag att gå vidare. Jag vill tacka Andreas Stenhall som gett mig chansen att agera moderator. Det har blivit många år nu, och jag har alltid alltid haft hans stöd i allt jag gjort härinne. Vi har förtrott varandra med en del, både gällande forumet men även privata angelägenheter... take care, my friend! Sen får vi ju inte glömma trollen! Jag är övertygad att ni lurar i andra skepnader härinne. Tack för en god match... jag vann! Later, dudes! Till sist! Ett tack till Cecilia, Niklas, E-son, DAson och ALLA andra jag haft hjälp av genom åren! Utan Er hade det aldrig gått. Have a great life and take care! Manneman/Magnus
 3. Manneman

  Hotell i Usa

  Fan, Nicklas... allt snack om att ta en roadtrip till staterna var jobbig innan... Ditt härliga inlägg fick bägaren att rinna över. Nu sitter jag själv och skissar på en ny resa... det var ju ändå många år sedan sist. Men 8 veckor? Tycker min korta resa fick Sverige att kännas trångt och tråkigt... 8 veckor hade fått mig i "utvandrarna-mode". Fantastiskt inlägg! Tackar och bugar!
 4. Manneman

  Hotell i Usa

  Turo hade jag nog hoppat, mycket pga försäkringar osv... Däremot kollar jag faktiskt med några bekanta boende i staterna. Väntar på besked... kan kanske ge något. Mange
 5. Manneman

  Hotell i Usa

  Ååååå.... så härligt! Får väl vara lite "besserwisser" och påpeka att vissa sträckor från väg 40 upp till Grand Canyon Village, alltså väg 64, är en av de klassiska vyerna när man färdas med barmark på båda sidorna vägen och vägen sträcker sig rakt fram så långt ögat kan nå... taget ur en amerikansk film. Att göra den sträckan framåt kvällningen är fantastisk! Jag kollar gärna runt lite åt dig efter billigare varianter på hyrbilar. Lämnar lite förslag efterhand som det dyker upp något.
 6. Manneman

  Hotell i Usa

  Oavsett hur du väljer så skulle det vara riktigt spännande att få höra var det slutar och framförallt dina upplevelser när du kommit hem. Denna typen av resa och även planeringen inför resan ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Har det som översta punkten på min "Att Göra-lista"... en återupplevelse av mitt starkaste och bästa resminne. // Mange
 7. Manneman

  Hotell i Usa

  Jag hade nog också bokat ett par nätter, precis som du skriver. Mest så man kommer fram och har lite tid att komma på plats innan man måste jaga rum. Faktiskt inte, Cecilia... flakbilar är det många som glider i även i storstäderna. Det är inte alls ovanligt. Det enda som drar blickarna till sig hos buset är just moderna cabbar som inte är av värstingmodell... Nyare Mustang, Saab och liknande... typiska turisthyrbilar! En Chevatruck är ju klockrent! Själv körde jag i en SUV och då smälter man ju verkligen in överallt. Kompromissa lagom! Du skriver det själv, man vill ju verkligen ha en speciell upplevelse, något man inte gör hemma. Klart du ska köra något utöver det vanliga.
 8. Manneman

  Hotell i Usa

  Du är HELT rätt på det! Att hotelluffa i USA är en härlig upplevelse. Och det kommer ABSOLUT bli billigare att ta ett eller ett par nätter per ställe! Älskar hela USA, men jag rekommenderar främst Los Angeles och Las Vegas är en härlig upplevelse. Speciellt en roadtrip däremellan! Du kommer aldrig glömma det! MEN!!!! Lika mycket som jag gillar att köra nercabbat så var väldigt försiktig med vilket bolag du använder och vilken modell du hyr. Det finns en del klassiska "turistfällor" som skriker hyrbil och skriker turist. Och med det ökar risken att bli både rånad och få bilen kapad. Se till att hitta en lokal uthyrare med bilar som är lite "annorlunda" i hyrsammanhang. Du vill inte skylta att du är svenne på semester. Likaså ska du ta de råd du får kring vilka områden du ska undvika som turist... precis som i Sverige eller någon annanstans i världen. Faran i det hela? Hellre tar jag familjen till USA på en roadtrip än en kväll i en Svensk förort i Malmö, Göteborg eller Stockholm... any day of the week!
 9. Manneman

  Visa din telefon!

  Fortfarande Apple i jobbet... men nu när det är semester så används den privata mer flitigt. Uppgraderade mig nyligen till en ny... tröttnat på att alltid ligga efter med uppdateringar osv så jag slog på stort. Det blev en Samsung Galaxy S8
 10. Fråga.

  När jag svarar i detta ämne, skall notifiera mig vara påslagen eller av, tror att jag stängt av den utav misstag ??

  ( Slarvigt i så fall )

   

  Lasse

 11. Manneman

  Visa din telefon!

  Ja, då får man väl krypa till korset... påpekar, precis som i min signatur, att det är jobbtelefonen... eller för att kunna sköta jobbet, rättare sagt. Typen av jobb jag utför kräver närvaron av Mac Fan Boys. Privata luren är fortfarande One Plus... fast 3:an.
 12. Manneman

  Visa din telefon!

  Jodå... kvalitétsbygge
 13. Manneman

  Visa din telefon!

  Absolut inte!
 14. Hej Manneman.

  Ursäkta att jag stör dig.

  Tänkte fråga dig om ett råd bara.

  Har två alternativ, vad föreslår du.

  Att köra med enbart F Secure SAFE, eller med Windows Defender nya Malwarebytes 3,0.

  Körde både Malware och F Secure, men de krockade, Malware nytt kanske buggar.

  Har kontaktat deras support.

  Frågan är om det räcker med Defender och Malware ??

  Om du har lust, du som är kunnig att ge ett råd vad du tycker.

   

  Har licens på Safe 1 år, likaså på Malware.

  Om vi inte hörs, så God Jul med mera.

   

  Lasse

  1. Manneman

   Manneman

   Hej! Inga problem... du stör inte. Tar lite tid att svara ibland, bara.

    

   Spontant så räcker det med Defender och Malware... så kör jag själv. Sen är det ju så att man måste ha lite internetdiciplin. Utan det kryper mycket skit förbi oavsett hur bra skydd du har.

    

   Anledningen till att jag gillar Defender är att det är integrerat i Windows. Inga extra resurser krävs och det skyddar hela systemet oavsett. Och det gör det i det tysta.

    

   Mvh //  Magnus

  2. Lasse B

   Lasse B

   Tack, var inne på samma sak.

   Vem vet, med tiden kanske Defender blir ännu bättre, i och med att Windows förbättrar hela tiden.

   Sen verkar ju den nya Malware, vara bra, vad jag läst illa fall, speciellt om man jämför med version 2.

   Tack, jag kommer nu att köra med Malware och Defender.

   Tack för att du är så tillmötesgående.

   Kunde visserligen ta det på forumet, men ibland känns det bättre att rådfråga dig.

   Ha det så bra.

   Lasse B

  3. Manneman

   Manneman

   Det är absolut inget fel på Defender! Som basskydd och mer än så funkar det utmärkt. Skulle kanske inte rekommendera det på ett stort företag med många datorer i olika nätverk.

    

   Tack för förtroendet!

    

   Magnus

 15. Hej Manneman.

  Trevlig helg.

  En fråga till dig som är kunnig i det mesta.

  Vågar du / Gör du, Rensar registret Windows 10 med CCleaner.

  Törs man det ?? eller skall man avstå ??

  Ha en bra dag.Lasse

  1. Visa föregående kommentar  1 mer
  2. Lasse B

   Lasse B

   Ok.

   Rensar även registret ibland också, utan problem.

   Man får ju frågan om backup, och det kan välan vara bra att göra med registret.

    

   Mvh

   Lasse

  3. Manneman

   Manneman

   Helt ärligt så har jag slutat med backup i CCleaner. Under alla år har jag aldrig behövt använda det.

    

   Mvh //  Mange

  4. Lasse B

   Lasse B

   Ok.

   Tack för tipsen.

   Ha en bra dag.

   Mvh

   Lasse