Manneman

Moderator
 • Innehållsantal

  5 035
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  32

Om Manneman

 • Rank
  Moderator
 • Födelsedag 1970-08-10

Kontaktmetoder

 • MSN
  mangek@outlook.com
 • Hemsida
  http://manneman.deviantart.com/

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Kristianstad

Senaste besökare till profilen

38 710 profilvisningar
 1. "Samsung med någorlunda ny Android-version är spärrade om man inte har lösenordet" Är dom? Inte för en Hard reset, väl?
 2. Kan meddela att det funkade utmärkt! Har gjort detta hos 2 olika vänner denna veckan. Den ena enligt tråden, i syfte att överföra fiber-tv till ett annat rum utan att behöva dra kablar över halva huset. En hastighetskontroll visar att den Homeplug som sattes vid tv´n gav 80-85 mbit/s vid en uppkoppling på 100/10. Familjen är överlyckliga att det gick så smidigt. Den andra familjen har problem med Wifi hemma. Ett gammalt hus med tjocka väggar. Har testat med Wifi-extender utan någon direkt effekt. Homeplug funkade ok men gav inte tillräckligt höga hastigheter för ändamålet. Dessa Homeplugs (prisklass medel) lämnades tillbaka och det investerades i nya USB Nätverkskort av Gigabyte-standard. Första dygnet gav bra resultat, utvärdering pågår. Tack för all hjälp!
 3. Min vän har nu köpt Homeplug, en Netgear-modell i medelprisklass. Retur på denna kan göras i 30 dagar, så vi får tid att testa och utvärdera. Enligt de recensioner som finns på nätet så ska det fungera riktigt bra för ändamålet. Kommer att koppla in Homeplug efter routern för att sedan ta emot nätverk i det aktuella rummet. Enbart TV kommer köras över elnätet.
 4. På en yttervägg sitter ett nätverksuttag. Förvisso en typ av switch men i den kopplar man in en nätverkskabel, tv-box och/eller router osv. Då borde jag kunna koppla den in i en Homeplug och routern osv i vilket rum jag vill? På så sätt kan både router och TV-box sitta vid TVn, eller där det nu finns en Homeplug i aktuellt rum.
 5. Hmmm... blir att läsa på. Det här med Homeplug verkar intressant. Är det verkligen så bra som det låter?
 6. Hej på er allihopa! Har ett problem jag behöver hjälp med. Har en bekant som fått fiber i huset för ett tag sen. Nu ska han teckna sig för TV via fiber och säga upp sitt gamla avtal med Boxer. När dom drog in fiber i huset placerades nätverksuttaget i ett annat rum och detta försvårar lite nu. Han vill absolut undvika att dra långa kablar för att få tv-boxen i kopplad i routern. Exakt vad behöver man för att kunna koppla tv’n utan att dra långa kablar från uttag/routern? Tv-operatören har inget att erbjuda så det får bli inköp på egen hand. Mvh // Mange
 7. Manneman

  Hotell i Usa

  Fan, Nicklas... allt snack om att ta en roadtrip till staterna var jobbig innan... Ditt härliga inlägg fick bägaren att rinna över. Nu sitter jag själv och skissar på en ny resa... det var ju ändå många år sedan sist. Men 8 veckor? Tycker min korta resa fick Sverige att kännas trångt och tråkigt... 8 veckor hade fått mig i "utvandrarna-mode". Fantastiskt inlägg! Tackar och bugar!
 8. Manneman

  Hotell i Usa

  Turo hade jag nog hoppat, mycket pga försäkringar osv... Däremot kollar jag faktiskt med några bekanta boende i staterna. Väntar på besked... kan kanske ge något. Mange
 9. Manneman

  Hotell i Usa

  Ååååå.... så härligt! Får väl vara lite "besserwisser" och påpeka att vissa sträckor från väg 40 upp till Grand Canyon Village, alltså väg 64, är en av de klassiska vyerna när man färdas med barmark på båda sidorna vägen och vägen sträcker sig rakt fram så långt ögat kan nå... taget ur en amerikansk film. Att göra den sträckan framåt kvällningen är fantastisk! Jag kollar gärna runt lite åt dig efter billigare varianter på hyrbilar. Lämnar lite förslag efterhand som det dyker upp något.
 10. Manneman

  Hotell i Usa

  Oavsett hur du väljer så skulle det vara riktigt spännande att få höra var det slutar och framförallt dina upplevelser när du kommit hem. Denna typen av resa och även planeringen inför resan ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Har det som översta punkten på min "Att Göra-lista"... en återupplevelse av mitt starkaste och bästa resminne. // Mange
 11. Manneman

  Hotell i Usa

  Jag hade nog också bokat ett par nätter, precis som du skriver. Mest så man kommer fram och har lite tid att komma på plats innan man måste jaga rum. Faktiskt inte, Cecilia... flakbilar är det många som glider i även i storstäderna. Det är inte alls ovanligt. Det enda som drar blickarna till sig hos buset är just moderna cabbar som inte är av värstingmodell... Nyare Mustang, Saab och liknande... typiska turisthyrbilar! En Chevatruck är ju klockrent! Själv körde jag i en SUV och då smälter man ju verkligen in överallt. Kompromissa lagom! Du skriver det själv, man vill ju verkligen ha en speciell upplevelse, något man inte gör hemma. Klart du ska köra något utöver det vanliga.
 12. Manneman

  Hotell i Usa

  Du är HELT rätt på det! Att hotelluffa i USA är en härlig upplevelse. Och det kommer ABSOLUT bli billigare att ta ett eller ett par nätter per ställe! Älskar hela USA, men jag rekommenderar främst Los Angeles och Las Vegas är en härlig upplevelse. Speciellt en roadtrip däremellan! Du kommer aldrig glömma det! MEN!!!! Lika mycket som jag gillar att köra nercabbat så var väldigt försiktig med vilket bolag du använder och vilken modell du hyr. Det finns en del klassiska "turistfällor" som skriker hyrbil och skriker turist. Och med det ökar risken att bli både rånad och få bilen kapad. Se till att hitta en lokal uthyrare med bilar som är lite "annorlunda" i hyrsammanhang. Du vill inte skylta att du är svenne på semester. Likaså ska du ta de råd du får kring vilka områden du ska undvika som turist... precis som i Sverige eller någon annanstans i världen. Faran i det hela? Hellre tar jag familjen till USA på en roadtrip än en kväll i en Svensk förort i Malmö, Göteborg eller Stockholm... any day of the week!
 13. Fråga.

  När jag svarar i detta ämne, skall notifiera mig vara påslagen eller av, tror att jag stängt av den utav misstag ??

  ( Slarvigt i så fall )

   

  Lasse

 14. Hej Manneman.

  Ursäkta att jag stör dig.

  Tänkte fråga dig om ett råd bara.

  Har två alternativ, vad föreslår du.

  Att köra med enbart F Secure SAFE, eller med Windows Defender nya Malwarebytes 3,0.

  Körde både Malware och F Secure, men de krockade, Malware nytt kanske buggar.

  Har kontaktat deras support.

  Frågan är om det räcker med Defender och Malware ??

  Om du har lust, du som är kunnig att ge ett råd vad du tycker.

   

  Har licens på Safe 1 år, likaså på Malware.

  Om vi inte hörs, så God Jul med mera.

   

  Lasse

  1. Manneman

   Manneman

   Hej! Inga problem... du stör inte. Tar lite tid att svara ibland, bara.

    

   Spontant så räcker det med Defender och Malware... så kör jag själv. Sen är det ju så att man måste ha lite internetdiciplin. Utan det kryper mycket skit förbi oavsett hur bra skydd du har.

    

   Anledningen till att jag gillar Defender är att det är integrerat i Windows. Inga extra resurser krävs och det skyddar hela systemet oavsett. Och det gör det i det tysta.

    

   Mvh //  Magnus

  2. Lasse B

   Lasse B

   Tack, var inne på samma sak.

   Vem vet, med tiden kanske Defender blir ännu bättre, i och med att Windows förbättrar hela tiden.

   Sen verkar ju den nya Malware, vara bra, vad jag läst illa fall, speciellt om man jämför med version 2.

   Tack, jag kommer nu att köra med Malware och Defender.

   Tack för att du är så tillmötesgående.

   Kunde visserligen ta det på forumet, men ibland känns det bättre att rådfråga dig.

   Ha det så bra.

   Lasse B

  3. Manneman

   Manneman

   Det är absolut inget fel på Defender! Som basskydd och mer än så funkar det utmärkt. Skulle kanske inte rekommendera det på ett stort företag med många datorer i olika nätverk.

    

   Tack för förtroendet!

    

   Magnus

 15. Hej Manneman.

  Trevlig helg.

  En fråga till dig som är kunnig i det mesta.

  Vågar du / Gör du, Rensar registret Windows 10 med CCleaner.

  Törs man det ?? eller skall man avstå ??

  Ha en bra dag.Lasse

  1. Visa föregående kommentar  1 mer
  2. Lasse B

   Lasse B

   Ok.

   Rensar även registret ibland också, utan problem.

   Man får ju frågan om backup, och det kan välan vara bra att göra med registret.

    

   Mvh

   Lasse

  3. Manneman

   Manneman

   Helt ärligt så har jag slutat med backup i CCleaner. Under alla år har jag aldrig behövt använda det.

    

   Mvh //  Mange

  4. Lasse B

   Lasse B

   Ok.

   Tack för tipsen.

   Ha en bra dag.

   Mvh

   Lasse