CGD

Medlem
 • Innehållsantal

  1 857
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  11

2 följare

Om CGD

 • Rank

 • Födelsedag 1953-06-25

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Mölndal

Senaste besökare till profilen

17 065 profilvisningar
 1. Jag kan ju formatera rutor så att om jag skriver 100 så lägger Excel till Kr eller något annat som jag valt. Det här ställer jag ju in under Formatera celler - Valuta - Symbol.Finns det något sätt att lägga till egna valbara symboler som exempelvis Kronor. Eller vad man nu vill välja.
 2. Jag undrar om det går att få till två spalter i en textruta. Om det går hur ska jag göra?
 3. CGD

  Google kontot

  Jag har fått problem med Google kontot på datorn. Varje gång jag startar datorn har det börjat kräva inloggning och sedan kan det komma några krav till. Dessutom har jag märkt att min kalender inte fungerar och jag använder Keep vilket inte heller fungerar. Så vad har hänt och hur kan jag få ordning på det?
 4. Dottern ringde och klagade på att Firefox alltid startas samtidigt som Windows 10. Firefox finns inte med bland autostartanfe program så jag kan inte komma på varför. Har ni några förslag?
 5. När jag startar Thunderbird så har jag också en flik med kalender. Men ibland när jag startar så är kalendern borta. Vad är det som gör att det blir så och hur får jag lämpligast tillbaka min kalender. Kalendern består ju i sin tur av olika delkalendrar.
 6. CGD

  Mus och USB minne

  Ja, jag har prövat att flytta mitt USB3 minne till olika USB2 och USB3 portar och även USB2 minnet, som ju inte ställer till problem, har jag flyttat till både USB" och USB3 portar. Likaså har jag flyttat mus mottagaren till olika portar. Det är ju lite märkligt att det kan gå hur bra som helst en längre eller kortare stund innan muspekaren fryser. Jag gillar inte trassel som verkar helt ologiska. Jag måste lägga till, jag hade ett USB2 minne som jag formaterade för att bli av med allt som låg där och som vanligt gick det bra och minnet dök upp helt tomt. Men sedan när jag skulle flytta filer ungefär 10 minuter senare så var det borta och nu fungerar det inte alls. Mina andra USB minnen fungerar. Men det är ju efter detta som USB3 minnet och musen började att inte trivas ihop. Jag har en annan dator men den ska jag först installera om Windows på eftersom den hakade upp sig vid senaste uppdateringen. Men så fort det är gjort ska jag pröva mus och minne på den.
 7. CGD

  Mus och USB minne

  Jag har en trådlös USB mus, där mottagaren är ansluten i ett USB2 uttag. Men nu vill den inte längre komma överens med det USB3 minne jag har. USB2 minnen påverkar inte musen. Problemet är inte 100% eftersom när jag satt i USB3 minnet så kan det fungera utmärkt en halv minut innan muspekaren fastnar ibland så kan den fungera längre. Så fort jag tar ut USB minnet så lossnar muspekaren. Kan någon ha en ide om vad som krånglar.
 8. Okej, jag använder uTorrent 3.5.43804 32 bit och har ju vissa problem. Minnet (RAM) tar ju sakta men säkert slut och en omstart krävs. Dessutom fryser ju programmet rätt ofta. Oftast när jag ska göre en ändring av utseendet. Exempelvis från att allt står i bokstavsordning till att allt står i tidsordning. (Tid kvar). Men också när jag ska lägga till en ny torrent. Sådant här händer när jag flera torrenter igång. Har du inga av dessa problem?
 9. OlleBull, det där är ju bara en enkel VPN så den kan ju knappast ändra hur µTorrent fungerar. Jag har aldrig haft några problem men det kanske har att göra med vad man söker. Exempelvis söker jag aldrig filmer nu för tiden utan mest tidningar. Det jag gillar med µTorrent är att jag kan styra till vilken mapp alla nerladdningar går och till vilken mapp de flyttas när de är klara. Så om någon kan tipsa mig om ett vettigt program som kan detta så skulle det uppskattas. De förslag som jag fått hittills kan inte det. Alternativt jag vet inte hur jag ska få programmet att göra så.
 10. Jag finner Transmission lite krånglig. Jag har ju även letat på Nätet och där får ju uTorrent mycket bra kritik. Så varför fungerar det då så dåligt hemma hos mig. Det som retar mig mest förutom att allt minne tar slut efter en tids körning är att uTorrent gärna låser sig sig (svarar inte) och då kan inga nya torrenter tas emot. Det går inte att byta vy i programmet o.s.v.
 11. Jag har fram till nu använt µTorrent men jag tycker det fungerar riktigt dåligt. Programmet tar allt minne, jag har ändå 32 GB, låser sig ofta men har några fördelar som jag gärna vill ha. Medans en fil laddas ner ligger den i en katalog och när filen är nerladdad flyttas den till en annan katalog. Kataloger som jag själv valt. Jag fick tidigare rådet att pröva qbittorrent istället. Visst det programmet fungerar på många sätt mycket bättre men har även sina brister. Det tycks ladda ner mycket långsammare och mycket färre filer samtidigt. Jag kan inte styra var filer under nerladdning respektive färdiga filer ska placeras. Eller är det jag som har problem med inställningarna? Finns det andra program som fungerar efter mina önskemål.
 12. Det tror jag inte eftersom det fungerar för det mesta. Det är bara ibland som datorn dör.
 13. Hur menar du då? Jag upplever inget problem med några tangenter.
 14. Jag har sedan en tid tillbaka fått problem med att datorn lägger av och visar upp den där blåskärmen. Din PC har fått problem o.s.v. Detta händer ibland så fort jag rör volymkontrollen på tangentbordet. Men jag har inte kommit på vad som kan orsaka felet. Har ni några idéer?