CGD

Medlem
 • Innehållsantal

  1 748
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  9

2 följare

Om CGD

 • Rank

 • Födelsedag 1953-06-25

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Mölndal

Senaste besökare till profilen

16 104 profilvisningar
 1. Tack Venoms, det var helt rätt.
 2. Hur gör jag sammanfogade celler? I min tidigare Excel fanns det en ikon i verktygsfältet som man bara behövde trycka på så blev markerade celler sammanfogade. Finns det inget liknande i Excel 2007? I Excel 2007 som jag har nu har jag bara kunnat hitta att jag måste gå via Format - Formatera celler - Justering och där välja sammanfoga celler.
 3. Bildprogram

  Jag har installerat IrfanView men jag kan inte se hur det ska fungera? Jag borde kunna få upp en rektangel som håller 16:9 format hur stor eller liten jag gör den och dessutom kunna flytta rektangeln så att jag kan klippa ut där jag tycker det passar bäst.
 4. Bildprogram

  Jag söker ett bildprogram där jag kan specificera en upplösning som passar skärmar med upplösning 9:16. Så när jag tar upp en bild kan jag ta fram ett verktyg som har just de måtten och placera den på en bild och klippa ut den. Jag vill göra så att bilderna passar bättre till både TV och dataskärm och då beskära dem till rätt storlek.
 5. Kan WannaCry installeras bara jag öppnar en Internetsida? Jag kom till en sida igår som försökte installera WannaCry men det blev stoppat utav Avast eller BDAntiRansomware. Det kom upp en varning och ett textmeddelande där det stod att datorn var krypterad o.s.v. och bakom dessa syntes bilden från WannaCry.
 6. Ersättare till ACDSee

  Tack Nicklas. Jag har nu hunnit installera och prövat programmet. Det gör ju saker på ett litet annat sätt men det verkar vara riktigt bra. När jag får lite mer tid ska jag gå igenom alla inställningar och sådant så det blir ännu bättre.
 7. Jag undra mer på vad som kan sluta fungera. Vilka utav mina program kommer att överleva den här uppdateringen. Vilka utav mina tillbehör saknar plötsligt drivrutiner. Kanske måste jag köpa ny skanner eller skrivare. Det är det som jag ser som det stora problemet med Microsofts påtvingade uppdateringar. Man vet aldrig om datorn överlever
 8. Ersättare till ACDSee

  Nu efter den senaste uppdateringen utav Windows 10 så vill inte mitt ACDSee 6 vara med längre. Programmet går att installera går att starta men hänger sig. Svarar inte står det. Så nu undrar jag om det finns något bra gratisprogram som kan ersätta detta. Jag vill på alla bilder i en katalog kunna ändra namn, filformat och storlek samt visa bilden.
 9. Minnesproblem

  Ja det vet jag inte. Men jag har inget speciellt högt värde på CPU:n utan bara på att minnet äts upp och kräver en omstart för att få tillbaka. Men det var ju inte riktigt det som var problemet utan att när datorn startas om så återkommer inte allt minne alltid. När datorn är avstängs och startas på nytt borde ju allt vara återställt, eller är det inte så?
 10. Minnesproblem

  Jag har 32 GB RAM i datorn. När den är nystartad så brukar det vara 29 GB kvar. Men när jag kör µTorrent så brukar RAM minnet så sakat sjunka tills datorn inte fungerar längre. Men när jag startar om datorn så får jag inte tillbaka minnet. Som lägst har det varit bara ett par GB men det vanliga är att det är ungefär lika mycket RAM kvar som det var när jag stängde/startade om datorn. Så för att få tillbaka hela minnet måste jag starta om datorn ännu en gång.
 11. Sony E3 Tangentbordet krånglar

  Tack Manneman. Ska titta om jag kan göra på annat sätt. Dessutom så fick jag tillbaka min ÄLDRE Sony Z. Den är äldre men betydligt bättre. Det var så enkelt som att bara byta batteri i den.
 12. Hej igen Alex. Det var ett bra förslag. Filen går ej att hitta. Jag får vänta och se om Avast varnar för den fler gånger och de se var den ska finnas. Har försökt se om Avast lagt den i karantän men kan ej hitta karantänen.
 13. Thunderbird fliken skickat

  Tack för hjälpen Alex. Jag har markerat på samma sätt som du under fliken Kopior och mappar. Men det blir ändå alltid två kopior som sparas.
 14. Jag har Avast säkerhetsprogram och nu har det börjat visa upp en varning på skärmen. Varningen lyder; Microsft.Photos.exe försöker ändra eller ta bort filen MedlaDb.v1.sqllte i din skyddade User mapp. Vad vill du göra? Blockera eller tillåta app. Så vad är detta och vad bör jag svara?
 15. Thunderbird fliken skickat

  När jag skriver ett mejl så läggs det alltid två kopior under skickat. Varför gör det det? Det borde ju räcka med en kopia.