CGD

Medlem
 • Innehållsantal

  1 779
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  9

2 följare

Om CGD

 • Rank

 • Födelsedag 1953-06-25

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Mölndal

Senaste besökare till profilen

16 600 profilvisningar
 1. Ja, vi hade ju lite bråttom för Windows talade ju hela tiden om vad som var fel. Lägst ner till höger kom det ju varje gång upp en felrapport som vi bara stängde ner. Men när vi faktisk läste vad det stod tala de ju Windows om vad som var fel. Tyvärr talade Windows inte om varför det blev fel. Men eftersom allt fungerade tidigare så misstänker jag att det kan vara någon uppdatering som Microsoft skickar på en som ställt till med något. Men när det står att man ska lägga till en App ska jag då leta upp Word.exe filen. Dottern använder inga Appar utan Office 2007 som är ett program. Jag är också inne på att göre en ominstallation utav Windows. Jag har gjort så med den något äldre Acer Aspire V3-772 som jag har och då laddade jag ner ett helt färskt Windows 10 och installerade från ett USB minne och det gick ju helt utmärkt. Samtidigt blev jag ju av med all extra som Acer skickar med. Så det borde väl gå med den nyare Acer Aspire V3-331också.
 2. Tack för hjälp Cecilia. Det var ju mappen Mina Dokument som hon försökte spara till. Men varför stoppas filerna plötsligt. De har ju inte gjort det tidigare. Och i den bärbara jag har så stoppas inte filerna, så något måste ju hänt. Nu tog vi bort Reglerad Mappåtkomst så nu fungerar allt. Men hur viktig är egentligen den här funktionen? Microsoft skriver ju Appar. Likställer de då appar med program?
 3. Det är Windows Defender som stoppar. Reglerad mappåtkomst. Vad kan jag hitta och ändra det?
 4. Jag vet inte ännu. Datorn har inte kommit hit ännu. Om jag inte får igång den tror du att det blir några problem med att installera om datorn med en helt nerladdad version av Windows 10? Jag har ju sett att det finns ett diagnostik verktyg i Office så det kan det ska jag börja med. Men om jag kör en Windowsinstallation kommer det då inte upp ett reparationsval någonstans där. Men hur gör jag då? Är det bara till att starta datorn och sedan starta Windows installationen?
 5. Min dotter vill ha min hjälp med sin dator men jag vet inte heller vad som är fel och jag har dessutom inte datorn här. En Acer Aspire V3-331 med 4 GB RAM och 126 GB SSD. Felet började förra veckan med att hon inte kunde spara Word dokument. Office 2007. Excel gick däremot att spara. SSD:en hade runt 50 GB kvar. Hur det gick till vet jag inte men plötsligt så gick det att spara Word igen. Men nu återkom hon med att det inte går att spara Word dokument och inte heller WordPad. Hon behöver nu datorn för något slutprov på sin utbildning så det vore ju bra om jag med er hjälp kunde få det till att fungera. Så har ni några idéer vad som kan vara fel? Kan det vara Windows fel? Datorn har ju Windows 10 så måste jag kunna hämta hem MediaCreationTool1809 och göra en nyinstallation? Kommer det att fungera?
 6. CGD

  Thunderbird 60.3.3

  Vad vinner jag på att byta från 32 till 64 bitar version?
 7. Har idag Office 2010 så jag tänkte att byta till 2019. Men jag har fått för mig att man tidigare kunde köpa Office för tre hemma datorer men det är inget alternativ jag ser idag. Har någon annan sett något och är det egentligen någon ide att byta?
 8. CGD

  Köpa klocka från Wish

  Jag köpte för flera år sedan en klockkopia i Hong Kong för 500 Kr och den var riktigt bra. Den fungerade felfritt i sex år då gick något sönder så det gick inte att dra upp den men den automatiska uppdragningen fungerade ytterligare ett par år. Men visst efter cirka tio år slutade den helt att fungera. Sedan vill ju inte urmakare laga en kopie- klocka. Skulle också gärna köpa mig en Citizen eller liknande men de blir tyvärr lite för dyra. Med tanke på hur otroligt mycket det köpt från Wish så hade jag hoppats på att någon på Forumet visste något om vad jag frågade. Jag har också gissat att det är samma klocka men från olika fabriker och därför olika priser men det skulle ju också kunna vara att klockan har ett bättre eller sämre innandöme.
 9. CGD

  Köpa klocka från Wish

  Jag har aldrig köpt något från Wish men tänkte börja med att köpa en eller två armbandsur. Men när jag söker på " perpetual watch " så får jag upp MASSOR med klockor. Men det jag undrar över är att jag får upp olika klockor med till synes exakt samma utseende men med helt olika priser. Det kan skilja med flera hundra kronor. Finns det någon förklaring till detta?
 10. Så bra JoWa. Det är först nu som jag har tagit mig tid att prova flac och det gick ju riktigt bra. Nu blir det till att skaffa ett större minne så allt får plats.
 11. Jag lyssnar på SR P4 Plus med en app i mobilen och då går det helt utan problem. Men när jag lyssnar på P4 Plus i datorn med Firefox blir det med jämna mellanrum små korta uppehåll i musiken. Och varför blir det så?
 12. Jag har en ny Xperia XA2 och jag kan inte hitta vad den stöder för förutom Mp3. Faktum är att jag hittar inget om vilken typ den stöder. inte ens Mp3. Tack för hjälpen JoWa
 13. Kan någon rekommendera en bra sida som förklarar Mp3, eller göra det själv. Jag använder programmet AVS Audio Convert för att göra Mp3 filer till min mobil. Eftersom plats inte är något större problem så använder jag alltid 320 Kbps. Men programmet har fler inställningar och vad bör jag välja. Det finns olika former av stereo (Stereo, Joint stereo och några till) och en inställning av Encoder quality. Utöver detta så finns det en hel rad inställningar som jag inte ändrat något på. Slutligen så undrar jag om det finns något program som kan se vilken kvalité en musikfil verkligen har. Så om jag får en 320 Kbps fil så kan den ju ursprungligen ha varit bara en 128 Kbps fil.
 14. CGD

  Skadad Windows Media Player

  Jag har prövat det också. Hjälper tyvärr inte. Jag har letat lite på nätet och hittat att någon tror att det är de små tillägg till WMP som finns som kan vara problemet. Jag ska installera en tidigare systembackupp igen och avinstallera dessa tillägg innan jag uppdaterar Windows så får jag se om det hjälper. Vad jag förstår så är jag inte precis ensam om att WMP slutat fungera efter 1803 uppdateringen. Varför får man olika slutsiffror på OS version? På min stora dator fick jag med Windows 10 Hemma 17134.81 men på laptoppen fick jag 17134.48. Jag har en större och bättre laptop som ännu inte är uppdaterad. Jag ska ta och uppdatera den och se vad jag får. Det här hjälpte inte heller. Samma problem kvarstår: JAAA, jag har äntligen fått tillbaka WMP. Men vilket krångel det var.
 15. När jag gick över till Windows 10 så märkte jag också att det tar tid att öppna mediakataloger och då är det närmast dem med musik i som jag tänker på. Har Windows 10 ett annat sätt att öppna och läsa dessa kataloger?