CGD

Medlem
 • Innehållsantal

  1 875
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  12

Om CGD

 • Rank

 • Födelsedag 1953-06-25

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Mölndal

Senaste besökare till profilen

17 339 profilvisningar
 1. Jag har Word 2003. Om jag har två liknande texter i två Wordfiler och undrar om de finns ett sätt att jämföra dessa och få skillnaderna markerade. Jag hittade hur man ska göra.
 2. Tack till er bägge och ursäkta mitt sena tack. Jag hittade var jag skulle ändra på egen hand så tyvärr måste jag erkänna att jag glömde bort att jag frågat här. Jag börjar bli äldre och hemskt nog både glömsk och trött.
 3. Datorn har precis uppdaterat sig till version 2004 med OS-version 19041.450. Det jag märkte med en gång var att aktivitetsfältet har ändrat färg från den vanliga blå till ljusgrått. Jag vill ha tillbaka den blå färgen men det tycks inte gå. Om jag går till Datorinställningar - Anpassning - Färger så finns det längst ner två kryssrutor varav den ena är bland andra aktivitetsfältet. Men den rutan går inte att kryssa i och därmed kan jag inte ändra färgen. Är här någon som känner till ett annat sätt?
 4. Ska se om jag kan komma ihåg ta en bild nästa gång den dyker upp. Men detta fick mig att titta på Firefox tillägg och såg några som jag inte har lagt in men undrar om det är något som snarast bör tas bort. Facebook Container och Privacy Badger. Jag är ingen Facebook användare och bägge dessa tillägg tycks ha tillgång till allt i datorn.
 5. Jag skriver detta ur minnet så det kan bli lite vagt. När jag är ute och surfar runt lite allmänt planlöst på Internet så kommer det ibland upp en sida där det på engelska står något om att de först ska kontrollera mig. Jag har också för mig att det på sidan finnas ett par prickar som ser ut att föreställa ett par ögon som tittar åt olika håll. Är det någon som kan känna igen sig? När den här sidan dyker upp och jag ser just detta att de kontrollerar mig gör att jag direkt stänger ner sidan så jag vet inte vad för sida det är som jag skulle komma till efter kontrollen. Jag tycker det hela
 6. CGD

  Databas för böcker

  Har ni några förslag på program för att göra en databas för sina böcker. Med bilder och om det är en köpt lånad och läst bok o.s.v.
 7. Tack för det. De andra, tidigare antivirusprogram, jag haft har ej hakat upp sig på dessa filer.
 8. När jag kör mitt nya Antivirusprogram, Bitdefender Free, så stannar det och begär lösenord för den här filen, C:\Program Files (x86)\Samsung\Samsung Magician\Rapid\Rapid.dll. Det kommer fler filer senare. Jag undrar bara, är det så att programmakare lägger lösenord på vissa filer? Men om det är lösenord hur kommer då program åt filen?
 9. Jag köpte mig en fläkt häromdagen men när jag tittar i användarhäftet så står det att man ej ska ha uppladdningsbara batterier i fjärrkontrollen. Finns det verkligen något verkligt bakom detta? Och på vilka fler sätt skulle uppladdningsbara batterier kunna vara olämpliga/farliga att använda?
 10. CGD

  USB 3 vs Mus

  Min lösning var visst inte så bra. När jag flyttade musmottagaren till datorns baksida så fungerade det problemfritt även när jag kopplade in en lös USB 3 hårddisk på ett uttag på datorns framsida. Men nu upptäcker jag att när jag startar någon av de USB 3 hårddiskar som sitter mer permanent (mina backupdiskar) kopplade till uttag på datorns baksida så börjar musen fungera dålig. Men vad är det som gör att det blir så här. Jag har haft trådlös mus (Microsoft) länge utan problem och jag har haft den här nya musen ett bra tag ( flera månader) och har inget direkt minne av det har varit kompati
 11. Tack för förslaget Bo. Jag känner väl till LibreOffice och har själv rekommenderat det till många men nu var jag ju intresserad utav Windows Pro och senaste Office.
 12. CGD

  USB 3 vs Mus

  Det här löste jag genom att flytta mus mottagaren till USB uttag på datorns baksida. Lösningen funderar men jag tycker den är sämre eftersom jag använder musen till min bärbara dator också och då måste jag ju dra fram datorn. Men fortfarande kvarstår ju problemet, varför furnerar det inte med mus mottagaren i de främre uttagen?
 13. Hur är det egentligen. Kan skolpersonal köpa Windows 10 Pro och Office till rabatterade priser och då menar jag den riktiga Office som installeras på datorn?
 14. CGD

  USB 3 vs Mus

  Jag har fått ett nytt konstigt problem. Om jag sätter i något USB minne eller USB hårddisk i datorns USB uttag så slutar musen att fungera som den ska. Min nya trådlösa mus kopplas till datorn i USB 2 uttaget. På vilket sätt kan de här två hänga ihop? Och hur löser jag det hela?
 15. CGD

  Templett

  Finns det något program som heter Templett? Jag tänker mer på template - mall.