CGD

Medlem
 • Innehållsantal

  1 811
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  9

2 följare

Om CGD

 • Rank

 • Födelsedag 1953-06-25

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Mölndal

Senaste besökare till profilen

16 794 profilvisningar
 1. Vid start: Återställ föregående session Den rutan har jag haft ofylld. Eller är det något annat du tänker på? Jag ska pröva med IE och se om det blir någon ändring men först måste jag komma till en video som krånglar och då ska jag pröva att köra den i IX.
 2. Ja som ni förstår använder jag Firefox, 64 bitars. Om jag öppnar en sida som är fel, skum sida som inte går att stänga av, kan jag ju stänga ner Firefox via Aktivitetshanteraren. Men när jag startar om Firefox så startas ja alla sidor inklusive den felaktiga. Kan jag någonstans ändra inställningarna så att Firefox inte startar om alla dessa sidor utan bara går till min förvalda startsida. Jag har också lite problem med YouTube. När jag tittar på någon video så kan jag lätt hoppa fram eller tillbaka i videon. Men nu har det ibland börjat trassla sig. När jag försöker hoppa fram så låser sig filmen och det där snurrande väntehjulet eller vad det kallas för kommer upp. När detta händer går det inte att göra något annat än att stänga ner YouTube och börja om. För det första var ligger felet, är det min dator eller ligger det hos YouTube?
 3. CGD

  Ett bildprogram

  Tack. Bra förslag, inte exakt på vad jag skulle vilja ha men ändå bra mycket bättre. Det kanske inte finns något program som gör vad jag hade hoppats på.
 4. CGD

  Fåga om mejl

  Jag har en bekant som skickar ut mejl till många på en gång. Problemet är bara att om någon svarar så får alla de mejlen också och ibland är det om skare som borde vara privata. Beror det på att han skriver alla mottagare på samma rad och inte använder sig av kopia till?
 5. CGD

  Tilläggen

  Jag har följt Firefox rekommendationer men tydligen kan det ta lång tid och jag antar att sex timmar betyder sex timmar med datorn igång:
 6. CGD

  Tilläggen

  Ska inte Firefox komma med en uppdatering som rättar till det uppkomma felet? Så egentligen ska man ju inte behöva göra så mycket.
 7. CGD

  Tilläggen

  Är det fler som blivit irriterade på att Tilläggen plötsligt blivit ogiltiga. Både Adblock Plus och Avast har blivit ogiltiga plus alla andra trevliga och ofta använda tillägg har nu slutat att fungera. Precis som om Mozilla inte tycker att datorn skulle krångla tillräckligt så därför hittar de på något som ställer till det rejält. Jag har inte varit riktigt uppmärksammad men med vilken version kom detta påfund att alla tillägg måste vara verifierade. Jag tänkte jag kunde ta bort Firefox och installera en version innan detta kom så får jag se om de tillägg jag använder kan bli verifierade i framtiden.
 8. CGD

  Ett bildprogram

  Jag söker ett bildprogram som kan det jag beskriver nedan. Om det finns en gratisvariant är det ju inte helt fel. Jo jag har massor med bilder som jag hämtat från Internet. Jag vill ha bilderna som skrivbordsunderlägg men då bör jag många gånger ändra lite i storleken eller kanske mer formatet på bilden. Så vad jag skulle vilja ha är ett bildprogram där jag kan mata in att bilden ska ha HD format 1920x1080. Men jag vill att jag får upp en rektangel på bilden som jag kan flytta runt och välja det sätt att beskära bilden som passar mig bäst. Jag har redan en del program som kan detta men jag måste då mata in alla siffror varje gång. Om det fanns så att jag kunde ställa in vilket format jag vill ha och så får jag automatiskt upp samma format på rektangeln varje gång. Det ser lite krångligt ut men förstår ni vad jag menar?
 9. CGD

  Adobe Flash Player

  Jag har installerat Revo Unistaller och det var där jag såg programmet. Dessutom under övervakade program men där brukar ju bara de program som jag väljer hamna där. Det är ett litet program bara 19,7 kB. Men jag har inte kunnat hitta programmet på hårddisken men jag lästa någonstans att Windows sökverktyg inte söker bland alla filer. Men jag ska ta och avinstallera programmet så får jag se om något händer, men visst undrar jag ändå vad det är.
 10. CGD

  Adobe Flash Player

  Äntligen fungerar det igen. Men jag vet inte riktigt vad som fick det hela att fungera eftersom jag gjorde flera saker. Jag hade ju även problem med Java. Så jag började med att avinstallera Java och Flash. Omstart av datorn. Installation av nyaste Java men ingen installation av Flash. Så nu finns inte Flash med i Program och Funktioner och inte som modul i Firefox. Men ändå så finns Flash fortfarande med i Kontrollpanelen och de videos som kräver Flash och inte kunde spelas upp tidigare går nu att spela upp. Är det inte lite märkligt eller har ni någon förklaring? Förresten vet någon vad Geraha,exe är för något?
 11. CGD

  Adobe Flash Player

  Alltid aktiverad. Problemet är att det inte fungerar.
 12. CGD

  Adobe Flash Player

  Shockwave Flash 32.0 r0 Version 32.0.0.171 Senast uppdaterad 30 april 2019 Fil NPSWF64_32_0_0_171.dll Jag har prövat att bocka ur "Blockera farligt........"
 13. CGD

  Adobe Flash Player

  Cecilia, det är Windows 10 Home jag använder. Version 1809 OS-version 17763.437. Till detta använder jag Firefox 66.0.3 (64-bitars). JoWa, det har gått att installera bägge dina Flash filer men det har ju inte hjälpt. Trotts att jag kan se att filerna är installerade så fungerar det inte i Firefox. När jag prövar Chrome så laddas inte sidan in. Däremot fungerar det bra i Internet Explorer. Men eftersom Firefox är den webläsare jag alltid använder så tänkte jag inte på att pröva IE och Chrome tidigare. Men något måste ju vara fel någonstans eftersom det tidigare gått helt problemfritt att uppdatera dessa filer då och då. Oftast på begäran. Men nu går det ju inte. Jag funderar på om jag ska läsa in än ännu äldre systemkopia för att se om det hjälper. Något måste ju ha hänt. Jag har också tänkt på att stänga ner Avast medans jag gör nerladdning och installation vilket jag inte behövde tidigare. Det enda som egentligen har ändrat sig i datorn är Antivirusprogrammet från Avast Premier till Avast Free. Tyckte det var dyrt att betala för aå mycket som jag ändå inte använde. Kanske ska jag ta bort Avast helt och gå över till Windows Defender.
 14. CGD

  Adobe Flash Player

  Ja du JoWa, jag följer din länk på Flash Player kommer till en sida där jag får välja operativ och version. Totalstorlek 20 MB står där och jag trycker på Ladda ner nu. Då kommer det upp en nerladdningsruta som anger att filen, flashplayer32_xa_install.exe är 1,2 MB. jag laddar ner den filen och försöker köra den men får samma resultat som tidigare. Jag tycker mer det verkar som det är något i datorn som blockerar men vad. Jag har ju prövat att backa hela systemet til en tidpunkt då jag vet att det fungerade men det hjälpte ju inte heller.
 15. CGD

  Adobe Flash Player

  Det är jag som har skrivit fel. Jag har troligen döpt nerladdningsfilen någon gång för länge sedan men det är installationsfilen till Acrobat Reader som laddas ner. Jag har också gjort en närmare kontroll och det ser ut som att den Reader jag har installerad har ett högre numer än den som jag kan hämta. Men så är det inte med Flash Player och det var med Flash som hela problemet började. Jag tycker det är lite konstigt att problemet började samtidigt med bägge. Först trodde jag det var något fel med Windows men här har jag regelbundet gjort backupper på hela systemet med jämna mellanrum så jag backade tillbaka till när det inte var några problem men det hjälpte inte heller. Den enda skillnaden i datorn är att jag förut hade Avast Premium men jag tyckte jag betalade för så mycket som jag inte använde så nu har jag bara Avast free men den har jag prövat att stänga ner och det har inte heller hjälpt.