CGD

Medlem
 • Posts

  1,899
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

About CGD

 • Birthday 06/25/1953

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Mölndal

Recent Profile Visitors

17,701 profile views

CGD's Achievements

(7/8)

 1. Jag fick plötsligt problem med Apotek Hjärtats sida. Jag har haft den en bra tag utan problem men det verkar som den senaste Windows uppdateringen har gett mig problem. Eftersom jag regelbundet tar backupp på mitt system, Windows och alla program, så kan jag back tillbaka och gör jag det så fungerar hemsidan igen. Men jag kan ju inte vägra uppdatering av Windows. Om jag inte loggar in på sidan så går det bra men så fort jag loggat in så börjar problemen. Det kommer en relativt stor vit ruta där det står, överst med lite fetare stil "Ett fel inträffade" och där under "Tyvärr blev någonting fel. Vi ber om ursäkt för det inträffade. Sidan kommer att laddas om när du stänger den här dialogen." Det finns ju två inloggningar på Hjärtats sida och resultat vid inloggning är något olika. Det finns ju den med recept och den med klubb hjärtat. Loggar jag in på recept så kommer rutan upp utav sig själv hela tiden utan att jag gör något. Loggar jag in på klubbdelen så kommer rutan inte förrän jag gör något. Exempelvis flyttar scrollar på sidan. Jag har inte upplevt problem på någon annan sida. Någon här som har någon ide om vad som hänt?
 2. Hypokondriska placebofiler. Ja det var ett nytt roligt uttryck. Men jag säger inte emot dig. Vad har du att säga om Exact Audio Copy som sägs göra kopior som är bättre än originalet!
 3. JoWa, nu är det ju inte alla som håller med om att Flack är helt förlustfri. De menar att om du gör en CD till FLAC och sedan gör om den till CD igen så låter det inte exakt lik. Nu har jag ju inga guldöron och ingen guld anläggning heller för delen så jag kan inte höra någon skillnad själv. Men jag gillar ju FLAC och hör allt jag kan till FLAC. Men jag har ju massor av nerladdad musik från den tiden då det inte var direkt olagligt att ladda ner musik så därför har jag också mycket i Mp3. Ocj mellan Mp3 och FLAC har jag skillnad lite beroende på musiktyp. Jag har ju också FLACK i min mobil. Jag har ingen speciellt exklusiv mobil men efter att jag frågat här fick jag reda på att den kan spela FLACK så då var det bara till att sätta in ett större minneskort. Men jag lyssnar ändå mer på Spotify som jag uppskattar mer och mer.
 4. Jag bor ensam och har två datorer som jag använder. Båda har lokalt konto och ingen direkt kontakt med varandra. De är inte igång vid samtidigt. De har inte riktigt samma kontonamn CGD 1 och CGD 2 men de har samma lösenord. Men det gick konstigt nog inte att ha samma pinkod. De har inte heller samma datornamn. Men nu får jag på den ena datorn, den som gått längst, regelbundet vid start upp ett meddelande vid åtgärdsfönstret att det är kontoproblem. Jag hade tänkt jag skulle skriva av vad där står men jag kan inte få texten att stanna kvar och kan inte få upp den igen. men om jag fortsätter för att åtgärda detta kommer jag till konto står det att allt är bra. Kommer meddelandet upp för att jag har lokalt konto och har inget med sammanblandning mellan mina två datorer?
 5. Nej det är inte samma dator. På den "bärbara" Acern så hjälpte dina förslag på den här större egenbyggda datorn kom ljudet tillbaka efter det jag avinstallerat Firefox och installerat det igen. Jag har hela Windows och alla program installerade på en SSD. Allt jag sparar ligger på andra vanliga hårddiskar. När jag installerade Windows var det bara SSD som var inkopplad men när program installerades var alla hårddiskar inkopplade. Men två av de äldsta diskarna började bli dåliga så jag köpte två nya. Eftersom dessa var ungefär lika dyra som de gamla hade varit var de mycket större så det blev en viss ommöblering av filer. Det verkar som det var detta som påverkade ljudet för YouTube. Tack för hjälpen Venoms du har varit mig till hjälp flera gånger nu.
 6. Jag har nu kommit fram till att det är något på de diskar jag bytt ut som saknas. Om jag kopplar in dessa diskar så får jag ljud i YouTube. Men vad är det som kan orsaka detta? Vad jag vet och kan se så är det bara bildfiler på den ena disken och bara ljudfiler på den andra. C disken är ju kvar helt orörd.
 7. Jag har bytt två hårddiskar i datorn och efter detta så får jag inget ljud i YouTube. Spotify fungerar bra. Har ni några förslag på hur jag ska fixa detta.
 8. Föreslagna åtgärder fungerade bra. Jag installerade chipset från Acers sida och Realtek senaste drivrutin och nu fungerar det som det ska. Datorn får fungera som mottagare för ljud och film ända tills jag köper en ny förstärkare som har en egen koppling till Internet. Så tack till er som hjälpte till med förslag.
 9. Jag har också tänkt på drivrutiner men det finns ingen speciell drivrutin på Acers sida. Men jag ska börja med att pröva chipset som Venoms föreslår. Tack också till DAson men jag hade redan Acers hemsida men jag var tvungen att mata in datorns speciella nummer men annars ser de lika ut. Men där finns det ingen drivrutin till ljudkort. Ska se om jag kan hitta ljudkortet och se om det finns en nyare drivrutin hos dem.
 10. Jag har tidigare haft datorn kopplad till förstärkaren och fått bil på TV:n och ljud i högtalarna. Efter detta har jag fått ominstallera datorn med Windows 10 och nu får jag inte fram ljudet. Bilden kommer fram till TV.n bra. Hur ska jag få ljudet att komma till förstärkaren. Tidigare hade jag ett val där jag kunde välja så jag fick ljud i alla högtalare men det har jag inte nu.
 11. Ja det ser ju rätt ut och du har väl fått med att inget skrivs i rutan innan något skrivs i rutan man ska kopiera. Jag gör en budgetsummering och passar då på att göra den för flera år framåt. Alla vet väl att om man markerar alla flikar så kopieras det man skriver, och på rätt sätt, i alla flikar. Och yvkmug, du ska ha tack för att du intresserade dig och hjälpte till.
 12. Du har nog missförstått det hela. Värdena ska per automatik flytta sig från en cell i ett blad till en cell i ett annat blad. Så när jag skriver in eller Excel räknar ut ett värde i blad 2020 så ska det värde som cellen får automatiskt och samtidigt skrivas in i blad 2021. Sedan ska det så fortsätta med blad 2022, 2023 osv. Jag har redan byggt upp sidor med formler som efter hand som jag skriver in värden får andra värden uträknade för mig. Så om jag ändrar på värden i någon cell i blad 2020 så kommer ju värden som ska flyttas till blad 2021 också att ändras. Men med ditt förslag så ändras inte värdet i blad 2021 utan det förblir det ursprungliga. Jag har nu tittat mer på ditt förslag och du är inne på rätt väg men man ska inte välja klistra in värden utan man ska välja "Klistra in som länk".
 13. Jag har två blad 2020 och 2021. Jag behöver flytta två olika typer av värden från 2020 till 2021. I en cell har jag ett vanligt tal, säg 15000 vilket jag vill flytta från en cell i blad 2020 till en cell i blad 2021. I en cell har jag en formel =OM(BB30<>"";BB30-BA30;"") men det är bara det värde som cellen får som jag vill flytta från blad 2020 till 2021. Inte formeln. Som ni ser vill jag att cellen värdet ska hamna i är tom så länge inget värde finns i cellen som ska kopieras. Jag har letat på nätet men hittar inte så det blir rätt. Har någon ett svar?
 14. Tack alla för hjälp och förslag. Jag läste allt men till slut tog jag och installerade om från grunden. Det gick fort fungerade bra och jag installerade med lokalt konto. Samma som jag har på min andra dator. Det gick utmärkt att använda mig av samma lösenord men jag har lagt in PIN kod på min större dator men det gick inte att ha samma PIN kod. Var inte det lite märkligt?
 15. Bluff. Tydligen har det kommit in något som inte borde kommit in i datorn. Se om jag kan hitta vad det är.