CGD

Medlem
 • Innehållsantal

  1 851
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  11

2 följare

Om CGD

 • Rank

 • Födelsedag 1953-06-25

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Mölndal

Senaste besökare till profilen

16 960 profilvisningar
 1. CGD

  Mus och USB minne

  Ja, jag har prövat att flytta mitt USB3 minne till olika USB2 och USB3 portar och även USB2 minnet, som ju inte ställer till problem, har jag flyttat till både USB" och USB3 portar. Likaså har jag flyttat mus mottagaren till olika portar. Det är ju lite märkligt att det kan gå hur bra som helst en längre eller kortare stund innan muspekaren fryser. Jag gillar inte trassel som verkar helt ologiska. Jag måste lägga till, jag hade ett USB2 minne som jag formaterade för att bli av med allt som låg där och som vanligt gick det bra och minnet dök upp helt tomt. Men sedan när jag skulle flytta filer ungefär 10 minuter senare så var det borta och nu fungerar det inte alls. Mina andra USB minnen fungerar. Men det är ju efter detta som USB3 minnet och musen började att inte trivas ihop. Jag har en annan dator men den ska jag först installera om Windows på eftersom den hakade upp sig vid senaste uppdateringen. Men så fort det är gjort ska jag pröva mus och minne på den.
 2. CGD

  Mus och USB minne

  Jag har en trådlös USB mus, där mottagaren är ansluten i ett USB2 uttag. Men nu vill den inte längre komma överens med det USB3 minne jag har. USB2 minnen påverkar inte musen. Problemet är inte 100% eftersom när jag satt i USB3 minnet så kan det fungera utmärkt en halv minut innan muspekaren fastnar ibland så kan den fungera längre. Så fort jag tar ut USB minnet så lossnar muspekaren. Kan någon ha en ide om vad som krånglar.
 3. Okej, jag använder uTorrent 3.5.43804 32 bit och har ju vissa problem. Minnet (RAM) tar ju sakta men säkert slut och en omstart krävs. Dessutom fryser ju programmet rätt ofta. Oftast när jag ska göre en ändring av utseendet. Exempelvis från att allt står i bokstavsordning till att allt står i tidsordning. (Tid kvar). Men också när jag ska lägga till en ny torrent. Sådant här händer när jag flera torrenter igång. Har du inga av dessa problem?
 4. OlleBull, det där är ju bara en enkel VPN så den kan ju knappast ändra hur µTorrent fungerar. Jag har aldrig haft några problem men det kanske har att göra med vad man söker. Exempelvis söker jag aldrig filmer nu för tiden utan mest tidningar. Det jag gillar med µTorrent är att jag kan styra till vilken mapp alla nerladdningar går och till vilken mapp de flyttas när de är klara. Så om någon kan tipsa mig om ett vettigt program som kan detta så skulle det uppskattas. De förslag som jag fått hittills kan inte det. Alternativt jag vet inte hur jag ska få programmet att göra så.
 5. Jag finner Transmission lite krånglig. Jag har ju även letat på Nätet och där får ju uTorrent mycket bra kritik. Så varför fungerar det då så dåligt hemma hos mig. Det som retar mig mest förutom att allt minne tar slut efter en tids körning är att uTorrent gärna låser sig sig (svarar inte) och då kan inga nya torrenter tas emot. Det går inte att byta vy i programmet o.s.v.
 6. Jag har fram till nu använt µTorrent men jag tycker det fungerar riktigt dåligt. Programmet tar allt minne, jag har ändå 32 GB, låser sig ofta men har några fördelar som jag gärna vill ha. Medans en fil laddas ner ligger den i en katalog och när filen är nerladdad flyttas den till en annan katalog. Kataloger som jag själv valt. Jag fick tidigare rådet att pröva qbittorrent istället. Visst det programmet fungerar på många sätt mycket bättre men har även sina brister. Det tycks ladda ner mycket långsammare och mycket färre filer samtidigt. Jag kan inte styra var filer under nerladdning respektive färdiga filer ska placeras. Eller är det jag som har problem med inställningarna? Finns det andra program som fungerar efter mina önskemål.
 7. Det tror jag inte eftersom det fungerar för det mesta. Det är bara ibland som datorn dör.
 8. Hur menar du då? Jag upplever inget problem med några tangenter.
 9. Jag har sedan en tid tillbaka fått problem med att datorn lägger av och visar upp den där blåskärmen. Din PC har fått problem o.s.v. Detta händer ibland så fort jag rör volymkontrollen på tangentbordet. Men jag har inte kommit på vad som kan orsaka felet. Har ni några idéer?
 10. 1. Mappen skickat sparar alltid två st av varje skickat mejl. Är inte det lite onödigt, kunde det inte räcka med ett. Men var ändrar jag detta? 2. Tidigare så sparades alla mejl ner till en mapp som jag valt, men alla mejl låg dessutom kvar på serven. En Hotmail adress så det är väl Microsofts server någonstans. Men nu ser det ut som inget sparas ner till hårddisken. Hur kan jag ändra tillbaka det? Finns det någon finnes att göra så?
 11. Tack för det. Det valet såg jag inte ens.
 12. CGD

  Klocka från AliExpress?

  Läste nyligen ett inlägg på annan sida där någon tog upp att man måste betala både avgifter och tull på varorna. Men var det inte mycket hallå om detta för ett tid sedan där det hela skulle lösas så att jag som köpare betalade alla avgifter vid köpet? Hittade svaret. Wish har avtal med PostNord men det har inte AliExpress.
 13. Mappen Hämtade filer har plötsligt ändrat sig och listar inte alla mappar och filer som tidigare. Tidigare så listades alla mappar så som de gör på alla andra platser, i bokstavsordning eller vilken som var nyast, beroende på vad jag valde. Nu listas alla mapparna i två steg. När jag skriver detta tidigt på måndag så listas det så här, "Idag" och allt därunder i bokstavsordning sedan kommer "Förra veckan" och allt därunder i bokstavsordning, Sedan kommer "Tidigare den här månaden" följt av "Förra månaden", "Tidigare i år", "Förr länge sedan". Vad är det här för påhitt? Kan jag få bort det och tillbaka vanlig listning? Det har blivit lite besvärligt att hitta rätt mapp och fil så som det är nu.
 14. CGD

  Klocka från AliExpress?

  Tack Nicklas. Det var en rejäl beskrivning. Jag har tidigare köpt en kopia av en exklusiv klocka i Hong Kong för 450 Kr. Snygg, bra höll i fem år. Att få den lagad här i Sverige är nog svårt. Jag bor i Mölndal så jag frågade en urmakare på Kvibergs marknad och där var det inga problem. Ska ta med klockan nästa gång jag är där så får vi vad som händer. Klockan jag ska köpa från AliExpress är inte så dyr så det blir igen större förlust om den inte fungerar så som det är tänkt.