CGD

Medlem
 • Innehållsantal

  1 758
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  9

2 följare

Om CGD

 • Rank

 • Födelsedag 1953-06-25

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Mölndal

Senaste besökare till profilen

16 324 profilvisningar
 1. Tyvärr, har fått upp det några gånger nu. Brukar vara lite besvärligt att stänga ner.
 2. Utöver varning från Microsoft har jag också har jag också då och då fått en uppmaning från Firefox att installera ett tillägg. Se bilden.
 3. När jag idag var ute på Internet fick jag plötsligt upp en märklig sida. En kvinnoröst läste upp ett meddelande, ungefär "Viktigt säkerhetsmeddelande från Microsoft. Rör inte mus eller tangentbord. För att skydda datorn från ransomware har vi blockerat din IP adress" Det är möjligt att det sägs mer men jag lyder inte rådet utan trycker på knappen som startar om datorn. Jag har även ett program som heter Bitdefender Anti-Ransomware och jag tycker jag hinner se en varning nere i hörnet från detta program. Varningen från programmet kan nog vara riktigt men kvinnorösten från Microsoft tycker jag är märklig.
 4. Byta hårddisk

  Tack Hans
 5. Byta hårddisk

  Jag har faktiskt redan en liknande docka. En Icy Box. Jag har aldrig använt den i detta syfte men det finns ju två knappar på den en Reset och en Copy. Så jag antar att jag bara behöver sätta i de två diskarna och trycka på copy? Kommer då alla filer med, även de som normalt är dolda? Den aktuella SSD disken är liten 126 GB och sitter i dotterns lilla bärbara dator som ska få en större SSD. Men jag har ju Acronis True Image och gör ju regelbundet backupper utav C disken i min större stationära dator. Så kan jag inte ta ut den lilla SSD:n och sätta den i Icy Box och göra en backup kopia till någon av hårddiskarna i min dator. Då får jag ju en säkerhetskopia om någon skulle gå sett i en kopiering med Icy Box Jag tackar alla för deras engagemang.
 6. Byta hårddisk

  Okej tack jag ser, men jag tänkte nog snarast på en metod som jag kan klara av med de datorer jag har hemma.
 7. Byta hårddisk

  Hur byter jag lämpligast hårddisk utan att behöva installera om något? Som ni förstår är det en dator med endast en, mindre, SSD disk som nu börjar bli full.
 8. Windows fotovisare och Word problem

  Håller inte med. Om man bara lagar det som är trasigt kan man ju aldrig få något som är bättre!
 9. Windows fotovisare och Word problem

  Jag löste problemet själv. Jag har flyttat på mina tempfiler så att de pekar mot en annan disk än C. Men så köpte jag mig en ny hårddisk och flyttade runt på lite olika saker bland annat tempfilerna. Så när jag några dagar senare fick något som krånglade i datorn och inte var så snabblöst läste jag istället in en backup av hela C disken. Backuppen var dock gjord innan jag skaffade ny hårddisk och flyttade tillbaka på lite olika saker så då blev det ju så att temfilerna pekade mot fel ställe. Faktiskt mot en disk som inte fans. När jag kom på det här och rättade till det så fungerade allt igen. Bilder fungerar som de ska, Wordfiler går återigen att öppna och de mejl som tidigare krånglade fungerar också som de ska. Konstigt att ett sådant enkelt fel kan få stora effekter.
 10. Jag har använt Windows fotovisare för att se bilder men nu plötsligt går det inte. Det blir bara en helt vit sida där det står "Det går inte att öppna bilden eftersom filen är skadad, felaktig eller för stor." Filen går att öppna i andra program men jag tycker Windows fotovisare är bättre. Samtidigt har jag fått problem med många Word filer. Här kommer det upp en ruta där det står "xxx.doc har låsts för redigering av "en annan användare"" Så vad är det som hänt? Förslag för att få igång det hela igen. Jag måste också lägga till att vissa mejl inte går att öppna. Det visas bara en helt blank sida.
 11. Tack Venoms, det var helt rätt.
 12. Hur gör jag sammanfogade celler? I min tidigare Excel fanns det en ikon i verktygsfältet som man bara behövde trycka på så blev markerade celler sammanfogade. Finns det inget liknande i Excel 2007? I Excel 2007 som jag har nu har jag bara kunnat hitta att jag måste gå via Format - Formatera celler - Justering och där välja sammanfoga celler.
 13. Bildprogram

  Jag har installerat IrfanView men jag kan inte se hur det ska fungera? Jag borde kunna få upp en rektangel som håller 16:9 format hur stor eller liten jag gör den och dessutom kunna flytta rektangeln så att jag kan klippa ut där jag tycker det passar bäst.
 14. Bildprogram

  Jag söker ett bildprogram där jag kan specificera en upplösning som passar skärmar med upplösning 9:16. Så när jag tar upp en bild kan jag ta fram ett verktyg som har just de måtten och placera den på en bild och klippa ut den. Jag vill göra så att bilderna passar bättre till både TV och dataskärm och då beskära dem till rätt storlek.
 15. Kan WannaCry installeras bara jag öppnar en Internetsida? Jag kom till en sida igår som försökte installera WannaCry men det blev stoppat utav Avast eller BDAntiRansomware. Det kom upp en varning och ett textmeddelande där det stod att datorn var krypterad o.s.v. och bakom dessa syntes bilden från WannaCry.