Jump to content

Japanmannen

Hedersmedlem
 • Posts

  1,401
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Sverige

Recent Profile Visitors

15,319 profile views

Japanmannen's Achievements

 1. Tack för input! Det fick mig att söka med andra kriterier och då hittade jag tipset om Group Policy, eller på svenska Redigeraren för lokala principer. Jag aktiverade stöd för Textmarkörläge och sedan inaktiverade jag det för att sedan låta det vara Inte konfigurerat. Och vips så funkar pil upp och ner på Edge webbsidor. Kanske hade låst sig på nåt sätt.
 2. Tyvärr inte inte. F7 ger detta: Edit: Jag valde Inaktivera, men det gav ingen effekt. Klickade på F7 igen och det var samma. Inaktivera hjälpte inte denna gång heller. Testade 3-4 gånger till, men samma resultat varje gång. Det gick inte att inaktivera textmarkörläget.
 3. Sedan en dryg vecka tillbaka fungerar inte tangentbordets piltangenter på webbsidor. Har inte varit något problem tidigare att t.ex. använda pil ner och upp i stället för att scrolla med musen. I t.ex. Excel och utforskaren funkar det med piltangenterna. Har testat 3 olika tangentbord som funkar i Windows 11 datorerna. Kollade om det fanns nya drivrutiner, men de senaste är installerade. Körde en tangentbordsfelsökning och då hittades ett ospecifierat fel. För att det skulle ha effekt skulle datorn startas om, men efter en omstart var det ingen förändring. Windows 10 Professional med Edge och alltid de senaste uppdateringarna via Windows Update.
 4. Har du oallokerat utrymme efter återställningspartitionen, så är det enkelt. Min återställningspartion var också för liten. Efter den partionen hade och har jag inte allokerat utrymme. Med gratisversionen av MiniTool Partition Wizard var det bara att utöka återställningspartionen lite, så var problemet löst och uppdateringen installerades.
 5. Klicka på Ladda ner och installera. Så gjorde jag.
 6. Och vill man läsa det på svenska så har Microsoft följande sida: KB5028997: Instruktioner för att ändra storlek på partitionen manuellt för att installera WinRE-uppdateringen - Microsoft Support
 7. Inget svar på din fråga, men du är inte ensam. Det blir samma felmeddelande för mig ang. (KB5034441).
 8. Kan bekräfta att det inte påverkar Speccy att låta Defender ta bort PUABundler i Windows 10. Jag har Speccy version 1.32.803 sedan början av detta år.
 9. Det finns router med 8 portar. Jag har en sådan: ASUS RT-AX88U
 10. Med Windows 11 tog Microsoft bort alternativet "Gruppera knappar i aktivitetsfältet". Efter mycket kritik från Windows användare har man nu valt att lägga tillbaka finessen. Men det är fortfarande oanvändbart då namnet inte döljs vid alternativet "Aldrig". Jag vet att ikonen för Inställningar är inställningar och ikonen för Den här datorn är den här datorn. Har man 5-10 Excel blad och några Word dokument och jobbar med, så är det 5-10 Excel ikoner och några Word ikoner och varje Excel ikon och Word ikon har namnet Excel resp. Word. Aktivitetsfältet blir snabbt fullt. Hur kan jag dölja namnet på ikonerna med alternativet "Gruppera aldrig"? Detta är enda skälet till att jag inte kan använda Windows 11 i min privata arbetsdator för dagligt bruk. I mina andra datorer för test och backup funkar det med att köra Windows 11.
 11. 23H2 uppdateringen var en "snäll" uppdatering för en gångs skull. Alla mina 20+ register tweaks var intakta, förutom 2 på ena datorn och 1 på den andra. De återställdes till Windows 11 default. Det var Start/Home ikonen/genvägen och Galleri ikonen/genvägen i filhanteraren. Men de var lätt att registeruppdatera, så nu är de borta och osynliga som de ska va. Annars inga ändringar av mina inställningar och installerade program.
 12. 6 387 444 kB eller 6.38 GB stor. Inga problem att bränna på en BD. 😁
 13. Lösningen fanns, men det tog drygt ett år att upptäcka den. 😁 Jag ändrade namn på en nyckel i registret, {f874310e-b6b7-47dc-bc84-b9e6b38f5903} Nyckeln finns via denna sökväg HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\Explorer\Desktop\NameSpace_36354489\
 14. Kalender, epost och kontakter hanterar jag i Outlook (klienten). Webbmailen (Microsoft 365) använder jag för en funktion som mig veterligt inte finns i klienten. Att reagera på någons meddelande, som jag använder för att "bekräfta" att jag läst mailet. Inställningen "Visa appar i Outlook" finns inte i Microsoft 365 och registerhacket gäller bara klienten.
×
×
 • Create New...