Gå till innehåll

Mikael63

Medlem
  • Innehållsantal

    1 543
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    127

4 följare

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Man
  • Från
    vettet?

Senaste besökare till profilen

1 974 profilvisningar

Mikael63's Achievements

  1. Om det är en gammal trött dator som i princip tjänat ut sitt syfte OCH (om) du har för avsikt att installera Windows på nytt kanske du ska ta en funderare om det skulle kunna vara ett lämpligt läge att prova på Linux, om du inte har gjort det tidigare? Kostar endast tid att testa och om det visar sig att det inte är något för dig är det bara att installera "över" med Windows. Kanske inte säkert att den upplevs som snabbare då även moderna Linuxdistributioner kräver en del av hårdvaran.
  2. Vid en snabbkoll hittar jag inte exakt batterityp men det är ett sånt knappcell, typ CR2032. Hittar ingen bra video men denna visar hur det bör se ut. 1.54 in i klippet ser man batteriet med ett litet rött streck på, under (på filmen) en stor kylfläns. Kolla och om du tror att du grejar detta kan du öppna locket och ta ett foto hur det ser ut för just din dator.
  3. Kanske https://speglar.nu/ownDesign (som Ryds tipsade om på sin hemsida)
  4. Ryds kanske? https://www.rydsglas.se/har-finns-vi/stockholm/ Gällande måttet så behöver du inte mäta själv, ta med dig ramarna till glasmästaren.
  5. Det verkar som att "CMOS-batteriet" behöver bytas. Kan du posta hela modellkoden för datorn kan du får hjälp att veta vilken typ och hur man byter.
  6. Vad har du för val vid motsvarande "Mikaels S21"?
  7. Ja koden är ju endast till för att slippa använda F9 efter att ha valt en annan cell. Villkoret är väl i princip "raden där cellen är markerad"? Det är ju också det önskvärda. Aktuell rad ska utmärka sig på något sätt oavsett om där finns celler med eller utan fyllnadsfärg. Man ska kunna få denna indikering bara genom att markera annan cell, med mus eller piltangenter.
  8. Borde ju klistrat in villkoret för formateringen, gör det nu i stället och kollar på det ovan. =CELL("row")=RAD() Tillägg: Postar den hämtade filen som jag snott från. Highlight-the-Active-Row-and-Column.xlsm
  9. Ja, det låter tokigt men: Jag hämtat en exempelfil härifrån, någonstans: https://trumpexcel.com/free-ebook/ (jag hade inte kommit ihåg det om det inte fanns en länk i filen) Där körs kod *) för att "highlighta" aktuell rad. I exemplet används en fyllningsfärg i en villkorsstyrd regel. Den färgen tar över ev. fyllnadsfärg i bladet. Trodde jag var smart som valde "Ingen färg" men röda kantlinjer. Det hjälpte inte.. Hur ska man bära sig åt för att få markering men se fyllnadsfärgen? Jo, RowLiner by Chip Pearson gör ju jobbet men där sätts "Undo" ur spel vilket kan vara riskabelt. Dessutom är det ett tillägg till "min" Excel, jag skulle vilja ha funktionen i Excel-boken. *) Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range) If Application.CutCopyMode = False Then Application.Calculate End If End Sub
  10. Ja, samma här både via Ctrl+G, Special.., Objekt och via Sök och markera, Markeringsfönster, Ctrl+A kan jag ta bort samtliga figurer. Finns det någon modul i PERSONAL.XLS ? (visas också vid högerklick på flik/blad - visa kod) Finns det några filer i c:\Users\användarnamn\AppData\Roaming\Microsoft\Excel\XLSTART ?
  11. Nu har jag inte läst instruktionen men en anledning till att ha en skärmsläckare som inte är statisk är att förhindra sk. inbränning. Dock vet jag inte om inbränning är ett problem på alla nya typer av skärmar.
  12. Kan du kopiera det, eller ditt "första", och sedan radera allt cellinnehåll/känslig information och posta här?
  13. Har du testat att göra detta? ****** Nja, du döljer dem ju bara 😉
  14. Gjorde du Delete-kommandot så att säga I den dialogen? Eller hade du ex. en cell markerad i bladet?
  15. Tänker att det inte är en (1) figur utan "hundrafemtioelva". Att du tar bort en och så finns en till bakom denna.
×
×
  • Skapa nytt...