Gå till innehåll

Anders Åström

Medlem
  • Innehållsantal

    51
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    1

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

Anders Åström's Achievements

  1. Det gick bra. ”Varning om nätverk med datapriser” försvann och det trådlösa nätverket är anslutet.
  2. Hoppsan! Jag tog ut segern i förskott. Lösningsförslagen i länkarna handlar om att stänga av WIfi under "Inställningar", se bilaga, och det är ju inte så lyckat när man använder trådlöst nätverk för nätverksanslutningen. I bilagan är anslutningen markera med blått, således inte avstängd.
  3. Under många år använde jag epostprogrammet Mozilla Thunderbird som dock började strula för ett halvår sedan och då övergick jag till Microsoft Outlook. När jag öppnar Outlook möts jag av budskapet "Varning om nätverk med datapriser" men kan gå vidare om jag väljer "Anslut ändå". Strulet i Thunderbird är nu fixat och i det programmet dyker inte den nämnda varningen upp. Jag hittar inte något sätt att en gång för alla ta bort beskedet "Varning om nätverk med datapriser" i Outlook.
  4. Ja, jag loggade in på mitt Microsoft Teams och där fanns det ett val att inte starta programmet automatiskt när datorn startar. Så det blev löst. Knepigt dock att det inte var den här fläktsusningen innan Windowsuppdateringen igår. Men tack.
  5. Här är de uppdateringar som gjordes igår kväll.
  6. Sent igår kväll gjorde jag en Windows Update och sedan dess susar fläkten som den aldrig har gjort. Aktivitetshanteraren visas att 25-30% av CPUn sysslar med "Microsoft Teams (8)". Vad är det och bör/kan den aktiviteten stängas av?
  7. Efter en sömnlös natt för mig erinrade sig sonen att han hade ett e-postkonto hos operatören Ownit och den adressen var också angiven på Outlooks återställningssida. Vi loggade med sonens iPhone med BankID in på Ownits internetsida och skapade ett nytt lösenord för e-postkontot. Därefter tillbaka till Outlook och där ange e-postadressen hos Ownit. På så sätt öppnades inloggningen på Outlook med användning av det befintliga lösenordet. Inget nytt behövde skapas. Puh, puh i minst kubik.
  8. Nu har jag försatt mig i klistret. Sonen kom hem för julfirande och när jag installerade en ny iPad för honom och i den skulle skapa hans befintliga Hotmailepostadress (Outlook) så misstolkade jag lösenordet och provade med det alltför många gånger så att kontot låstes. Han har ingen alternativ e-postadress dit kommunikation från Outlook kan skickas om saken. Nu tror jag att jag med kommunikation till min e-postadress har lyckats med att lösenordet ska kunna återställas men det tar tydligen 24 timmar innan besked kommer så att jag kan återställa det. Finns något annat att göra? Att skapa nytt epostkonto är inte aktuellt för honom.
  9. Uppdatering av Microsoft Outlook, som var ett av tipsen i den länk som X-men tipsade om, fixade saken. Tack!
  10. Jag använder epostoperatören Telenor och programmet Microsoft Outlook i datorn. Plötsligt har följande besked börjat komma när jag öppnar Microsoft Outlook: ”VARNING OM NÄTVERK MED DATAPRISER. Vi har märkt att anslutningen med rörlig kostnad för datatrafik kan innebära extrakostnader. Outlook arbetar offline för att undvika dataavgifter.” Till höger om meddelande finns möjligheten ”Anslut ändå” och om jag gör det öppnas Outlook som vanligt. Om jag klickar på den understrukna texten öppnas Outlooks ”Kontoinformation” där ändringar kan göras för mitt konto. Vad betyder det här som plötsligt har dykt upp?
  11. Finns det någon anledning till att det ”bara” finns fyra portar ut i routrar som säljs? Blir det alltför svaga signaler ut från routern om signalerna in till routern ”späds ut” för mycket när de skickas ut från alltför många portar?
  12. Jag har skickat disken med enkel biljett till de sälla jaktmarkerna.
×
×
  • Skapa nytt...