e-son

Hedersmedlem
 • Posts

  8,866
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  64

Everything posted by e-son

 1. e-son

  Möss i huset

  Ja med den attityden har du definitivt läst din sista kommentar från mig... alla kategorier.
 2. e-son

  Möss i huset

  En liten musfälla (inte råttfälla) med en bit ost eller något annat "gott" är absolut det bästa. Det kan hända att den lyckas ta betet med livet i behåll några gånger, men fortsätt "mata" den... för eller senare åker den dit. Det finns även färdigbetade giftfällor att köpa. 5-56:an skall du nog ställa undan, djurplågeri är allvarliga saker. Edit: Annars kan du fånga den levande. En liten skogsmus (som det troligen handlar om) är lättämjd, och en trevlig kompis.
 3. Setpoint har aldrig tillfört något användbart. Som den mesta mjukvara från hårdvarutillverkare är den tämligen värdelös. Det värsta är att på senare år Logitechs "Frihjul" också fungerat dåligt, vilket varit den stora anledningen för mig att köpa just Logitech. När frihjulet lever sitt eget liv och skrollar slumpmässigt oavsett om man använder hjulet eller inte, är det inte mycket att ha.
 4. e-son

  Robolinux

  Kostar pengar om du vill installera. En live-dist för att testa, är vad som finns. http://distrowatch.com/table.php?distribution=robolinux Testade för något år sedan, men utan den förkonfigurerade virtuella Windows-maskinen är det ganska ointressant. Som vilken dussin-dist som helst.
 5. Jo det verkar rimligt. Ett vanligt headset skall ju inte behöva några externa drivrutiner över huvud taget. Har dock aldrig provat någon USB-variant, vad jag vet.
 6. Vad heter tillverkaren? Man blir bara öltörstig när man söker på "Arogant Bastard".
 7. Ok, jag tror jag ser varför. Du har förmodligen inte den riktiga installeraren utan en så kallad "online installer" (wdexpress_full.exe). På länkarna nedan är några trix du kan prova, annars hade jag nog dragit ner den stora iso-filen (vs2013.4_dskexp_ENU.iso), monterat den och installerat därifrån. Ett annat alternativ är en nyare version av Visual studio express. http://stackoverflow.com/questions/22949411/visual-studio-2012-install-fails-program-compatibility-mode-is-on http://www.howtogeek.com/howto/4161/disable-program-compatibility-assistant-in-windows-7-and-vista/
 8. Högerklicka på startknappen och välj Enhetshanteraren Högerklicka på startknappen en gång till, och välj Kör Skriv SnippingTool och tryck Enter Välj Fönsterklipp i klippverktyget och klicka på Enhetshanteraren Spara bilden och bifoga den här
 9. Högerklicka på installationsfilen och välj Egenskaper/Kompatibilitet Se till att kompatibilitetsläget är urbockat. Där finns även en felsökare du kan köra. Svårt att ge exakta instruktioner, då möjligheterna är ganska många.
 10. Ta ett skärmklipp från Enhetshanteraren, med eventuella gulmarkerade poster väl synliga, och infoga den i ett nytt inlägg här.
 11. Skriv/Klistra in i Kör... "rundll32.exe" newdev.dll,DeviceInternetSettingUi 3
 12. e-son

  Bildvisaren

  Registerfilen fungerar. Hittar du inte Windows fotovisare, är det något annat fel. Gå till Alla inställningar/System/Standardappar. Du bör hitta den om du klickar på "Fotovisare".
 13. Nej, där är man ju inte så ofta numera. Tyckte bara att kunskapen om varför "Säker borttagning" över huvud taget finns, verkade lite skral.
 14. Högerklicka på enheten i Utforskaren och välj Egenskaper/Maskinvara Markera enheten i listan och tryck Egenskaper Tryck Ändra inställningar under fliken Allmänt Under fliken Principer, hittar du inställningen. Inställningen kan också nås via Diskenheter i Enhetshanteraren Omställningen medför vad jag vet, inget oväntat men man bör kanske inte aktivera skrivcache på t.ex. ett litet USB-minne som ofta kopplas i och ur datorn, eftersom det kan innebära dataförluster och ibland även filsystemhaveri, om man "glömmer" att använda Säker borttagning. På en USB-disk som sitter mer eller mindre fast ansluten kan det däremot vara en stor fördel, eftersom det gör skrivoperationer betydligt snabbare. Dock gäller samma sak där... bortkoppling utan "Säker borttagning" kan bli rena katastrofen om man har otur.
 15. Behovet av säker borttagning avgörs av huruvida man har aktiverat skrivcache för enheten, inte Windows-version.
 16. "Hollywood-maffian och andra innehållsleverantörer" och flera av alliansorganisationerna är i princip grenar på samma träd. Jag vidhåller att drm är en betydande del av "limmet" i den här alliansen, men det är naturligtvis inte enda komponenten. "Bättre att förekomma, än att förekommas" som någon klok människa lär ha sagt en gång i tiden.
 17. Vad får dig att tro att piratscenen stöder Alliance for Open Media? Jag tvivlar starkt, eftersom alliansens egentliga syfte är att säkerställa drm-stödet i en framtida standard. Hade det inte varit för drm, skulle förmodligen fler av de stora varit lika ointresserade som fruktbolaget.
 18. Gissar att du är ute efter Skärmklippverktyget. Skriv i "Sök", så dyker den upp.
 19. Det fungerar säkert, men LibreOffice är ett bättre val för kompatibilitet med Windows och Microsoft Office.
 20. Blir du spårad av din mobiloperatör? Har ingen aning om, ifall detta är något svenska operatörer sysslar med. Testa här! Are you being tracked by mobile carrier injected Tracking Headers?
 21. Skulle inte Windows-brandväggen klara det, menar du? Kontrollpanelen/Windows-brandväggen/Avancerade inställningar/Åtgärd/Egenskaper...