Gå till innehåll

Prismafred

Medlem
  • Innehållsantal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Prismafred's Achievements

(1/8)

  1. Har ett problem jag snart blir galen på. Har nu i en veckas tid försökt få datorskärmen att synas i tv:n. Köpte audio och kompositkabel och en scart adapter till tv:n. Har MSI Geforce 7300 LE 256 MB grafikkort med tv-out uttag. Jag har allting kopplat som det ska men får ingen annan bild i tv:n förutom svart! Jag kör alltså med adapter från grafikkortets 7-pin uttag och sen (RCI) kompositkabel till tv:ns scart adapter... Ljudet fungerar däremot perfekt. Susningarna i tv:n ändras däremot vartefter man ändrar inställningarna i Windows Vista 32-bitars versionen som jag kör, men någon annan bild än svart är det inte att tala om. Trodde tv:n var för gammal eller nått sånt men min polare köpte samma kablar och har precis samma problem (han har exakt samma komponenter i datorn). Har uppdaterat MSI- grafikkortets drivrutiner till det allra nyaste för Windows Vista och prövat alla inställningar som bara är möjliga. Någon som har haft liknande problem eller nån sorts lösning eller tips på problemet?
  2. Hej! Hur ska jag få ändrat i datorns uppstartning att den inte frågar vilket operativsystem som ska startas? Har haft 2 OS installerade men det ena skar sej, men nu frågar datorn alltid vilket operativsystem som ska startas, Windows XP eller det andra som inte längre fungerar. Det går väl också att ändra tiden från 30 sekunder till t.e.x. 1-2 sekunder när den automatiskt startar det som är förvalt och som är det rätta Windows XP:t?
  3. Kan någon möjligen hjälpa mej att hitta orsaken till att Vista inte emellanåt hittar USB enheterna? Windows XP hade samma problem emellanåt och jag trodde att skulle slippa det nu då köpte ny dator med Vista. Jag har en bärbär hårddisk som alltid sitter i kopplad med USB i datorn. Då jag kopplar på den meddelar Vista allt som oftast att det är en okänd USB enhet och att det inte finns några drivrutiner installerade. Har försökt att installera om drivrutinen, men då påstår datorn bara att den nyaste drivrutinen redan används. Men startar jag om datorn 1-2 gånger hittar den plötsligt den igen eller om jag under cirka 5 minuters tid stänger av och sätter på enheten. Det har inte heller någon betydelse fast jag byter USB uttag, Vista meddelar ändå detsamma, att det är en okänd enhet... Jag kör Windows Vista Home Premium Ämnet redigerat av stenis, har förtydligat ämnet/rubriken
  4. Det ser helt normalt ut i diskhanteraren. Skulle givetvis gärna kunna formatera om hårddisken men då tappar jag ju all min information på den. Kommer inte heller åt att kopiera över filerna på nått sätt eftersom Vista från alla ställen meddelar att enheten måste formateras...
  5. Hej! Köpte idag ny dator och fick tyvärr ett problem. Till datorn köpte jag en ny 300 GB hårddisk med SATA koppling (heter väl så den smalare kabeln). Satte min 2½ år gamla 120 GB hårdisk (SAMSUNG SP1203N ATA Device) som slave på samma kabel som med DVD brännaren som master. BIOS hittar nya och gamla hårddisken & DVD:n men då man i Vista i "den här datorn" ska öppna den gamla hårddisken visas den bara som EN enhet D:, fast den är partitionerad i 3 delar och alla är enheter på den är i NTFS filformat. Om man också klickar man på denna D: ikon, meddelar bara Vista att enheten måste formateras och inga uppgifter om hur stor den är eller nått annat syns. Vad är problemet och vad kan jag göra för att få alla mina viktiga bilder & filer?
×
×
  • Skapa nytt...