andreas72

Medlem
  • Innehållsantal

    348
  • Gick med

  • Besökte senast

Om andreas72

  • Rank

  1. Tack för tipset DAson! Återkommer när jag hunnit göra lite mer tester.
  2. Hej, Jag har en bärbar laptop med Windows 7 som av någon anledning stänger ned mitt under fullständig virussökning med Norton Security. Det blir ingen blåskärm utan det blir precis som om strömmen hade brutits. Har testat några gånger och samma sak varje gång. Stängde av att komprimerade mappar skulle genomsökas och då gick det lite längre tid (körde nog ca 45 minuter). Någon som har någon idé om vad detta skulle kunna bero på? Tänker att det skulle kunna vara värmeproblem, men hur kan man konstatera det i så fall? Finns det nått tillförlitligt program (utan bloatware) för att mäta temperaturen på CPU:n? Går det att se i någon eventlogg vad orsaken till nedstängningen skulle vara? Eller skulle det möjligen kunna vara ett virus som orsakar detta? Inga skadliga filer hade hittats vid genomsökningen när jag kontrollerade några minuter innan nedstängningen.
  3. Tack för din support Cecilia! Det kanske ändå är nått skumt med hemsidan för när jag surfar dit med telefonen, som inte blockerar webbsidan, och därefter kommer till kassan för att betala (där man fyller i kortuppgifter etc.) så står det i Google Chrome att sidan inte har en säker anslutning, dvs. https. Det verkar väl konstigt om en så stor och känd hemsida inte skulle ha krypterad överföring av känsliga uppgifter vid betalning, eller?
  4. Idag när jag skulle handla löparkläder från Löplabbet så blir jag stoppad av Norton Internet Security, som säger "Norton blockerade ett angrepp av Web Attack: Formjacking Website 90". Det händer så snart jag klickar på någon av rubrikerna "Handla löparkläder", "Handla löparskor" eller "Handla tillbehör" från startsidan. Kan detta vara en falsk varning och hur kommer man runt det i så fall? Man vill ju helst inte stänga av antivirusprogrammet. Brukar det gå att rapportera eventuella falskvarningar någonstans så att de fixar problemet?