andreas72

Medlem
 • Innehållsantal

  343
 • Gick med

 • Besökte senast

Om andreas72

 • Rank

 1. Förlorat diskutrymme

  Tack för alla tips! Jag kommer att fortsätta jakten på eventuellt försvunna GB när jag åter har tillgång till datorn ifråga efter semestern. Ska försöka hitta artikeln som Cecilia nämnde som förklarar varför man inte kan göra som jag gjorde för att kontrollera hur mycket utrymme som används.
 2. Förlorat diskutrymme

  Var sparar indexeringen sina data? Kommer detta inte med när jag kontrollerar storleken på det sätt jag beskrev i första inlägget? Jag raderade alla återställningspunkter men tyvärr gav det inget större bidrag till diskutrymmet. Däremot var Windows/Temp ca 25 GB så jag raderade den för att frigöra lite utrymme. Vad gäller återställningspartitioner och liknande så borde väl dessa inte visas som använt utrymme på C:? Därför förstår jag fortfarande inte varför den använda utrymmet på C: som visas när man väljer egenskaper för just C: (genom att välja Start-->Dator--> högerklicka på C:-->Egenskaper) är så mycket högre än den sammanlagda storleken på alla mappar och filer som finns här.
 3. Förlorat diskutrymme

  Jag har ett problem med tappat utrymme på en SSD-disk på en Windows 7-dator. När man markerar alla mappar och filer som visas direkt under C: i utforskaren och tittar på "Egenskaper" så visas en sammanlagd storlek på ca 50 GB medan när man kontrollerar "Egenskaper" för hårddisken så står det att använt utrymme är hela 86 GB. Vart kan de saknade GB ha tagit vägen? Jag har valt att visa dolda filer och mappar samt skyddade operativsystemfiler när jag kontrollerade den totala storleken för alla mappar och filer.
 4. Genomförde köpet och det gick utmärkt att registrera nyckeln jag fick för ytterligare 365 dagars prenumeration.
 5. Hej! När jag blir ombedd att förnya min Norton antivirusprenumeration så hänvisas jag till en svensk sida som är betydligt dyrare än om jag själv går in på t.ex. Nortons amerikanska hemsida och köper en motsvarande produktnyckel där: https://us.norton.com/norton-security-with-backup?inid=hho_nortoncom_hp_slot11_nsp_pd_page Finns det någon risk/hake med att köpa nyckeln här istället för att förnya prenumerationen via den svenska hemsidan? Så länge köpet går igenom är det väl inget problem, eller?
 6. Tack för ditt svar! Det jag tänker på är också om lagringsmediet i sig förstörs enbart av ålder och inte bara av slitage eller att man råkat få tag i ett dåligt exemplar som uppvisar mekaniska problem redan efter kort tid. Jag tänker t.ex. på att det magnetiska lagret kanske tappar sina egenskaper så att disken till slut tappar data bara av att ligga helt oanvänd i en byrålåda. Om detta händer skulle det väl också innebära att inte ens Ibas skulle kunna återskapa data. Men det kanske rör sig om evinnerligt lång tid innan en hårddisk tappar data enbart av åldersskäl?
 7. Hej, Finns det några riktlinjer för hur länge man bör använda en extern hårddisk avsedd enbart för backup oavsett hur lite driftstimmar den har? Dvs. kommer disken så småningom att tappa börja data enbart av ålder även om den totala driftstiden är väldigt låg? Och ifall man byter ut disken och kopierar över de gamla säkerhetskopiorna till den nya disken, finns det då något sätt att avgöra om det kopierade innehållet är intakt och inte har en massa bitfel som gör att säkerhetskopian man fört över till den nya disken i praktiken är oanvändbar? Jag menar att om den gamla disken redan börjat tappa data så kommer man ju eventuellt helt ovetandes att kopiera över trasiga säkerhetskopior till den nya disken och därmed invaggas i falsk tro att man nu har säkrat upp sina data från den gamla disken.
 8. Karantän

  Ok, tack för ditt svar Cecilia!
 9. Tack för ditt svar Cecilia! Man får hoppas att det är som du säger så man inte känner sig nödgad att byta lösenord varenda gång man råkar ange ett felaktigt lösenord (som är korrekt för en annan webbsidas inloggning) .
 10. Hej, Jag vet att man aldrig bör använda samma lösenord på olika hemsidor av självklara orsaker. Men hur stor säkerhetsrisk är det om man vid inloggning på en hemsida felaktigt råkar ange ett lösenord som man valt på en helt annan hemsida. Det är ju nämligen lätt hänt att man råkar förväxla vilket lösenord man använt på en viss hemsida om man försöker använda olika lösenord överallt. Frågan är då om även det felaktigt angivna lösenordet i allmänhet brukar sparas för att därmed, ifall det kommer i orätta händer, kunna användas för att logga in på den hemsida där just detta lösenord är valt. Jag antar här att det inte är hemsidor med illasinnat syfte vid pratar om, för då kan man ju givetvis se till att spara alla inloggningsförsök folk gör för att på så sätt skapa en databas med lösenord. Någon med insikt i hur (icke illasinnade) hemsidor brukar fungera som kan svara på ovanstående fundering?
 11. Hej, Jag har en liten fundering kring hur det fungerar när ett antivirusprogram sätter filer i karantän. Kommer filerna som hamnar där fortfarande att finnas kvar på datorn i oförändrad form men bara flyttas till en speciell mapp där filerna isoleras från att köras? Och hur länge ligger de vanligtvis kvar där om man kommer på att man vill återställa filerna t.ex. för att filer som faktiskt inte är skadliga har flyttats dit? Jag kör Norton Internet Security och som jag tycker att det verkar så hamnar alla misstänka filer det hittar just i karantän, dvs. de raderas inte från datorn. Senast jag körde en full systemskanning så flyttades dessutom ett helt oskyldigt program jag själv skrivit i en programmeringskurs till karantän, vilket känns lite märkligt. Som tur var gick det att återställa filen.