Gå till innehåll

andreas72

Medlem
  • Innehållsantal

    349
  • Gick med

  • Besökte senast

andreas72's Achievements

(5/8)

  1. På senare tid har en irriterande popop (se bifogad bild) från Google börjat dyka upp varenda gång jag startar ett nytt incognitofönster i Google Chrome. Denna ruta har dykt upp även tidigare, men efter att ha granskat inställningarna och tryckt på "Jag godkänner" brukar det åtminstone ta några månader innan den dyker upp igen. Men nu händer det som sagt precis varenda gång vid öppning av ett nytt incognitofönster efter att webbläsaren varit stängd. Tänkte att det var något misstag från Google men nu har det pågått i flera veckor så jag börjar tro att det kommer att fortsätta i den här stilen och därmed i princip göra incognitosurfande oanvändbart eller åtminstone väldigt opraktiskt. Någon fler här som upptäckte problemet och som eventuellt har en lösning eller är det måhända ingen som använder incognitoläge i webbläsaren?
  2. Tack för tipset DAson! Återkommer när jag hunnit göra lite mer tester.
  3. Hej, Jag har en bärbar laptop med Windows 7 som av någon anledning stänger ned mitt under fullständig virussökning med Norton Security. Det blir ingen blåskärm utan det blir precis som om strömmen hade brutits. Har testat några gånger och samma sak varje gång. Stängde av att komprimerade mappar skulle genomsökas och då gick det lite längre tid (körde nog ca 45 minuter). Någon som har någon idé om vad detta skulle kunna bero på? Tänker att det skulle kunna vara värmeproblem, men hur kan man konstatera det i så fall? Finns det nått tillförlitligt program (utan bloatware) för att mäta temperaturen på CPU:n? Går det att se i någon eventlogg vad orsaken till nedstängningen skulle vara? Eller skulle det möjligen kunna vara ett virus som orsakar detta? Inga skadliga filer hade hittats vid genomsökningen när jag kontrollerade några minuter innan nedstängningen.
  4. Tack för din support Cecilia! Det kanske ändå är nått skumt med hemsidan för när jag surfar dit med telefonen, som inte blockerar webbsidan, och därefter kommer till kassan för att betala (där man fyller i kortuppgifter etc.) så står det i Google Chrome att sidan inte har en säker anslutning, dvs. https. Det verkar väl konstigt om en så stor och känd hemsida inte skulle ha krypterad överföring av känsliga uppgifter vid betalning, eller?
  5. Idag när jag skulle handla löparkläder från Löplabbet så blir jag stoppad av Norton Internet Security, som säger "Norton blockerade ett angrepp av Web Attack: Formjacking Website 90". Det händer så snart jag klickar på någon av rubrikerna "Handla löparkläder", "Handla löparskor" eller "Handla tillbehör" från startsidan. Kan detta vara en falsk varning och hur kommer man runt det i så fall? Man vill ju helst inte stänga av antivirusprogrammet. Brukar det gå att rapportera eventuella falskvarningar någonstans så att de fixar problemet?
  6. Hej! Jag har haft krångel med Windows Update båda mina datorer med Windows 7. Det är exakt det symptom som beskrivs här jag fick och när jag följde lösningen i första svaret så verkar det ha hoppat igång igen: https://answers.microsoft.com/sv-se/windows/forum/windows_7-update/windows-update-har-slutat-fungera/3dc9182f-4838-487d-bd48-c75347626703?auth=1 Dock verkar all uppdateringshistorik ha försvunnit i samband med att jag raderade mapparna i c:/Windows/SoftwareDistribution. Någon här som vet ifall detta går att återställa på något sätt från mapparna jag raderade? Eller får jag leva med att det är borta för evigt?
  7. Tack för alla tips! Jag kommer att fortsätta jakten på eventuellt försvunna GB när jag åter har tillgång till datorn ifråga efter semestern. Ska försöka hitta artikeln som Cecilia nämnde som förklarar varför man inte kan göra som jag gjorde för att kontrollera hur mycket utrymme som används.
  8. Var sparar indexeringen sina data? Kommer detta inte med när jag kontrollerar storleken på det sätt jag beskrev i första inlägget? Jag raderade alla återställningspunkter men tyvärr gav det inget större bidrag till diskutrymmet. Däremot var Windows/Temp ca 25 GB så jag raderade den för att frigöra lite utrymme. Vad gäller återställningspartitioner och liknande så borde väl dessa inte visas som använt utrymme på C:? Därför förstår jag fortfarande inte varför den använda utrymmet på C: som visas när man väljer egenskaper för just C: (genom att välja Start-->Dator--> högerklicka på C:-->Egenskaper) är så mycket högre än den sammanlagda storleken på alla mappar och filer som finns här.
  9. Jag har ett problem med tappat utrymme på en SSD-disk på en Windows 7-dator. När man markerar alla mappar och filer som visas direkt under C: i utforskaren och tittar på "Egenskaper" så visas en sammanlagd storlek på ca 50 GB medan när man kontrollerar "Egenskaper" för hårddisken så står det att använt utrymme är hela 86 GB. Vart kan de saknade GB ha tagit vägen? Jag har valt att visa dolda filer och mappar samt skyddade operativsystemfiler när jag kontrollerade den totala storleken för alla mappar och filer.
  10. Genomförde köpet och det gick utmärkt att registrera nyckeln jag fick för ytterligare 365 dagars prenumeration.
  11. Hej! När jag blir ombedd att förnya min Norton antivirusprenumeration så hänvisas jag till en svensk sida som är betydligt dyrare än om jag själv går in på t.ex. Nortons amerikanska hemsida och köper en motsvarande produktnyckel där: https://us.norton.com/norton-security-with-backup?inid=hho_nortoncom_hp_slot11_nsp_pd_page Finns det någon risk/hake med att köpa nyckeln här istället för att förnya prenumerationen via den svenska hemsidan? Så länge köpet går igenom är det väl inget problem, eller?
  12. Tack för ditt svar! Det jag tänker på är också om lagringsmediet i sig förstörs enbart av ålder och inte bara av slitage eller att man råkat få tag i ett dåligt exemplar som uppvisar mekaniska problem redan efter kort tid. Jag tänker t.ex. på att det magnetiska lagret kanske tappar sina egenskaper så att disken till slut tappar data bara av att ligga helt oanvänd i en byrålåda. Om detta händer skulle det väl också innebära att inte ens Ibas skulle kunna återskapa data. Men det kanske rör sig om evinnerligt lång tid innan en hårddisk tappar data enbart av åldersskäl?
  13. Hej, Finns det några riktlinjer för hur länge man bör använda en extern hårddisk avsedd enbart för backup oavsett hur lite driftstimmar den har? Dvs. kommer disken så småningom att tappa börja data enbart av ålder även om den totala driftstiden är väldigt låg? Och ifall man byter ut disken och kopierar över de gamla säkerhetskopiorna till den nya disken, finns det då något sätt att avgöra om det kopierade innehållet är intakt och inte har en massa bitfel som gör att säkerhetskopian man fört över till den nya disken i praktiken är oanvändbar? Jag menar att om den gamla disken redan börjat tappa data så kommer man ju eventuellt helt ovetandes att kopiera över trasiga säkerhetskopior till den nya disken och därmed invaggas i falsk tro att man nu har säkrat upp sina data från den gamla disken.
  14. Tack för ditt svar Cecilia! Man får hoppas att det är som du säger så man inte känner sig nödgad att byta lösenord varenda gång man råkar ange ett felaktigt lösenord (som är korrekt för en annan webbsidas inloggning) .
×
×
  • Skapa nytt...