Gå till innehåll

Amar

Medlem
  • Innehållsantal

    29
  • Gick med

  • Besökte senast

Inlägg postade av Amar

  1. Problem med att komma in på WLAN , datorn söker en sändare med dålig signal trots att jag har en sändare i min närhet. Kan jag "nollställa" så att den letar rätt på närmaste sändare?

    Ämnet redigerat av stenis, har förtydligat ämnet/rubriken

    Ämnet flyttat av stenis

    Om du öppnar inställningarna/visa trådlösa nätverk så har du till vänster möjlighet att se en lista på vilka accesspunkter som du tidigare har kopplat upp dig mot ("visa lista över accesspunkter" eller liknande). Där kan du välja i vilken ordning du skall ansluta dig olika trådlösa nätverk men även ta bort gamla som du automatiskt inte vill ansluta till.

  2. Jag och BBB supporten gick i genom det här med time out och hans råd var att kotakta en Vista support om inställningar i just vista. MEN vet du vad MSXML 4.0 sp2 kb936181,MSXML 4.0 sp2 kb941833 är för något,, tillhör det XP eller det tillhör Vista. Det är ju ett form av servic pack och det kan ju väl störa när jag startar upp datorn. vet du var man annars kan se alla program som går i gång när jag startar upp?

    Oavsett om det skulle ha stört dig vid just det tillfället så har du väl inte laddat ned det varje gång du har haft problem? Eller menar du att SP:et är orsak till problemet? Försök att minnas om du hade samma problem innan SP:et laddades ned.

  3. Eftersom du inte kunde nås DNS:en via IP-adressen så kan du utesluta att det är något DNS fel. Det enda undantaget vore att DNS:ens nätkonnektivitet gick ned vilket verkar vara långsökt.

    Det troliga är att du tappar konnektiviteten. Om det är ute i BBB:s nät eller lokalt är svårt att säga nu. Men när du pratar med deras support nästa gång så nämn att du får "time out" när du försöker köra en trace till DNS:ens IP-adress. De borde då förstå att det är ett fel ute i nätet (alt din access) och därmed veta var de skall felsöka.

    Lycka till.

  4. ;D förstår inte riktigt vad du menar. försökte med BBB suporten ip adersser, ping kommandon mm mm och han såg inget.,,, vet inte om det är det du menar

    Nästa gång du får problem, öppna ett DOS-fönster:

    Start->Kör-> och i fältet "Öppna" skriv:

              CMD

    och tryck sedan <enter>

    I fönstret som öppnats skriver du vid prompten:

      tracert 81.26.227    

    och trycker <enter>

    Nu slår du upp sökvägen fram till en utav BBB:s DNS-servrar. Om du inte kommer fram så är det ett nätfel och inte ett DNS-fel du har.

  5. Några frågor först:

    1) Kör du dynamisk IP-adress eller statisk?

    2) Om du kör dynamisk - får du DNS inställningarna via DHCP eller har du knackat in dem själv?

    3) Om du kör statiskt - har du knackat in DNS inställningarna själv?

    4) Ser att 81.26.227.3 mappar mot dns3.bostream.se. Är det verkligen rätt DNS du skall ha?

    5) Har du någon firewall som inte fixar port53 om den skall?

    6) Kör du bara via BBB eller flyttar du ibland till en annan operatör?

  6. Jo men nu gällde ju testet hemroutrar och läs webläsare som applikation.

    Nja, det är väl inte exklusivt bara detta? Testen kom bl.a till för att man märkte att DNSSec inte fungerade som det skulle tillsammans med ett antal applikationer. Web var en utav dem. Men i grunden gäller det alla typer som använder DNS.

    Om någon då skulle lyckas manipulera DNS så är det ju webläsarens sak att larma

    att det här är inte Nordea eller SJ osv....

    Just den här larmningen har då Mozilla ändrat x gånger i Firefox3.

    Var "larmet" kommer ifrån är en smaksak. Men om man manipulerar DNS så kommer inte certifikatet att "flagga". Det är kodat mot en viss host. Om IP-adressen bakom denna host ändras, är felaktig eller falsk kan inte certet bedömma. Inte idag i allafall.

    Jag kan inte se behovet av att bränna pengar på routrar när en 500kr router från

    D-Link eller Netgear bara funkar...

    Sen kan det ev vara en pedagogisk fråga att förklara det här med hur det ska se ut

    när man befinner sig på en säker site.  Nu vet ju bankerna att det just nu är minimala risker och

    enbart ett fåtal egentligen skulle kunna göra bort sig och man tar hellre riskerna för att täcka förluster.

    Nu tänker du nog på certet igen.

    Sen är det en helt annan femma för företagsuppkoplingar  mot säkra servrar.... Apoteket var i blåsväder där man

    sände allting okrypterat utan vad jag uppfattade det någon säkerhetsverifiering men det är ju en annan femma

    äm hemroutrar och hemapplikationer.

    Jag tror att DNS spoofing kommer att bli mer vanligt i framtiden. Om man lyckas med detta så kan man göra en massa elakt.

  7. Om en användare håller sig till någon av de stora webläsarna så ska ju en säker anslutning valideras....

    http://en.wikipedia.org/wiki/Extended_Validation_Certificate

    Mozilla har försökt göra det här "övertydligt" i Firefox 3. Nu är det klart rimligt efter x antal ändringar.

    Sen i Sverige så är ju inte DNS något större problem eftersom operatörerna sköter DNS klart bra jämfört med

    tex USA där OpenDNS har en marknad.

    D-Link/Netgear har ju länge fått skäll men det är 99 gånger av 100 enbart ett firmware problem och att masa sig till

    deras supportsida.

    Men vi har ju även fristående e-certifikats applikationer som svenska knådare kokat ihop.... ;D

    SSL/CERT whatever har inget att göra med DNSSec. DNS dras med en inbyggd svaghet och det är att idag inte finns någon säker metod att verifiera att svaret man få är äkta och inte har manipulerats. DNSSec löser detta genom att man signerar varandras zoner med en egen nyckel och att det går att verifiera att källan är korrekt och att innehållet inte har ändrats (tänk PGP).

    Problemet har visat sig under test med DNSSec i sverige är att vissa routrar inte fixar DNS-paket som har signerats via DNSSec. Dessa routrar kastade paketen i tysthet och användarens access dog. Därför gjordes denna test för att kolla vilka routrar som stöder den standard som faktiskt finns.

  8. Hur syftade du på att jag skulle stänga ner dem?

    Jag syftade inte på dig utan ville testa om det var servern som var seg, om det var något fel i DNS eller något annat som kunde ställa till det. Eftersom script kan slöa ned hur en sida laddas så valde jag att slå av det i min webbläsare. Resultatet visar att det  med största säkerhet inte är något med servern, DNS eller liknande utan ligger i koden på sidan. Frågan är bara vad.

  9. Hej,

    Drog igång min nya Lenovo T61p (laptop) och installerade de program jag hade i min gamla burk. Men när jag skulle få fart på Audacity så upptäcker jag att möjligheten att välja input är utgråad och den envisas med att bara spela in från burkens inbyggda mikrofon. Har kollat igenom alla inställningar men ingen lösning. Där Audacity skall visa möjlighet att välja Line In mm så finns bara Microphone.

    Drog vidare till deras forum/wiki och där fanns en hint om att fel drivisar till ljudkortet kan göra så att alla funktioner inte stöds - och därmed gråas möjligheten att väja input ut.

    Så jag letade upp den senaste drivrutinen (som hade samma releasenummer som den jag har med med ett nyare datum) och uppdaterade ljudkortet. Ingen förändring. Den envisas med att låsa inputen till mikrofonen. För övrigt kan jag säga att allt annat ljud funkar i datorn.

    Nu undrar jag om någon i forumet har haft samma problem och hittat en lösning?

    Alternativt rekommendera ett alternativ till Audacity som kan spela in det man lyssnar på. Japp, jag vill kunna spela in streamat ljud  ::)

    Burk: Lenovo T61p

    OS: XP sp2

    Ljudkort: Soundmax HD Audio http://www.analog.com/en/index.html

    Program: Audacity http://audacity.sourceforge.net/

  10. Yup och måhända skulle de "riktiga" operatörerna förklara det här med peering och att man håller

    en högre klass på sina tjänster (oftast).

    Jag kan inte förstå att inte Telia gör mer reklam för sitt backbone... ???

    Bra fråga. En del utav de större företagskunderna är medvetna om Telias backbone (både det nationella och det globala). Men tyvärr verkar få privatkunder bry sig om just peeringfrågor och hur kapaciteten är utanför det egna nationella nätet. Enda undantaget är väl gamers som vet att t.ex Blizzard har sina burkar i Telias Europanät.

    Sen för debattens skulle som du inte behöver kommentera så är man ju i en "Last Battle" situation just nu

    inkl nätfrågan för Telia.

    http://www.idg.se/2.1085/1.140281

    Jag kan förstå att Telias konkurrenter vill kunna använda Telias utrustning och på så sätt slippa ta den investeringen själv. Det kan ge några användare större chans till att få bredband. Men det kan även slå åt andra hållet där Telia skrotar sina utbyggnadsplaner iom att det även betyder att deras konkurrenter har rätt till utrustningen som de sätter upp. Om jag var en liten operatör så skulle jag vänta tills Telia har investerat i den station där jag vill in. Först då skulle jag kräva tillgång till deras utrustning. Då har Telia säkert gjort en bedömning att det kan finnas ett tillräckligt kundunderlag. De har då även sett till att det finns tillräcklig kraft, kyla och kapacitet i stationen. Den investeringen slipper jag då ta ;) 

    Hursomhelst är det mer intressant med framtida tjänster... :D

    Gotlandsprojektet verkar vara en höjdare.

    http://www.idg.se/2.1085/1.140572

    Tyvärr då ett "Closed net" isf OpenNet...

    http://www.opennet.se/

    ;)

    Det finns alldeles får många Stadsnät som agerar som nya monopol.

  11. ADSL körs ju på Telias linor dvs koppartråden och sedan har vissa operatörer egen utrustning i Telestationerna, andra

    köper rubb o stubb från Telia/Skanova.

    Och det man skall fråga sig är vad som händer när trafiken lämnar stationen och går in i operatörens nät och vidare ut. Det är också en viktig faktor. Det finns operatörer som erbjuder mycket billig access men så har de knappt någon kapacitet eller peering ut mot Internet. Det blir som att åka Koenigsegg på Marstrand.

  12. Intressant...  ;)

    Jag är ingen ADSL kund...har stadsnät...

    men min fråga är: vad tycker NI som har ADSL idag att ADSL ska kosta? Räkna med den snabbaste hastigheten.

    Denna fråga är enbart av nyfikenhet  ;D

    Eftersom marknaden är så konkurrensutsatt så blir frågan snarare hur hög kvalité och prestanda är du beredd att betala för?

    Det handlar inte bara om att det står 24/1 på bekräftelsen. Det handlar även om en hel del vad som sker bakom kulisserna.

    * Tillgänglighet/uptime.

    * Verklig prestanda.

    * Servicenivå/åtgärdstid vid ev fel.

    * Kapacitet mot resten av Internet.

    * Graden av överbokning hos operatören.

    Inget är gratis ;)

  13. gör det stor skillnad på hastighet annat än vid nedladdningar att gå från 8 till 24 mgb bor i en mindre by och när man testar hastigheten så ligger den idag på max3-4 , men man är ju glad att man kan ha bredband överhuvutaget så man får ju ta det det är ju klart kan man då komma upp i över 10 med 24 så blir man ju skitgla ;D

    Om du kommer upp i närheten av vad ADSL2+ kan leverera beror på en massa faktorer. Som avstånd till stationen, kvalitén på ledningen, om du har någon typ av saker hemma som kan störa signalen osv. Tyristorer som finns i dimmers, elektrisk golvvärme mm är duktiga på att störa ADSL-signalen om den finns tillräckligt nära.

    Kolla med din operatör och be honom mäta upp avståndet till stationen innan samt om han kan lämna några uppgifter om vilken bandbredd han säger sig kunna leverera.

  14. Jo men man är ju mycket mer nöjd när man själv fixat till nåt....  Aha upplevelse... ;)

    Jo jag dumpade Telia och Telia-Mårten försvann ju och surade någonstans så

    då var det inte mycket kvar...  :D  Har inte Telia lagt ner grupperna ?

    Ken med Tekniken.se har jag stött på någon gång.

    Sen oraklet Amar om det är han....nästan kult... ;)

    Glöm inte att slå på MAC-filtret också. Med det påslaget kan bara behörig hårdvara ansluta sig till din hotspot.

    Till Plun:

    Newsgrupperna finns kvar hos Telia. Mårten likaså. Och ja - det är jag.

×
×
  • Skapa nytt...