Gå till innehåll

Snutte

Medlem
  • Innehållsantal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Snutte's Achievements

(1/8)

  1. Skrivaren kommer nu upp när jag söker och jag ser XP-datorn i "Nätverk". Men när jag ansluter till skrivaren får jag upp "Åkomst nekad".
  2. Jag ser och kommer åt Vista datorn på XP, inga problem på det hållet. Om jag skriver in IP-numret till XP datorn så kommer jag åt den, ser skrivaren och den utdelade mappen. Kommer åt mappen och kan öppna filen i den. Men när jag försöker ansluta skrivaren så får jag upp felmedelande att det inte går att ansluta. Så det går framåt iaf. Men ser inte XP utan att skriva in IP-nummer. Brandväggar är avstängda. Och skrivaren fungerar utan problem mellan de 2 XP-datorerna. Vad kan vara fel? Sammanfattning: Samma arbetsgrupp Samma login/lösen LLTD installerat på XP XP-datorn syns på nätverkskarta Går att pinga XP datorn från Vista Skrivare och 1 mapp utdelad Ser ej XP-datorn i "Nätverk" på Vista men kan komma åt den via IP Skrivaren kommer ej upp i sökning
  3. Tyvärr så är Vistadatorn min bärbara och XP den stationära, annars så hade jag gått den vägen innan.
  4. Hur kopplar man olika drivrutiner till skrivaren? Ja, skrivaren är utdelad och en katalog. Kommer inte åt katalogen heller på Vista-datorn. Ja, väljer nätverksskrivare, men den hittar ingen.
  5. Har en skrivare kopplad till en XP-dator, utdelad. Har kollat igenom guiden för nätverk (http://www.tipsomxp.se/guider/97-windows-vista/448-naetverk-mellan-xp-och-vista-vista-och-vista.html)och alla saker utom en är provad. "Lokal säkerhetsprincip" hittar jag inte i Vista-datorn. Datorerna är kopplade via en routor, brandvägg avstängd. Brandväggar avstängda i datorerna. Går att pinga. Är i samma grupp. Har samma login och lösen. Vista datorn ser XP-dator, men går ej att öppna den. Men den hittar inte skrivaren. Skrivaren fungerar mellan 2 XP-datorer utan problem. Fler tips?
  6. Har exakt samma problem här hemma. Har det hittats en lösning på detta än??
×
×
  • Skapa nytt...