Gå till innehåll

nick

Medlem
  • Innehållsantal

    90
  • Gick med

  • Besökte senast

Inlägg postade av nick

  1. Hej på er!.Jag har en HP Pavilion laptop som börjat att hänga upp sig i tid och otid.Vid start eller efter ett tag,spelar ingen roll.Jag märker att fläkten går ner i varv och pilen går inte att flytta.Kan detta vara ett allvarligt problem(reparation) eller kan man göra någonting själv?.Stort tack på förhand,nick.

  2. Högerklicka "Dator" -> Hantera -> Diskhantering.

    Markera din enhet

    Högerklicka den markerade enheten och välj "Ändra enhetsbokstav och sökväg"

    Klicka "Ändra"

    Klicka på "Tilldela följande enhetsbeteckning"

    Spara och stäng.

    Nu ska det funka.

    Stort tack Venoms.

  3. Goddagens :rolleyes: .Jag har 3 st externa hårddiskar för backup och datorn tilldelar dom olika namn(bokstäver).Problemet är att datorn helt plötsligt får för sig att hårddisk "J" är hårddisk "H" tex vilket innebär att ikoner i hårddisken försvinner.Bara ett kosmetiskt problem kanske men irriterande.Finns det något sätt att få datorn att fatta att hårddisk H är H ?.

  4. Hej på er alla :rolleyes: .Jag funderar på att köpa ett Buffalo Expresscard USB 3.0 till min laptop då jag har en extern hårddisk som stöder USB 3.0.Ett rykte gör gällande att med ett sånt kort så uppnås bara halva överföringshastigheten jämfört med "riktigt" USB 3.0,men inget om detta nämns varken på Buffalos egen sida eller något annat märkes för den delen,så hur är det egentligen med det hela?.

  5. Hej på er.Jag har en laptop(Windows 7 64 bit) med två st 500gb hårddiskar och skulle vilja byta ut en av hårddiskarna mot en Corsair Performance 3 Series SSD-disk men fortfarande ha användning för den ena av mina gamla hårddiskar.Låter det här sig göras överhuvudtaget och vad ska man isåfall tänka på.Stort tack på förhand,Nick.

  6. Hej på er.Jag skulle gärna vilja veta hur man går tillväga när man vill titta på på HD-videos(mp-4,avi,wmv)på tv med en blu-ray spelare med så bra bildkvalitet som möjligt.Vilka program är bra och till vilket format ska jag konvertera till osv.Stort tack på förhand.

  7. Med stigande ålder tenderar man att vilja göra det enkelt för sig. Om det beror på lathet eller

    ökade empiriska kunskaper ligger i betraktarens ögon att avgöra.

    :D

    Använder ett program som både kollar senaste Java och avinstallerar den gamla versionen.

    JavaRa

    Det sistnämnda.Tack för tipset.Nick.

  8. Ser bara fördelar med den automatisk uppdateringen även att man måste klicka på iconen och godkänna, precis som med Windows uppdateringar och gamla versioner, tas också bort, per automatik.

    Jovisst jag håller med er,och jag vet att jag börjar installationen med att klicka på ikonen/ikonerna som dyker upp nere i aktivitetsfältet.Men det har inte varit problemet,jag har hela tiden fått nya uppdateringsikoner i aktivitetsfältet trots att jag precis har installerat dom nya.Därför är jag inne på Cecilias linje.Efter att ha följt instruktionerna igår om ominstallation så verkar det ha löst sig,inga nya ikoner har dykt upp.Stort tack allihop.

  9. Det har inte kommit några 20 uppdateringar på 4 månader utan bara några stycken. Min gissning är att den automatiska uppdateringen har misslyckats och därför försökt ladda ner samma uppdatering många gånger.

    Ja det låter ju logiskt.Vad gör man om man vill ha automatisk uppdatering och det problemet kvarstår?.Nick.

  10. 1-Java6 Update 15 (64 bit)- Avinstallera eftersom det är en gammal version med säkerhetshål

    2-Java6 Update 22- Även detta är en gammal version även om det inte finns kända säkerhetshål i den. Update 23 är den senaste-

    3-JavaSE Development kit 6 Update 15(64bit) - Avinstallera eftersom det är en gammal version med säkerhetshål. Dessutom är det en version av Java som är gjord för utvecklare (Development) och om du inte håller på med Java-utveckling behöver du ingen Development-version.

    Jaha nu har jag plockat bort alla äldre versioner av Java och installerat den senaste.Ska jag förstå det som så att det faktiskt är normalt med alla dessa uppdateringar från Java på sistone?.Jättetack hursomhelst.

  11. Alltså tycker du ska börja med att gå in i kontrollpanelen, lägg till / ta bort program och kontrollera hur många javaversioner du har installerade, och avinstallera ALLA dessa utom den senaste.

    Tidigare var det så att installerade versioner staplades på varandra, men nu mera så uppdateras dem gamla versionerna till dem nya, så bort med alla gamla och så borde problemet vara fixat :)

    Hej si3rra.Jag gick in i Program och funktioner,där var 3 Javainstallationer:-1-Java6 Update 15 (64 bit)-2-Java6 Update 22-3-JavaSE Development kit 6 Update 15(64bit).På min förra dator fick jag en Java uppdatering kanske en gång om året,nu har jag minst haft 20 på 4 månader.Det måste ju vara något fel,så många uppdateringar kan dom inte släppa.Nu har jag iallafall trots Cecilias varningar stängt av automatisk uppdatering och får göra det manuellt istället.Stort tack för alla svar.Nick.

  12. Detta kan du stänga av när du installerar java med följande tillägg i installationssträngen:

    JAVAUPDATE=0 AUTOUPDATECHECK=0

    Typ denna strängen i kommandopromten:

    jre-6u23-windows-i586-iftw.exe -JAVAUPDATE=0 AUTOUPDATECHECK=0

    Det ska jag prova.Stort tack på dig.

  13. :rolleyes: Hej på er.Jag skaffade ny dator för ett tag sen och har problem med Java uppdateringen.Sen jag köpte datorn så måste jag ha fått ett 20-tal uppdateringar för Java?.I början så installerade jag uppdateringarna innan jag började tycka att det verkade mysko med så många,men det spelar ingen roll,nu är där 2 nya som blinkar i aktivitetsfältet så fort jag slår på datorn.Uppenbarligen så fattar inte datorn att uppdateringarna är installerade och jag fattar å andra sidan inte vad jag ska göra åt det.Tacksam för hjälp.Nick. :rolleyes:
  14. Ett problem som med stor sannolikhet hänger ihop med ikon-cachen i windows. Ett kodfel som man verkar ignorera fullständigt från microsofts sida... man har i alla fall inte löst problemet i servicepack 1.

    Jag tycker mig minnas liknande problem med Vista,hoppades att det skulle vara fixat i 7an,dessutom har 7an FORTFARANDE problem att minnas vilken STORLEK jag vill att mappinnehållet ska visas som.Ni får säga vad ni vill mina vänner men det tycker jag är ganska dåligt.Tack annars E-son.

  15. Hej allesammans.Jag har ett problem som kanske inte påverkar arbetet med datorn på så sätt men som ändå är mycket irriterande,mina ikoner försvinner nämnligen.Jag har 3 st externa hårddiskar och där tycks det vara regel att både ikoner och/eller bild som visar vad mappen innehåller försvinner på större delen av hårddiskarna.Jag gör det trista arbetet att sätta tillbaka ikonerna bara för att se att dom är borta nästa gång jag kopplar in hårddisken.Jag använder alltid "säker borttagning av maskinvara".Det är som regel de externa hårddiskarna som är problemet men ibland så sker det även på datorn.Jag har Windows 7.Stort tack på förhand.

  16. Nej, möjligen att ha Tele2s mejl. Förutom lösenord måste du byta hemlig fråga till hotmail.

    Det finns några olika alternativ på vad som kan ha hänt.

    Du har något skadligt i datorn, t ex en keylogger, som har tagit reda på vad du har för lösenord och skickat det till någon annan. Behöver ju nödvändigtvis inte vara datorn du sitter vid nu utan lika gärna någon annan dator som du har loggat in från.

    Du har gått på ett phising-försök och skrivit in lösenordet på en webbsida eller besvarat ett mejl med en fråga om lösenordet.

    Du har ett lättgissat lösenord.

    Du har samma lösenord till hotmail på någon annan webbplats och lösenordet där har gått att få tag på något av ovanstående sätt eller någon har hackat webbplatsen och fått fram lösenord.

    Med mera

    http://windowslivehelp.com/solution.aspx?solutionid=1fe6ed3e-eef6-4c57-933f-f3c408f1c5c1

    http://windowslivewire.spaces.live.com/blog/cns!2F7EB29B42641D59!42740.entry

    http://windowslivehelp.com/solutions.aspx?categoryid=d48f9d16-5f7a-49bb-b235-99d827bc7649

    Jo tyvärr så är det nog dom två sistnämnda som stämmer för mig.Nu har jag hursomhelst letat förgäves efter "alternativ" och sen "fler alternativ" i högra hörnet av hotmail-sidan men något sådant existerar inte.Jag hittade stället och har nu bytt lösenord så får vi se om det hjälper,tack allihop.

  17. Hej,

    För att du ska få så bra hjälp som möjligt så är det bra om nedanstående information finns i ditt inlägg.

    Beskriv noga vad du har för problem med datorn, varför du tror eller vet att det finns skadliga program i datorn.

    Om något antivirus- eller antispionprogram har hittat något skadligt så klistra in en logg där det framgår vad som har hittats och vilka filer och mappar som är inblandade.

    Klistra in loggen/resultatet från programmet DDS. Spara DDS på Skrivbordet.

    http://download.blee...om/sUBs/dds.scr

    Starta programmet genom att dubbelklicka på det.

    Tryck Yes/Ja om frågan om Optional Scan dyker upp.

    I ditt svar klistrar du in loggen DSS.txt. Medan du bifogar Attach.txt som en fil.

    DDS är ett program som listar processer som kör, program och tjänster som startas automatiskt samt filer i sådana mappar som är vanliga att skadliga program och som är nya eller ändrade under senaste 1-3 månader. DDS är ett mycket vanligt program bland oss som hjälper till att rensa datorer. Resultatet ger oss en grundläggande kunskap om vad som händer och har hänt nyligen i datorn, och från det kan vi dra slutsatser om vad som är nästa lämpliga steg i rensningen av datorn.

    Obs! När du klistrar in en logg eller ett resultat i ditt inlägg använd inga knappar eller taggar utan kopiera det i programmet (oftast Anteckningar) och klistra in det direkt i rutan du skriver i.

    Mvh

    Mats H

    Hej Mats H.Det är det som är konstigt,jag har kört fullständig scan med Avast antivirus,Super Anti Spyware och Spybot och dom hittar inget.Nu har jag inte fått något konstigt i min mejl idag än så länge men det är väl för mycket att hoppas att det försvinner av sig självt.Syrran är vansinnig,hon har fått 20 "ekivoka" mejl från min adress så det här måste rättas till.Kan det räcka med att följa Cecilias tips?.Problemen visar sig i att jag tex får e-mejl från Megastore som tackar att jag har kontaktat deras kundtjänst,jag har INTE kontaktat Megastore på evigheter.Megastore är ett exempel,där finns fler + att mina släktingar blir bombarderade med konstiga mejl från min adress.

  18. Hej på er.Det tycks som om min dator är kapad (hijacked)?.Jag får e-mejl från internetbutiker som jag inte köpt från på evigheter som säger att JAG skickat meddelande till dom?.Inte bara från ett utan flertalet ställen.Mina släktingar säger också att dom har börjat få en massa konstiga meddelanden från min address?.Nu är frågan,vad gör man åt det här.Stort tack på förhand,Nick.

  19. Hej allihopa.Jag har precis införskaffat en ny dator,en HP DV8 1190 med Windows 7 64bit och det är DvdFlick/Imgburn som är problemet.På min förra dator var det en baggis,dvdflick kodade videon,imgburn brände och sen var det inga problem att spela upp i vanlig dvd-spelare vilket var huvudsyftet med bränningen.Nu är det inte lika muntert längre,på 8 av 10 försök "formaterar" min dvd-spelare skivan istället för att spela upp den fastän det många ggr finns video på dvd`n när jag spelar upp den på datorn först.Jag tror inte heller att det är min dvd-spelare,den spelade upp skivor brända med min förra dator så sent som för någon vecka sen och den är bara ett par år gammal.Skivorna jag använder,DVD-RW är inte heller nämnvärt slitna och jag har provat med "verifye the disc",utan bättre resultat,något jag aldrig behövde göra på min förra dator dessutom.Såvitt jag kan förstå så ska versionen av dvd-flick jag använder vara ok på windows 7 64 bit.Ett stort tack på förhand till alla som kan klura ut det här.

  20. Vilket streck menar du? Fungerar det om du klipper ut objekten och klistrar in? Är problemet att du försöker dra och släppa objekten?

    Att jag inte kan dra och släppa.Jag har precis fått reda på att den funktionen är bortplockad,kan detta verkligen vara sant.Jag läste mycket om Windows 7 innan jag köpte min nya dator på 17000 bagis! men inte ett ord någonstans om detta,hur ska man kunna organisera till någon reda isåfall?.

  21. Hej,

    en helt annan vinkel!

    Är datorn rengjord ordentligt? Fri från damm och smuts?

    Ordentligt uppdaterad?

    Skannad från "otyg"?

    Har du några temp data från datorn?

    Bra program för data hittas här.

    http://www.piriform.com/speccy

    http://www.cpuid.com/

    Kollat din disk?

    http://www.hdtune.com/

    Mvh

    Mats H

    Hej Mats.Jag har en bärbar dator och vet inte hur man rengör en sådan.Alla uppdateringar Microsoft skickar installerar jag.Jag har både Antivirus och Antispyware installerat.Ja,som jag sa datorn går varm det gör den.Med hjälp av SPECCY som du tipsade om kan jag se att datorn har en starttemperatur på 72C,när den jobbar vet jag att den blir betydligt varmare än så.Disken har jag inte kollat upp.

×
×
  • Skapa nytt...