Gå till innehåll

majoren

Medlem
  • Innehållsantal

    27
  • Gick med

  • Besökte senast

Inlägg postade av majoren

  1. Vad ska du uppgradera? Från Windows Vista, XP eller rentav Windows 7 Beta?

    Skillnaden mellan Vista och Windows 7 är att det ej medföljer mailprogram eller bildvisningsprogram. Ej heller Movie Maker är inkluderat i Windows 7. Det finns dock att ta hem i Windows Live paketet. Där finns bl a Windows Live Mail, Windows Live Photo Gallery och Live Messenger.

    I RC finns fortfarande Internet Explorer, om det är det du syftar på....

    Mange

    Okej, tack. Btw, allt löste sig.

  2. Jo tyvär när man går från betan till RC så måste man göra en nyinstallering. Så det är bara att backuppa och se glad ut :)

    :D Okej, men när jag backar upp filerna, hur gör jag då? Elr kan jag liksom bara typ lägga över allt jag vill spara på en extern disk? :P När går RC:n ut sen? En fråga till.... ska jag bränna ut RC:n och sen installera?

    Tack för alla svar! (Y)

  3. Hej, vet att man inte kan använda W7 längre den 1juli, men finns det något sätt att behålla OP? fick ett mail angående detta, ja tyckte det stog att man kunde installera en nyare version av W7 elr något för en fortsatt användning av OP. Någon som har koll på detta elr måste jag installera vista den 1 juli?

    Tack på förhand! MVH

  4. Tjo, något har hänt med min webbläsare... när jag öppnar IE så står det längst upp "Internet Explorer is currently running without add-ons". ja något verkar vara blockat, som tex Flash osv. Hur får jag tillbaka de som vanligt? Står att man ska gå in på Manage Add-ons och göra något men fattar inte riktigt. Finns det andra alternativ så att de blir som vanligt igen?

  5. Hej, laddade ner W7 i början på januari. Nu till saken, man fick välja bland 3 eller 4 viruspogram och nu har ja två dagar kvar på det, det står att man ska förnya men de har ja redan gjort förut.

    Ska inte testversionen stå för virusskydd under hela användningen av W7 fram tills agusti? :P Elr hur gör ja? :D

  6. Vista och Windows 7 använder samma boot manager och om problem skulle uppstå går det enkelt att reparera med Windows-skivan. Dock ska man alltid se till att ha backup på allt viktigt som vanligt :)

    Ok, men försämras prestandan någonting elr? Elr kan du säga något som är dåligt med att fixa en till partion.

  7. Hej har W7 på min dator nu och skulle vilja få det så att jag kan både använda vista och W7 på olika partitioner, elr vad man kallar det. tänkte lägga in vista igen men på en annan partition.

    Så om någon vet hur jag fixar detta på PC så vore det schysst ;)

  8. För mig finns inställningarna via Control Panel / All ContolPanel Items / Mouse. Där har jag sedan en särskild flik för touchpaden. Tro man kan ta sig dit via device manager också.

    Nepp, hittar det inte. Finns ingen sån flik på mouse. Måste finnas nån här som har koll på detta?

  9. Sedan jag har installerat W7, så har ju alla mina inställningar försvunnit. Kan inte hitta inställningarna för min touchpad på den bärbara. Vill ha så att jag kan skrolla utan att använda scrollen längst till höger på webbläsaren. Om ni förstår vad jag menar?

  10. Har du inte gjort Recovery-skivor när du fick hem datorn är det nog kört... du måste ha fatt i en Vista-skiva. Denna stoppar du i din dvd-läsare och startar upp datorn. Det kommer upp en text som säger "tryck på en tangent om du vill starta från skivan"... sen följer du instruktionerna.

    Förstår att du varit sugen på att installera och testa Windows 7, men att bara "kasta" in det i datorn utan att förvissa dig om hur man installerar om datorn eller ens kontrollerat om du har orginal-skivor är ganska djärvt. Som det tidigare nämts i tråden så är det ett krav att det ska medfölja möjlighet att få orginalmediet (vista i ditt fall) på cd/dvd. Detta har hos vissa tillverkare slutat med att man själv blir uppmanad att bränna skivorna med medföljande instruktioner. Har du inte gjort detta kan det bli svårt att få tag på orginaluppsättningen. Kontakta din leverantör och se om de kan hjälpa dig.

    Mange

    Tillägg: Vista kommer absolut INTE tillbaka om du väntar i 30 dagar. Det är bara den tiden du har innan du måste aktivera för att få bibehålla Windows 7 i sin fulla kapacitet. Vista är borta från din dator... No More. Du måste ha media för att kunna formattera och installera om Vista...

    Såg på pappret här att det går att beställa recovery skivor på Hp.se om man inte har hunnit skapa egna innan de händer något med datan. Ska gå in och kolla lite och hoppas att detta kommer hjälpa mig. :)

  11. Håll utkik på startsidan ;)

    Vet du hur jag formaterar datan? Tryckte på F11 när ja starta om den, men den fortsatte bara att gå till skrivbordet. Måste jag vänta tills den 30dagars perioden har gått ut, elle hur ska jag göra? Du är ju sajtägare så de borde väl du ha koll på ;)

  12. Ok då förstår jag mer om varför du ville byta tillbaka :) Betaversioner av Windows släpps sällan i svensk version men den slutliga versionen av Windows 7 kommer på svensk, var så säker!

    Hehe ok ;) Får väl kanske återkomma då när den finns i svensk version.

  13. Berätta gärna vad du är så missnöjd med så att du måste byta tillbaka så snabbt?

    Det största problemet är att W7 inte finns på svenska, det är inte att jag inte kan engelska, men det är krångligt anser jag, när man ska gå in på kontrollpanelen, där fattar jag inte så mkt bara för de inte finns svenska översättningar. Har försökt att spela upp filmer och så som jag har på mappen "old" men de funkar inte.(har testat med flera media players). Men jag kände de nästan direkt att jag gillade vista mer. Visst designen är fin och allt ser bra ut.

    Jag är inte så gammal heller och data kunnig, så de e svårt att få tillbaka de så som jag hade på vista, alla inställningar, spec när de står på eng, har ju sett hur allt ser ut på svenska men kommer inte ihåg mkt och därför blir de jobbigt ;)

  14. Kan tänka mig att det skulle ha gjorts en recovery-skiva, innan det gjordes en ny installation av nytt op-sys. Därför får du bara upp detta med formatering via (F11)?

    Mvh// sunshine

    PS: Hoppas någon i forumet kan komma med en bättre lösning på probbet!

    DS:

    Ja, jag antar det med. ;)

  15. Vad jag kan påminna mig om, är att, om man köper en dator seriöst, så SKALL det även medfölja en recovery-skiva. "Fabriksinställning"

    Detta efter år 2002, om jag nu inte minns fel. Rätta mig om jag har fel!

    Då behöver man ju inte ladda ner en "p-copy"

    Synd bara att op-sys, installades över befintligt. Bara att F-Diska, formatera, tyvärr!

    Mvh// sunshine

    Tack för svaren :) Nej jag fick inte med någon återställningsskiva, men fick med ett papper där det står återställning utan skivor, där man kan göra egna skivor då. Men när man startat upp datan så trycker jag F11 och då kommer de upp alt för formatering. Men när återställningen är klar så borde jag ha vista?

×
×
  • Skapa nytt...