Gå till innehåll

McGilljam

Medlem
  • Innehållsantal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Inlägg postade av McGilljam

  1. Nope. Så här ligger det till.

    X-Fi Xtreme Audio är någon slags snålmodell i förhållande till övriga X-Fi kort som e.x. X-Fi Xtreme Musik, Titanum, Gamer och allt vad de heter. Sistnämnda korts drivare fungerar inte ihop med Audio-kortet när det gäller Windows 7. Inte heller Audiokortets drivare för Vista. Jag lovar dig att jag har testat och svurit över alla dessa blåskärmar.

    Jag vet att att Vistas drivare till alla X-Fi-korten utom Audiokortet går att använda i Windows 7. Jag installerade ett i går. Där funkade X-Fi Xtreme musik-kortet utan problem ihop med Vistas drivare.

    Nu har en "händig" fripulare fixat fram en basdrivare som gör att vi som är ägare av Audio-kortet också kan använda det. Visserligen inte fullt ut men ändå.

    Jag kan väl nämna att om jag hade läst på lite bättre innan jag köpte Audio-kortet så hade jag inte köpt ett sådant utan ett av de andra. Lite för sent nu, tyvärr.

    Aaaahhh

    Nu är jag med dig till fullo tack vare en mycket bra förklaring.

    Tänkte inte så långt som att jag faktiskt sitter med ett Xtreme Music dom funkar alldeles utmärkt med drivarna från Creatives hemsida för Vista.

    Dock går det inte att installera Konsollen utan man får ta den bökiga vägen.

    Tack för en bra förklaring som spred ljuset över oss. :lol:

  2. Det har inte funkat för mig och andra med x-fi xtreme audio-kortet. Den "hittade" drivaren är inte officiellt framtagen av creative utan troligen har någon "kreativ hemmapulare" istället fixat till den. Den funkar inte med creatives audio console så man kan inte utnyttja alla ljudinställningarna men f.n. gör det inget. Det räcker med att jag fått igång kortet. Resten kommer säkert så småningom. Creative verkar inte vara "så på" med drivare som andra hårdvarutillverkare. Bra att känna till nästa gång man funderar på att skaffa creative-produkter.

    Läs mer här:

    http://forums.creative.com/creativelabs/bo...hread.id=135363

    Ok, Audio Console kanske inte kan installeras från Creatives egna drivare, det har jag märkt.

    Men att installera deras egna drivare för x-fi xtreme audio-kortet går hur bra som helst i kompatibilitetsläget. Sen får du bara ta dig in via Audio Control Panel för att ändra mellan dom olika ljudlägena Entertainment, Game och Audio Creation Mode. :lol:

  3. Gjorde en sökning på SM Bus i W7 men fann inget.

    SM Bus Controller är en okänd enhet för mig och går inte att installera i Build 7000.

    Moderkortet är ett Gigabyte GA-P35-DS4 v1.0 och att sätta i skivan med drivare funkar inte.

    Update funkar inte...

    Har inte fått drivare från Gigabytes hemsida att funka.

    Provat att söka på Intels hemsida men inte fattat ngt.

    Några tips? :D

×
×
  • Skapa nytt...