Jump to content

Hur fungerar sökfunktionen i Word rent tekniskt?


Recommended Posts

Hej!

Jag har en fråga som egentligen inte rör ett problem som uppstått för min del.

Istället handlar det om att jag av olika skäl vill veta exakt hur sökfunktionen fungerar i Word, d.v.s. rent tekniskt. Jag vet alltså hur man GÖR för att söka, men är intresserad av om t.ex. Words sökfunktion indexerar i dokumentet, och var den indexerade filen i s f sparas, om Word använder sig av cachade filer etc. (frågan gäller även sökfunktionen i t.ex. acrobat, men jag inser att den frågan egentligen inte hör hemma här).

Jag märker ju att sökfunktionen söker i det dokument jag har uppe, d.v.s. om jag ändrat något utan att spara om dokumentet söker funktionen i den "osparade" filen, vilket gör att jag natar att någon typ av indexering kser löpande, så fort ett nytt tecken skrivs.

(jag har lyckats utreda någotsånär hur en lokal sökfunktion i Vista fungerar, dvs hur man söker efter filer och även efter ett specifikt ord i flera filer oavsett om det är ett worddokument eller PDF etc, nu är bara frågan hur den specifika sökfuntkionen för just word fungerar).

Jag använder mig av microsoft office 2007 och windows vista...

Om någon vet något om detta, alternativt vet var man kan hitta information vore jag oerhört tacksam, jag har letat som en gnu men bara kommit över info som rent ytligt talar om att "kortkommandot för att aktivera sökfunktionen är..." o.s.v.!

MVH Emma

Link to comment
Share on other sites

Guest Fluorescent79

Jag tror inte att office använder sig av Windows Search. Detta då den är ganska krävande och din dator skulle antagligen inte orka med att söka igenom filen varje gång du skriver något. Och att söka i ett dokument brukar inte vara allt för krävande. Nästan all text ligger ju redan i minnet så det behövs inte indexeras på någon annan plats.

Istället så tror jag att man går igenom dokumentet, ord för ord tills man hittar det ord du söker efter. Och så markerar man detta och berättar för dig som användare att man hittat det.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...