Jump to content

Windows 7 Beta på en extern hårddisk?


emol

Recommended Posts

Tjena!

Har bara en hårddisk i laptopen. Är det möjligt att installera Windows 7 Beta på en extern hårddisk istället?

/Emil

Kravet är väl att datorn i uppstarten hittar att det finns flera operativ att starta upp alltså dual-boot. Har du bara en hårddisk men en riktigt stor hårddisk kan du ju alltid partionera den till två partitioner och installera betan på den andra partitionen. Men har du en hårddisk löst vid sidan om laptopen så kan du ju alltid testa att installera den där. Det kan ju vara av intresse för oss andra att veta om det är möjligt - om någon funderar på samma sak som du.

Skulle inte det gå så föreslår jag att du köper en ny hårddisk (som alternativ) och partitionerar upp den från början så att den kan dual-boota. Fast det innebär ju också lite extra krångel med att föra över allt från den gamla hårddisken till den nya.

Link to comment
Share on other sites

Det kan ju vara av intresse för oss andra att veta om det är möjligt - om någon funderar på samma sak som du.

Testa precis för att se om detta var möjligt. Svar vet inte. Windows installationen var inte konfigurerad för att kunna installera på usb eller firewire diskar eftersom installationen inte kunde garantera att datorn klara av att boota ifrån sådana diskar. Skulle ta mig en sväng inom bios sa den och kolla upp det.

Verkar ju som att det skulle kunna funka? men att datorn var inte intälld i bios för att kunna boota från usb/firewire diskar.

Skulle inte det gå så föreslår jag att du köper en ny hårddisk (som alternativ) och partitionerar upp den från början så att den kan dual-boota

Om jag införskaffar en större hårddisk och partionerar upp den, är det då möjligt att "klona" hela min nuvarande hårddisk på den enda partitionen? Utan att det skulle medföra några "bivärkningar" förståss?

/Emil

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...