Jump to content

Säkerhet står på tur


Guest al6

Recommended Posts

Webbläsarna före Google Chromes anländande var långsama, osäkra och följde standarder dåligt. Chrome är snabb, säker och följer standarder mycket bra och detta har som ni vet smittat av sig på konkurrenterna. Snabbhet är vad som är inne just nu; man tävlar som galningar om vem som har den snabbaste javascriptmotorn. Även webbstandarder verkar ha blivit viktigt eftersom alla nya läsare utom Internet Explorer har över 90% standardkompatibilitet.

Men hur är det med säkerheten? Chrome kör som ni vet varje flik som en enskild process, men finessen är att man då kan sätta processens rättigheter till väldigt låga. En flik behöver egentligen nästan inga rättigheter alls. Det som sker i processen för en flik bör vara tolkning av HTML och körning av javascript eftersom det är dessa algoritmer man ofta gör säkerhetsmissar i. Skulle en flik förlora kontrollen över exekveringen då någon injicerar skadlig kod i den finns det absolut inget den skadliga koden kan göra eftersom den angripna processen har nästan inga rättigheter alls.

Chrome har redan denna säkerhet men även Firefox ska få detta i kommande versioner. Vad man får är en absolut stensäker webbläsare, så man får hoppas detta sprider sig till alla webbläsarprojekt. Chrome har ju visat denna modell extremt hållbar.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...