Gå till innehåll

Säkerhet står på tur


Gäst al6

Recommended Posts

Webbläsarna före Google Chromes anländande var långsama, osäkra och följde standarder dåligt. Chrome är snabb, säker och följer standarder mycket bra och detta har som ni vet smittat av sig på konkurrenterna. Snabbhet är vad som är inne just nu; man tävlar som galningar om vem som har den snabbaste javascriptmotorn. Även webbstandarder verkar ha blivit viktigt eftersom alla nya läsare utom Internet Explorer har över 90% standardkompatibilitet.

Men hur är det med säkerheten? Chrome kör som ni vet varje flik som en enskild process, men finessen är att man då kan sätta processens rättigheter till väldigt låga. En flik behöver egentligen nästan inga rättigheter alls. Det som sker i processen för en flik bör vara tolkning av HTML och körning av javascript eftersom det är dessa algoritmer man ofta gör säkerhetsmissar i. Skulle en flik förlora kontrollen över exekveringen då någon injicerar skadlig kod i den finns det absolut inget den skadliga koden kan göra eftersom den angripna processen har nästan inga rättigheter alls.

Chrome har redan denna säkerhet men även Firefox ska få detta i kommande versioner. Vad man får är en absolut stensäker webbläsare, så man får hoppas detta sprider sig till alla webbläsarprojekt. Chrome har ju visat denna modell extremt hållbar.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...