Jump to content

EXCEL - Lära sig programmera med hjälp av appen MIMO?


Recommended Posts

Hej, 

Arbete och "riktigt liv" ta all min vakna tid. Jag har ett speciellt intresse av att kunna programmera uti vårt kära Excel. Det är just det, ett intresse, inte mer specificerat än så och användningsområdet kan möjligen diskuteras då jag inte har ytterligare fördjupande insikter. Det intresserar mig bara, helt enkelt ;)

Nu är det så att mina kunskaper är långt ifrån tillräckliga. Jag kan till nöds läsa lite och på enklaste nivå förändra redan skriven kod så det passa mina behov...ibland. Detta tycker jag är frustrerande och skulle därför vilja höja min nivå aningen men har mycket lite tid egentligen.

Stöter då på appen MIMO lite varstans... Ja, den löser ju inte min tidsproblematik, men... Jag funderar på dess användbarhet då telefonen är en liten device, ständigt närvarande, och sällan oanvänd. Istället för massa ovidkommande sociala medier kunde jag kanske förena nytta med nöje. Till saken då, är den någon som provat denna app? Finns det någon villig själ som vill "rässenzeeera" den utifrån ett nybörjar perspektiv? Kort och gott, är den något att ha?

 

Mvh och hopp om svar.

Patric. 

Link to comment
Share on other sites

Jag har ingen aning/åsikt om appen. Men lite allmänt svammel:

Excel har minst 3 skriftspråk så du måste nog börja med att fundera på vad du vill.

VBA är det kraftfullaste. Men det är omgivet av så många säkerhetsspärrar att det är svårt att sprida till andra. Och det "känns" som om Microsoft har nått vägs ände.

M. (Eller heter det .M?) är språket du använder till powerquery. Väldigt kraftfullt för att knåda data. Men specialiserat och kanske lite udda (används eventuellt till BI också).

Sen har du det "nya" generella språket till "office automate". Det är nog det du har mest nytta av att kunna framöver. Även om händelsehanteringen inom Excel verkar vara kraftigt begränsad så kan du skapa en massa triggers på officenivå. I alla fall om du ligger på one-drive.

Den stora fördelen är att det är en java-scripts variant så du kan ha lite nytta av tänket utanför office.

Sen tror jag att det är på gång ett slags pyton-tillägg också. Men det verkar vara  till för att skapa formler på kalkylbladet. Om det någonsin kommer i skarp version.

Så, klura på vad det är du vill lära sig.

Edited by MH_
min tefleon rätade migg
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...