Jump to content

USB-problem


Tompa4321

Recommended Posts

Hej.

Jag har ställt denna fråga i ett annat forum, men där har ingen svarat. Försöker här och hoppas på svar av er.

Jag har installerat om mitt Win MCE 2005 eftersom det var så instabilt tidigare. Det är någorlunda OK nu. Jag har Vista 64 också, så MCE är enbart till för de program/de hårdvara som inte ännu fungerar i Vista. Jag bör kanske tillägga att jag kör MCE i WinXP Pro-läge. USB-prylen är min gamla C-Pen 20, som är närmast oumbärlig för mina OCR-internetbetalningar. Tänk om alla kunde ordna e-fakturor istället...

Denna enhet fungerade innan ominstallationen. Men icke nu. Win frågar efter drivrutiner. Okej, tänkte jag. De finns ju redan. Men nähä då. Jag avinstallerade drivrutinerna i kontrollpanelen. Raderade alla filer(detta är alltså efter att ha försökt en hel del innan). Körde mitt registerprogram(Uniblue Registry Booster- senaste). Såg till att inte enheten fanns kvar i Enhetshanteraren. Startade om datorn, och installerade om drivrutinerna. Allt ser bra ut till en början, men sen börjar Win fråga efter några filer: Cpen2.sys och pendfu.sys. Jag bläddrar och finner dem. MEN de duger tydligen inte åt Win Jag klickar på OK och ingenting händer. Samma ruta finns kvar, den som ber mig att söka efter filen som jag alltså har funnit...

Vad göra åt detta?

Säg inte "installera om från scratch" för det vill/orkar jag inte. Jag gjorde det lite väl ofta ett tag, så nu måste jag hålla på med att ringa/skriva för att aktivera det mesta. Väldigt enerverande.

Efter jag skrev detta så har ett till problem uppstött. Win vill inte hitta drivrutinerna till mitt memorystick i min K800I. Alltså när man ställer in mobilen i "Filöverföringsläge". Jag har senaste versionen av PC-Suite (2.0.58) installerad. Irriterande. Funderar på om jag i alla fall MÅSTE installera om allt igen. VILL INTE!!!!

Jag vet att det inte är någora problem med att återställa bootsektorn i Vista. Det är bara detta elände med aktiveringarna som gör att jag bara inte vill göra det en gång till.

Edit:

Gav upp. Håller på med ny installation med allt vad det innebär...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...