Jump to content

Bugg i användarrättigheterna i Vista?


ralfd

Recommended Posts

Hej!

Jag installerade nyss Vista Home Premium på en av våra datorer. Hade läst att man i likhet med XP inte skulle kunna komma åt andra användares filer och mappar om man inte är Administratör. Detta stämde också när man utforskar via mappstrukturen eller via sökfältet längst ner i startmenyn. Döm om min förvåning dock när jag testade sökning via Startmeny - Sök (i högra kolumnen) från ett av standardkontona och upptäckte att alla användares filer både syns och är fullt tillgängliga för alla.

Enligt hjälpfilerna skall det inte krävas några extra inställningar för att begränsa behörigheten till varandras filer, så skall jag tolka detta som en bugg? Om detta problemet beror på en bugg så kommer det att dröja innan jag uppgraderar övriga datorer.

Bekräfta gärna om ni andra ser samma problem och om ni känner till en lösning.

Mvh

Ralf

Link to comment
Share on other sites

Upptäckte samma sak och skulle lösa det med att ändra inställningarna för Dokumentfoldern vad det gäller rättigheter för olika typer av användare. Slutade med att jag själv som admin inte kom åt foldern............. Lyckades ändra tillbaka rättigheterna men i startmenyn kan man nu inte välja "Dokument". Högerklickar man på den den så är den "tom".

Hur kommer man tillbaka till ruta noll?

Link to comment
Share on other sites

Jag vet inte hur man kommer tillbaka (skulle nog göra en restore av en backup om man hamnar i en återvändsgränd), och vågar såklart inte experimentera. Tänkte jag skulle rapportera detta som en tänkbar bugg till Microsoft, men var sjutton gör man det??

Ralf

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...