Lithium

Medlem
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Lithium's Achievements

(1/8)

 1. Tack så mycket för svar! Jag ska kolla "tornen" imorgon. Men hur kan jag göra detta minnestest?
 2. ingen annan som tror vad det kan vara?
 3. Varför skulle datorn börja krångla efter en ominstallation? då hade den börjat krångla redan i det gamla systemet, och det har den inte gjort. Vi har haft datorn här hemma men jag har inte använt den någonting då den inte har varit min, men nu är den. Visst har man startat upp den och så ibland men då har den inte krånglat alls. Men skulle det nu vara så att den helt enkelt är för gammal och är sönder. Då får det bli ett uppgraderingspaket från komplett. Fast först vill jag verkligen veta om den ÄR kaputt...
 4. Hej, För ett tag sedan så köpte jag en begagnad dator. Det är en Intel Pentium 4 processor med 1.8GHz, 512RAM och använder IDE hårddiskar. Datorn krånglar konstant! jag har provat hur många olika operativsystem som helst, men den uppför sig likadant ändå. Jag har provat Windows Server 2003 R2, Windows XP Professional (med sp2) och slutligen Ubuntu 9.04. Det som händer är att datorn kan frysa fast eller få en bluescreen. i Ubuntu kunde hela systemet frysa fast totalt och var då tvungen att stänga av datorn manuellt. I Windows versionerna kommer det ständigt upp rutor där det står att "blabla.exe" inte kunde startas, skicka felrapport etc. sen hänger sig hela systemet. inget jag kan göra. Jag har inte en aning om vad som kan vara fel. Jag har bytt ut den gamla hdd'n mot en ny, så den är det inget fel på. Någon som har en idé?
 5. Lithium

  Kabellösningar

  Hej alla! har lite problem med lösningen av datorkablarna! tycker det ser så fult ut när det syns så mycket, och vill nu råda bot på detta! Har kikat lite på Ikeas signum kabellösningar men tror inte att det fungerar i mitt fall. Jag har en del sladdar och alla kommer från helt olika håll, så att samla dom i en "orm" går inte -- vill ha lite tips! se bild nedan!
 6. Hej, Jag har använt Comodo firewall med defence+ nu under en längre tid. Inga problem tidigare, förrens nu. Programmet har börjat blockera säkert hundratals med ip-nummer från hela världen och det kan utan problem komma upp till över 8-900 intrusion attempts. Programmet gör väl sitt jobb och blockerar .. men varifrån kommer alla dessa försök till intrång? Olika ip-adresser från hela världen Protocol: UDP och TCP Application: Windows Operating System Och det verkar som om dom "angriper" via samma port (port nummer) Konstigt att det står Windows operating system, eller menar comodo att det är wos dom försöker angripa? Har 310 försök bara nu på morgonen. Hjälp tack!
 7. Hej, Jag letar som en galning efter något bra program som kan dölja mig helt och hållet från internet. Jag har provat TOR och OpenVPN men TOR är tydligen rätt så känt för att läcka information om personen som använder programmet. OpenVPN fattade jag ingenting av, för komplicerat. Så det jag letar efter är: IP hider (av något slag) Något som blockerar inkommande connections (kanske PeerGuardian?) Någonting som fungerar som en VPN tjänst (Fast lite enklare UI) Det ska vara Gratis! Skriver om jag kommer på mer.
 8. Hej, Jag vill kika lite på alla register som finns i Windows XP. Just detta register jag vill hitta är ett register som tillhör programmet Comodo Firewall. Såhär heter det: «HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Software\Comodo» Finns alla register på ett och samma ställe?
 9. Okej Jag skulle vilja använda ett gratisprogram för det ändamålet. Något tips?
 10. http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN146 Där finns avinstallationsprogram till alla möjliga anti-virus program