Gå till innehåll

Guldgossen

Medlem
  • Innehållsantal

    22
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    1

Allt postat av Guldgossen

  1. Jag har byggt en ny dator och jag rullat på Windows 7. Allt funkar men när jag sätter datorn i Sleep så händer konstiga saker. Den går i sleep mode som vanligt men efter några minuter (varierande tid) så vaknar den av sig själv. Jag har misstänkt att det är nätverket som som väcker den men det blir ingen skillnad om jag drar ut nätverkssladden. Någon som har någon ide?
  2. Tack för alla tips! Jag provade att starta datorn mha av en Windows rescue CD. Då hittade Windows något fel på min disk och fixade till det. (vad den gjorde har jag ingen aning om). Sedan bootade datorn upp snällt och fint. Tack för hjälpen!
  3. Nej ... det funkade inte. Jag satte den nya C: partionen som aktiv.
  4. Däremot har jag fått problem med att klona disken. Disken består av 4 areor C: typ 190 GB nu D: Recovery 18GB System 199MB (obs ingen "bokstav"-kolon ) HP_tools 103 MB (obs ingen "bokstav"-kolon ) Jag har laddat ned Acronis men där är Clone delen avstängd i trial-versionen. Man kan kopiera partitioner. Jag har även laddat ned EaseUs men hittar ingen clone funktion där. Samma där, jag kan kopiera partitioner. Macrorit har motsvarande funktioner dvs jag kan kopiera partitioner men inte hela disken. Funkar det? Att kopiera area för area? Alla tips emottages tacksamt"
  5. Tack för tipset det funkade!!!
  6. Jag ska sätta in en SSD disk i en Laptop (Windows 7) men har stött på problem. 1. Orginaldisken är på 465GB - ca 100GB använt, dvs ca 365GB ledigt utrymme - på disk finns en C: partion samt en liten D: partion för Recovery (<1GB) 2. SSD disken är på 240GB 3. Jag har inte tillgång till några installationsskivor (dvs det är en vanlig sk OEM licens) Jag har testat några olika Disk Clone verktyg med dom kan inte hantera att man går från en större disk till en mindre. När jag har sökt på tips på hur man ska hantera detta så är rådet att minska C: partitionen. Detta borde gå bra eftersom utnyttjandet av disken bara är ca 100GB. Jag har först defragmerat disken. Sedan har jag kört "diskmgmt.msc". Där går det att minska C: partionen men bara ned till 256GB. Detta lär bero på att det finns filer på partionen som inte går att flytta. Vad göra? Tacksam för tips!!
  7. Ny info i detta ärende Jag kontaktade Intel och dom svarade med ett DHL nummer. Obs det var aldrig något tjafs om något kvitto som tur var (för jag kan inte hitta det). Jag ringde till DHL på måndagen, DHL kom och hämtade disken på tisdag förmiddag (hemma hos mig), på onsdagen fick jag ett SMS om att en vara var på väg till mitt utlämningsställe (ICA) på tordsdagen kunde jag hämta ut disken på utlämningsstället. Imponerande!!! Disken som gick sönder var en SSD 330. Ersättningsdisken var en 520. Samma storlek - 120G. Vet inte vad som skiljer modellerna åt. Jag tror 520 disken är begad. Såg ut så men jag är inte säker. Så nu har jag är SSD som rullar igen
  8. @Plastic: Se bifogad bild. Bra tips! Jag köpte den på Inet data. Hoppas jag kan hitta kvittot. Det ju finnas garanti kvar.
  9. @Cecilia: 1. Visar "SMART Details" samma sak som HD Health? Se bifogad bild Hur gammal är din SSD? Kommer inte ihåg riktigt men ca 1.5 år Har du köpt den själv eller ingick den i datorn? Nej, jag köpte den löst Skriver du väldigt mycket till SSD:n, har du den till annat än Windows? Nej jag har den bara till Windows och jag har inget onormalt användande Jag har väl bara otur helt enkelt...
  10. Tack för alla tips! Det är en Intel 330 SSD. SSDSC2CT120A3 ska det vara. Jag har nu testat Intel SSD toolbox. Quick diagnostic scan och Full diagnotic scan går igenom utan problem men SMART varningen kvarstår. Dock går det inte att uppdatera firmware då det redan är senaste. TRIM är oxå kört utan märkbart resultat. Har försökt att hitta en äldre version toolet för att kunna ladda på en äldre firmware, och sedan tillbaka till senaste. Har inte hittat någon sådan version. Så jag antar att det inte är mycket mer att göra. Jag använder disken tills det rasar Tack igen.
  11. Det är en Intel SSD2C2CT120A2 (120G). Jag hade ingen aning om att man kunde uppdatera firmware för en disk. Tack för tipset! Ska kolla upp detta. Jag har laddat ned Hdtune enligt din rekomendation: Error Scan går igenom klockrent. Däremot Health innehåller en failure. Se bifogad bild: Vet inte hur man ska tolka denna info dock.
  12. Hej! Min Windows 7 dator larmar vid uppstart för att min SSD disk är på väg att gå sönder. Det är S.M.A.R.T. som gjort denna detektion. Jag kan dock inte upptäcka några problem själv med disken. Larmet kommer varje gång jag startar upp datorn och sedan vill Windows att jag ska backa up min filer med window backup program (som jag inte använder). Jag har givetvis backat upp alla filer men det har jag gjort manuellt. Frågor 1. Är det någon som vet vilka kriterier S.M.A.R.T. använder för att kommma fram till att disken är på väg att gå sönder? 2. Kan men reseta S.M.A.R.T. status? (jag hittar inget i mitt bios förutom att stänga av att datorn stannar vid larm - F1 to resume) 3. Är det vanligt att S.M.A.R.T. falsklarmar? När jag kör CHKDSK hittas inga fel vad jag kan se. Jag har klippt in loggen nedan: Checking file system on C: The type of the file system is NTFS. A disk check has been scheduled. Windows will now check the disk. CHKDSK is verifying files (stage 1 of 3)... 244480 file records processed. File verification completed. 570 large file records processed. 0 bad file records processed. 2 EA records processed. 44 reparse records processed. CHKDSK is verifying indexes (stage 2 of 3)... 293680 index entries processed. Index verification completed. 0 unindexed files scanned. 0 unindexed files recovered. CHKDSK is verifying security descriptors (stage 3 of 3)... 244480 file SDs/SIDs processed. Cleaning up 5 unused index entries from index $SII of file 0x9. Cleaning up 5 unused index entries from index $SDH of file 0x9. Cleaning up 5 unused security descriptors. Security descriptor verification completed. 24601 data files processed. CHKDSK is verifying Usn Journal... 35290112 USN bytes processed. Usn Journal verification completed. Windows has checked the file system and found no problems. 117218303 KB total disk space. 41747492 KB in 145397 files. 86276 KB in 24602 indexes. 0 KB in bad sectors. 353927 KB in use by the system. 65536 KB occupied by the log file. 75030608 KB available on disk. 4096 bytes in each allocation unit. 29304575 total allocation units on disk. 18757652 allocation units available on disk. Windows has finished checking your disk. Please wait while your computer restarts.
  13. Tack för alla tips! Funkar inte helt dock. Jag tog bort andra raden i boot.ini. Innan jag gjorde det så stod det: "Välj vilket operativsystem som ska startas" 1: Microsoft Windows XP home edition 2: Installationsprogram för Windows Efter ändring blir det samma resultat men det står istället: "Välj vilket operativsystem som ska startas" 1: Microsoft Windows XP home edition 2: Windows (standard) Resultatet bli dock detsamma och leder till blåskärm
  14. Hej alla! Jag försökte att rulla om min gamla XP dator som blivit riktigt seg med åren. Det är en gammal ASUS laptop med en OEM installtion med Windows XP home edition. Jag har aldrig haft någon Windows CD till den. Datorn har för övrigt ingen CD enhet. Jag har försökt att rulla om den genom att kopiera en XP proffesional CD till en USB sticka men eländet vägrar att boota från stickan. Sedan hittade jag på nätet att man kunde rulla om den genom att köra "winnt32.exe" http://www.wikihow.com/Reinstall-Windows-XP-Without-the-CD Detta misslyckade till 100% och leder till blåskärm. Ok, jag får leva med att datorn är seg men mitt problem är nu att varje gång jag startar datorn så kommer det upp ett val att jag ska välja operativsystem. "Välj vilket operativsystem som ska startas" 1: Microsoft Windows XP home edition 2: Installationsprogram för Windows Man har ca 10 sekunder på sig att göra ett val. Missar men det blir det alternativ 2 vilket alltid leder till blåskärm. Hyfsat irriterande. Är det någon som vet hur man blir av med installationsprogrammet (som alltid krashar)? Edit: Alternativt, någon som vet hur man rullar om en ASUS Eee PC 1001HA med XP home edition, OEM installation (nyckeln står på en klisterlapp på baksidan av datorn)?
  15. Oj!!! Bra tips! Det var ganska många filer som tycks vara skadade om jag tolkar resultatet rätt ... Blir nog en omrullning trots allt. Jag migrerade till en SSD tidigare mha Intels migreringsverktyg. Kanske var då det gick snett.
  16. Nej, jag har inte gjort något sådant. Jag har dessvärre ingen aning när problemet uppstod och kan inte koppla det till någon speciell händelse. (jag inser att inte blir lätt att komma på vad som är felet)
  17. Hej! Tack för tipset! Nej, jag hade inte valt "run as administrator". Så jag testade igen men det blev dessvärre ingen skillnad. Vad menar du med optimerat Windows?
  18. Hej! (obs jag har en engelsk version av Windows 7 Ultimate) Jag har drabbats av ett konstigt fel. Jag kan inte köra "Windows experience index". Efter att ha läst winsat.log filen så beror det på att min power profil saknas. När jag kollar på min power profil i kontroll panelen så se det ut enligt bild1. Min power profil tycks alltså saknas. När jag försöker skapa en ny så ser det ut enligt bild 2. Jag har googlat på problem och det finns en dokumenterad lösning enligt: http://www.sevenforu...t-settings.html problemet är bara att det inte funkar. När jag kör från Command prompt får jag följande utskrift: (jag är givetvis admin på datorn) Tips tas emot tacksamt (föutom tips av typen att rulla om datorn)
  19. Systemåterställning hjälpte inte. Gjorde det två gånger. Inga virus funna heller. Hur skumt som helst. Fattar inte detta. Jag lyckades i alla fall skapa en Downloads katalog. Har testat att ladda ner nya filer och det tycks fungera. Hade inget kanon-viktigt i Downloads foldern som jag tappade men ganska mycket prylar. Ett av livets stora mysterier som troligtvis kommer att följa mig ner i graven...
  20. Hej! Idag när jag loggade in så saknades "Downloads" mappen i datorn. (jag har en Engelsk version av Windows 7 - 32 bitars Professional) Det är hur skumt som helst. Jag har inte deletat den själv. Papperskorgen är tom. Om jag söker på disken efter filer som jag vet låg i Downloads mappen så hittas dom inte. I övrigt verkar datorn OK. Vad kan ha hänt? Jag kan dessutom inte skapa en ny Downloads mapp. Tacksam för tips.
  21. Tusen tack för tipsen! Dessvärre funkade det inte. Updateringarna (steg 2) misslyckades. Dock ledde det till att jag insåg att updateringarna som (gång på gång) misslyckas är .NET uppdateringar. Jag installerade därför av .NET och efter det så funkade det. Tack igen!
  22. Hej! Jag har problem med Windows update och behöver goda råd!! (Windows 7 Professional , Engelsk version) Varje gång jag stänger ner datorn är det en gul symbol med ett utropstecken på "Shut down" knappen. Därefter inträffar: "Installing updates ... please do not power off or disconnect your computer" ... Dvs uppdateringarna installeras. Problemet är att samma uppdateringar installeras varje gång (= varje kväll). Jag har använt de inbyggda hjälpfunktionerna i Windows. (Control panel --> System & Security --> Find and fix problems --> Fix problems with Windows update) Jag startar guiden och och den meddelar: - Detecting problem - Resolving problem - Repair Windows update problem : Fixed Dvs den tycks hitta något problem som den rättar till. Problemet är att det inte funkar. Jag kan göra ovanstående gång på gång på gång. Varje gång jag kör guiden så hittar den ettt problem och varje gång rättar den till det. Jag har som mest kört ca 50 gång på raken innan jag tröttnat. Den detaljade information som går att få ut ger inte mycket (inte speciellt detaljerad): Computer Name: <datornamn> Windows Version: 6.1 Architecture: x86 Time: Friday, July 08, 2011 4:50:31 PM Ett annat problem är att varje gång jag stänger ner datorn tycks en ny "restore punkt" skapas. Därför funkar det inte att göra en "System restore". Jag har testat. När jag ska göra system restore så finns det bara 18 st restore punkter lagrade (om jag räknat rätt). Jag har gjort system restore på den äldsta punkten men det hjälper inte. Jag hade behövt en betydligt längre lista. En option är att använda "Advanced recovery methods". Alt 1 är att använda en befintlig "system image". Någon sådan har jag inte dessvärre. Alt 2 är att att använda Windows skivan men deta funkar inte heller till min förvåning. Jag gissar att det beror på att jag installerat SP1 så den inte känner igen sig längre. Jag har varit i kontakt med Microsoft support (UK)som givit mig rådet att göra en "System restore". (jag har redan provat det flera gånger) Det lutar åt att jag rullar om datorn men innan jag gör det så tänkte jag kolla här om någon har någon bra ide.
×
×
  • Skapa nytt...