JonnyS

Medlem
 • Posts

  78
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JonnyS's Achievements

(2/8)

 1. Har nyss uppgraderat min huvudPC i mitt nätverk. Nätverket består av tre datorer. En file- print- och mailserver med OS Win10Pro ansluten med kabel. En laptop med OS Win10 ansluten via WiFi. Och så min huvudator med OS Win10 ansluten med kabel. Efter lite strul har jag fått igång min nya PC men kan inte ansluta till printern på printservern. Går jag in på 'Enheter och skrivare' - 'Lägg till en skrivare' så hittas inte skrivaren. Väljer att manuellt lägga till skrivaren och väljer en delad skrivare och namn, där kommer då printserverns namn och den utdelade skrivarens namn upp. Sedan kommer ett litet fönster upp 'Litar du på den här skrivaren?' samtidigt kommer fönstret 'Installera skrivare' upp ochdet söks efter drivrutin till skrivaren men inget hittas. Trycker jag på 'Installera skrivare' i första fönstret kommer 'Lägg till skrivare' upp med röd krysscirkel 'Anslut till skrivare' och texten 'Det gick inte att ansluta till skrivaren' och vid visa information 'Åtgärden misslyckades med felet 0x0000007c.' Har letat och Googlat men hittar inget bra svar. Kom på en site med programmet 'Outbyte PC Repair' som skulle åtgära felet med 0x0000007c, fick betala c:a 300:- för det, men inte hjälpte det. Kan från min nya PC koppla upp mej till utdelade diskar på printservern och det fungerar ju bra. Kan någon hjälpa mej? /jonny
 2. Efter diverse frepplande kom pilen upp men inte på det sättet som du beskrev. Den begränsningslinje som du nämner hittade jag ej på min lapptop men det gick ju ändå. Just nu är jag nöjd men frågan är om jag kan göra om det... .. . Tack!
 3. Jag har inte den uppåtriktade pilen i aktivitetsfälltet!
 4. Hade samma problem och kom på ändringen själv, men fick andra problem i stället. Tycker inte om de här uppdateringarna från MS. Tidigare hade jag ikonerna till höger under en samlingsikon. De enda som syntes var samlingsikonen, kalendern med klocka och meddelandeikonen. Kan jag få tillbaka som det var innan och utan den där väderikonen. Vidare har ju ikonerna till vänster fått ett tillägg med det filnamn som är öppnat med ikonen. Har jag öppnat några stycken blir det ju ett fasligt klotter på aktivitetsfälltet. Kan man få bort filnammnet efter ikonerna? MS borde sluta med dessa tramsuppdateringar och vid behov lägga in möjligheterna i inställningar i stället.
 5. Synd! Tack för svaret.
 6. Tack för svaret. Jag vet att det går att ställa in i olika program vart det skall spara eller hämta men tänkte att jag skulle slippa det. Kunde man ställa det i utforskaren så är det ju enklare, t.ex. om jag vill flytta till en annan folder.
 7. Finns det något sätt att ställa in utforskaren så den alltid går till samma ställe? Jag jobbar då ock då i en särskild folder där jag har filer av olika format txt, jpg, doc, odt mm. Var gång jag använder ett program, så när jag vill öppna eller spara en fil så går utforskaren olika foldrar som jag antagligen har använt en gång tidigare för detta program. Men jag vill att utforskaren går till samma förinställda folder hela tiden. Går det att ställa in någon stans? J.
 8. Det blev ominstallation. Var nog ett trilskande extra USB kort som ställde till det. Det blev en trevlig dator med flera uppdateringar. Nu har jag fått ett annat problem i stället. Tidigare stängde datorn av på ½-1 minut men nu tar det över 3 minuter för att stänga ned. Verkar som Microsoft installerar en massa saker som jag ej begärt, men vilka? One Drive har jag avinstallerat men finns det fler som kan avinstalleras?
 9. Har provat att flytta kaben men det hjälper inte. Är ominstallation den enda utvägen?
 10. Allt detta är redan provat. Tror att det är något med en 'inre rutin' i windows men vet inte vad eller hur.
 11. Sedan en tid får jag inga utskrifter på min skrivare. Skrivare: Brother HL-1110 OS: Win 10 Pro Själva skrivaren är det inget fel på, den fungerar perfekt när jag ansluter den till min andra dator, och skriver ut via nätverket. USB kontakten är det heller inget fel på, det fungerar med anslutna extra diskkabinett. Har kört alla reparationsprogram jag kan hitta från MS men det hjälper inte. Skrivarrutinen skriver ut korrekt till t.ex. pdf-filer men inte till skrivaren. Verkar vara något med enbart utskrift till skrivaren via USB kontakten. Vet inte mer vad jag skall göra. Hoppas att slippa installera om Win 10. MVH /Jonny
 12. Avinstallerade Advanced SystemCare och nu verkar det fungera. Tack för hjälpen!
 13. Verkar inte vara Advanced SystemCare, hittade ett annat tips om Google konto. Var inloggad på det kontot. Försökte att ställa om parametrar och logga ut men det hjälpte inte heller. Får nog göra som du och hålla mej borta från denna typ av program.
 14. Jag har Advanced SystemCare installerat och det verkar som det är det som ställer till det. Vid koll i deras support så hittade jag alla möjliga inställningar 'långt ned' i settings. Skall kolla om det hjälper. Tack så länge!
 15. Den står på 'Spara historik'