roffe12

Medlem
 • Innehållsantal

  252
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  7

 Innehållstyp 

Profiler

Forum

Gallery

Downloads

alltomwindows.se - Sveriges största community om Windows

Inlägg postade av roffe12

 1. 2 timmar sedan, Turbopump sade:

  Versionen du använder släpptes som insider preview fast build den 28 maj. Den gäller under en begränsad tid och är tänkt att bytas ut i takt med att det släpps nya preview-versioner. För ett par veckor sedan kom Microsoft på den briljanta ideén att byta namn på och kalla de olika preview-versionerna för Dev Channel , Beta Channel och Release Preview Channel.

  Den du använder torde motsvaras av Dev Channel och heter idag version 2004- 20170.1000. Jag vet inte varför du inte har erbjudits den versionen men titta hur din inställning är under fliken "windows insiderprogram".  Där ska du kunna välja dina insider-inställningar till senaste versionen. (dev channel)

  Edit:

  Om du har en amd-processor i din dator så erbjuds den inte version 20170.1000.

  PLEASE NOTE: Windows Insiders with PCs that have AMD processors will not be offered this build today due to a bug impacting overall usability of these PCs. The issue should be fixed for the next flight.

  Hej,

  Har laddat ner Dev branch 20150 och installerat 20170 som då blev tillgängligt. Nu har jag Windows 10 Pro insider preview, version 2004 - 20170.1000 och hoppas det fungerar. Väljer Dev channel även om jag inte är bergsäker på vilken av dom tre kanalerna som är bäst för mig.

  Tack för infon.

 2. Hello. Varje dag får jag ett meddelande att denna version av Windows som jag använder utgår 20 juli och jag bör byta till en annan version. För mer info klicka på länken, vilket leder till en felaktig sida utan info.

  Kör Windows 10PRO, version 2004 - 19635.1 och Insider preview och vid uppdatering version 3 - Kanal för släpp av förhandsversion.

  Byter gärna - men till vad och hur? Tacksam för svar från någon som begriper.

 3. Har ett problem vid inloggning på Twitter som ngn "expert" kanske kan hjälpa till med. Vid inloggning får jag ett meddellande att "någon har loggat in med ditt konto från en ny enhet Edge Windows. Om det var du behöver du inte göra något". Det är ju jag som loggar in, vad jag vet, ändå får jag en notis och felmeddelande varje gång. Har ett användare ID på Twitter, en PC, en behörighet i Windows 10 och nya Edge. Har kollat konto och inställningar i Twitter samt försökt byta lösenord och kollat appar enligt instruktionen. Inget jätteproblem men ändå klart irriterande. Vad kan man göra.?

 4. On 2019-10-18 at 13:59, hubbe16 sade:

  Hej, finns en Workaround numera...

  https://news.softpedia.com/news/how-to-fix-shutdown-and-restart-bug-in-windows-10-build-18999-and-19002-527891.shtml

  nya uppdateringen19002.1002 löste problemet med avstängning/omstart/logga ut..men startmenyn är numera helt fu...t upp, klicka man på den så kommer sökrutan upp, grattis MS, laga ett problem = skapa två nya...jag kör med StartMenu X sålänge..

  Tack för infon hubbe 16. Följde en del av instruktionen och det funkade iaf för mig att stänga av manuellt. Däremot har inte Microsoft löst problemet med start menyn och avstängningsproblemen i sin helhet och inte heller med 18902.

 5. On 2019-10-09 at 05:36, JoWa sade:

  Efter att ha installerat 18999 går det inte att stänga av datorn med av/på knappen på skärmen - enbart info att datorn stänger av, vilket den alltså inte gör, måste stänga med den fysiska startknappen. Sen har jag status att Uppdatering pågår (kontinuerligt) trots att så inte är fallet. Hur stänger man av datorn manuellt, någon?

 6. Enligt flera uppgifter i media:

  "Microsoft har inte direkt vind i seglen just nu när det gäller uppdateringar och buggfixar av operativsystemet Windows 10. Efter att en tidigare uppdatering medfört att AI-assistenten Cortana börjat sluka processorkraft för flera användare så släpptes en så kallad patch som skulle åtgärda saken. Men med den kom nya problem, närmare bestämt att sökfunktionen i startmenyn slutade fungera. Och med en uppdatering som i sin tur skulle åtgärda den saken så har nu flera användare rapporterat om att både wifi och ethernetportar på deras datorer slagits ut. Att installera om drivrutinerna till hårdvaran hjälper dessutom inte, och användarna kan således inte koppla upp sig mot internet. Det enda sättet att komma runt problemet är att rulla tillbaka uppdateringen"

  "Windows 10 KB4515384 is the latest cumulative update that Microsoft released on September 10 with a fix for high CPU usage bug and multiple vulnerabilities.

  Microsoft initially stated that the cumulative update comes without any known issues, but the company has now updated the changelog to confirm a bug affecting both Start menu and Windows Search. Microsoft has also confirmed audio issues in this cumulative update".

  • Like 1
 7. On 2019-09-12 at 12:07, hubbe16 sade:

  Hej

  Here we go again, i18980 har man pajat "sök" igen, funkar inte ens med att byta till engelska...

  Enligt media är det ett fel med Searh som uppstod häromdagen när en uppdatering skulle lösa problem med Cortana applikationen och ist blev det problem med Search. Man jobbar på problemet sägs det.

 8. 22 timmar sedan, hubbe16 sade:

  Hej

  Here we go again, i18980 har man pajat "sök" igen, funkar inte ens med att byta till engelska...

  Märkligt, Search fungerar för mig efter uppdat av 18975 och 18980. Fick en extra uppdat som heter Intelligense update - vad det nu är för något. Tror att Search kommer att funka på sikt, iaf om man skall tro Infon i dom senare uppdateringarna.

 9. 22 minuter sedan, hubbe16 sade:

  Hej, problemet med search, tipps från Feedbackhubben: ändra windows språk till engelska (US), starta om kolla om search fungerar, ändra tillbaka till svenska. Detta hjälpte hos mej, nu fungerar search igen....

  Ja, provade det och nu fungerar Search samt alla felmedd om Search appl samt Cortana försvann. Sen fick jag en Kvalitetsuppdat på 18970.1005 som tog bort en del felaktigheter i Inställningar och Foto appen.

  Men tack Hubbe för tipset.

  • Like 1
 10. Enligt flera medier har tydligen Microsoft släppt en uppdatering, KB 4512941 (18963) som orsakat problem för en mängd användare, bl a hög CPU användning, hög minnesanvändning samt fel på sökfunktionen och Cortana applikationen. Senare uppdateringar har inte löst alla problem enligt uppgift, i alla fall inte hittils. 

  https://www.techradar.com/uk/news/microsofts-latest-windows-10-fail-causes-cortana-to-pummel-processors-heres-how-to-fix-it

 11. 1 timme sedan, Beldia sade:

  Var mina barn som hade lekt med förstärkaren. Känns kul att man är tillbaka på siten samt att börja om som insider efter 3 års frånvaro

  Se där. Bra att det löste sig. Själv skulle jag vilja gå ur Insider om det fanns något smidigt sätt att lämna - lätt att gå med, svårare att lämna.

 12. 1 timme sedan, Beldia sade:

  Jag fickproblem med ljudet, är mycket högre samt att basen blev för skarp var tvungen att ändra på förstärkaren från +6 till -2

  samt höja diskanten till +6

   

  Någon annan som har det bekymret?

  Nej, inte med ljudet. Enbart Sökfunktionen och Cortana samt med Inställningar av Bluetooth och Skrivare som inte går att fylla i därför det är ett rutmönster. Se bild

  IMG_20190830_171228.jpg

 13. 17 timmar sedan, hubbe16 sade:

  Samma här "sök" slutade att fungera.. men det gör inte så mycket för mej, har bara en Windows dator kvar, för att testa hur det blir framöver...de andra 2 kör jag Linux Mint 19.2 på...så jävla bra, fungerar hur bra som helst, Windows (Microsoft) har mycket att lära från Linux (OBS min åsikt)

  Okey. Men nu är det ju frivilligt att köra Insider preview, allt strut som det innebär att vara insider och testpilot, slipper väl dom flesta som bara kör Windows 10 rent. Sen vet jag inte om Microsoft har så mycket att lära av LInux, marknadsandelen för OS platformar ser ut så här:

  1- Windows 84,6%  2- Mac OS  9,7%  3-Linux 2.1%

  Finns antagligen en orsak?

   

 14. On 2019-07-24 at 18:18, JoWa sade:

  Har iofs inte fått denna 18947 - men om den är tillgänglig, förhandsaviseras eller laddas ner vet jag inte riktigt vad man menar med "abort the installationen", det går ju inte att avbryta en redan påbörjad installation eller ta bort den - endast backa tillbaka till 18941 t ex eller göra uppehåll i 7 dagar, eller hålla tummarna att den inte dyker upp och Microsoft åtgärdar och tar bort installationen.

 15. 1 timme sedan, Cecilia sade:

  Efter att ha kollat Andre:s länk och kollat att min PC är kompatibel med W10 och version 18936, har tillräckligt med minne etc och kollat att Windows Update är OK och aktiv så kördes 18936 på nytt, fick då felmedd 0x80070002 men efter tredje försöket gick 18936 igenom. Man undrar varför det skall krävas 2-3 försök, med div felmedd och utan att man aktivt gjort några justeringar eller ändringar så går den till slut igenom?

 16. 7 timmar sedan, JoWa sade:

  Försökt ladda ner, den förbereder, laddar ner och installerar, avbryter och så börjar den om igen. Fick felmedd 0xc19001e1. Avvaktar så länge, nyheterna där är inget jag bryr mig om så mycket. Sen fungerar inte Outlook (som jag inte använder) och E-post avbryts när man försöker göra ngt. Använder dock Google G-mail så det är inget problem.

 17. 5 minuter sedan, Cecilia sade:

  Jag kör inte Windows Insider eftersom jag inte har tid med krånglande program utan behöver en dator som fungerar jämnt, trots att jag tycker det är kul att kolla på nyheter. För det är alltid en massa folk som har problem med olika byggen. Det finns ju en anledning till att dessa beta-versioner finns i stället för att släppas ut till alla, i höstas fick ju Microsoft dra tillbaks releasen i flera månader trots att den hade passerat Slow ring för länge sen eftersom så många fick allvarliga problem.

  Cecilia,

  Håller helt med. Tyckte också att det var spännande att vara med att testa nya funktioner och innovationer, men tyvärr kostar det mer än det smakar. Trodde du var Insider eftersom du är med och kommenterar i denna tråden, men, men.

  Ha en fortsatt bra dag :))