Gå till innehåll

_at1981_

Medlem
  • Innehållsantal

    77
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    1

Allt postat av _at1981_

  1. Hejsan! Hur hittar man rätt i inställningsdjungeln hos Outlook/Hotmail samt hos Gmail om man vill aktivera / avaktivera mobilverifiering när man skall logga in på sitt mailkonto? MVH at1981 !!
  2. Hejsan! Hur får man fram könssymboler i Word och Excel? MVH Alexander T !!
  3. Hejsan! Hur söker man efter Word-dokument (befinner mig i mappen där alla dokument finns) som innehåller t.ex. en sammansättning av två som t.ex. Buss 57. Skriver jag Buss 57 i sökrutan så listar utforskaren upp samtliga dokument som innehåller ordet buss och samtliga dokument som innehåller talet 57 men det som jag vill hitta är alla dokument just där Buss 57 finns med som en följd efter varandra. Tack så mycket på förhand för er hjälp! MVH at1981 !!
  4. Hejsan! Om jag i cell A1 till A10 har olika tidsangivelser som t.ex. 0:23:45 1:24:18 2:05:06 o.s.v. I cell B1 till B10 vill jag att dessa tidsangivelser skall räknas om till timmar i decimalform per automatik med hjälp av en formel så att jag slipper skriva formeln manuellt för var och en av rutorna. T.ex. B1: 0 + (23/60) + (45/3600). T.ex. B2: 1 + (24/60) + (18/3600). Jag vill kunna dra i pluset nere i högra hörnet för att den skall kunna göra sådan här uträkning per automatik. Jag tänkte om man kunde gå in i "Anpassat" och skriva: tt , (mm/60) + (ss/3600) men det gick inte så bra tyvärr. --- Sedan skall man med någon formel kunna gå bakvägen också, att per automatik med så liten manuell insats som möjligt omvandla timmar i decimalform till tt:mm:ss. T.ex. 4,634h = 4h, 38 min och 2,4 sekunder *** 0,634*3600 = 2282,4 sekunder 2282,4 sekunder / 60 = 38,04 minuter 0,04 minuter = 2,4 sekunder --- Om man skall göra det på en eller två stycken, då går det bra att skriva manuellt men om man skall göra det på närmare 50 st. tider så skulle det underlätta enormt om det gick att automatisera! MVH at1981 !! Ps. Tack på förhand! Ds.
  5. Hejsan! Jag har tyvärr svårt att applicera denna förklaring i min Excel-fil där en vänlig individ hjälpt mig med just en formel som innehåller produktsumman! Men hur man kommer fram till motsvarande siffror utan att använda produktsumma vill jag försöka förstå och exemplet ovan är tyvärr inte tillräckligt tydligt för mig! MVH at1981 !!
  6. Hejsan! Jag vet hur jag skapar rutor i Word men hur gör jag dessa rutor till kryssrutor? (Att när man trycker i rutan så blir det ett kryss) --> Word 2010 MVH at1981 !!
  7. Hejsan! Har också läst det där! Men den informationen är för otydlig för mig så jag vet inte hur jag skall tillämpa den i min Excel-fil. Så därför önskar jag en tydligare förklaring med min Excel-fil som ett exempel. (Excelfilen blev för stor så jag fick packa den för att kunna posta den här.) MVH at1981 !!
  8. Hejsan! Jag skulle vilja ha hjälp att härleda "Produktsumma" så jag förstår hur det begreppet verkligen fungerar i praktiken . Microsofts eget textstycka har inte varit tillräckligt tydligt för mig tyvärr! . Det jag vill ha hjälp med är att beräkna värdena i cellerna K4 - K33 samt L4 - L33 utan att använda begreppet "Produktsumma". Begreppet "Produktsumma" används i cellerna G4 - G33 samt H4 - H33. Värdena i kolumn K skall vara identiska med värdena i kolumn G medan värdena i kolumn L skall vara identiska med värdena i kolumn H. (Som ni ser är värdena identiska i kolumn E och I också och dessa värden skall även finnas i kolumn M) När jag ser svaret från er så kan jag själv se i Excel-filen hur ni har konstruerat korrekt formel i kolumn K och L och ta lärdom av det . Ni kan gärna få förklara här också hur ni resonerat er fram till detta! . Tack på förhand för er hjälp! . MVH at1981 !! Produktsumma.zip
  9. Hejsan! Jag tackar så mycket för att du försökt hjälpa mig! Ditt andra inlägg med justering nr 2 blev jag mycket nöjd med! Produktsumma -> Jag känner inte till alla begrepp som finns och inte finns i Excel och dess effekter! Det skulle vara jättebra om Microsoft hade en svensk guide till alla matematiska begrepp som finns och dess effekter. Det finns ju på engelska men då kan det ju vara klurigt att härleda en engelsk benämning till dess svenska motsvarighet ibland. Om du vill kan du gärna få förklara med ord och beskriva din uträkning som du har gjort! Exempel från mitt riktiga ark: (Se bifogad bild) Kolumn H, I, J och K är det som syns i den bifogade bilden: Formel för rad 4: =PRODUKTSUMMA(H4:H$4;I4:I$4;J4:J$4)/PRODUKTSUMMA(I4:I$4;J4:J$4) -> Värdefel Formel för rad 5: =PRODUKTSUMMA(H$4:H5;I$4:I5;J$4:J5)/PRODUKTSUMMA(I$4:I5;J$4:J5) -> 62,03% MVH Alexander (at1981) !!
  10. Hejsan svejsan! Jag undrar om någon vill hjälpa mig med ett matematiskt dilemma i Excel! Bifogad Excel-fil förklarar själva problemet också. Om ni inte förstår så får ni fråga mig! MVH Alexander (at1981) !! Ekologisk förtäring.xlsx
  11. Hejsan! Kan man ha maximalt två decimaler om man väljer "Allmänt" (under Kategori) i fliken tal (Ctrl + 1) i Excel. Så här blir det nu när jag väljer "Allmänt": "Allmänt" "2 decimaler" 1,23 1,23 6,3245 6,32 5 5,00 4,3 4,30 Resultat: "Allmänt" "2 decimaler" Önskad effekt: Oönskad effekt: 4 4,00 3,33 3,33 1,14 1,45 2,2 2,20 Inte så lätt att förklara men jag hoppas ni förstår! Tack på förhand! MVH at1981 !!
  12. Hejsan! Är det praktiskt genomförbart att konvertera från en lista med filnamn som presenteras i Utforskaren till att presenteras i Excelblad? MVH at1981 !!
  13. Hej! En granne har nyligen fått en ny dartor i present och här är specifikationen till denna: http://www.inet.se/produkt/1517090/taurus-experienced-gtx-750-ti#/specs Nu undrar jag om det finns några alternativ att koppla upp datorn mot internet utan att behöva ha en lång nätverkskabel från modemet till själva datorn. Tack på förhand för svar!
  14. _at1981_

    Steam!

    Hejsan! Sedan jag uppdaterade min dator från Win 8 till WIn 10 så blev Steam sämre, eller i detta fallet Pinball-spelen. I Win 8 så reagerade flipprarna direkt när jag tryckte på tangentbordet men nu är det lite fördröjning vilket resulterar i att pinball-spelen blir mer svårmanövrerade när man måste ha fördröjningen i beaktande. I ett pinball-spel går ju allting fort så där är det ju snabba reflexer som gäller om man inte vill förlora bollen så att säga. MVH at1981 !!
  15. Hejsan! Tack för svar! . Jag undrar om Excel kan åstadkomma diagram motsvarande det som syns i denna bilden? http://www.transbus.org/dossiers/etudesmethodes_graphicage.jpg T.ex. så har man destinationer på Y-axeln och ett linjediagram på X-axeln (tid) där man t.ex. ritar in TUR 1 och TUR 2. Tur 1 går från A går kl. 5:50, sedan ankommer den till B kl. 6:10, till C kl. 6:20 och till D kl. 6:30. Sedan en retur från D kl. 6:40 och så kör den direkt till A utan att passera C och B så den resan tar bara 25 minuter (ank. kl. 7:05). Tur 2 går kl. 6:05 från A och kör direkt till D med ankomsttiden kl. 6:30. Sedan har den en retur kl. 6:35, passerar C kl. 6:45, B kl. 6:55 och A kl. 7:05. Dels skall det redovisas tabellmässigt i en Excel-kalkyl och sedan skall det redovisas grafiskt motsvarande bildexemplet ovan angivna länk! Tack så mycket på förhand för er kunnighet och hjälp! . MVH at1981 !!
  16. Hejsan! Jag har tre frågor! *** När jag ser på dessa insturktionsfilmer från Microsoft. Går det att tillämpa de brittiska beteckningarna i Excelformlerna i en svensk version? Finns det någon översättningsförteckning mellan svenska och brittiska formeltermer? Finns det någon förteckning på svenska som förklarar vad samtliga formeltermer innebär? *** Ser denna formel: =OM(A1=0;"";DATUMVÄRDE(ÅR(A1)&"-"&MÅNAD(A1)&-1)) Vilken funktion uppfyller 0 och -1 i formeln? *** Om jag har en lång lista i kolumn A som ser ut så här: A B C D E A B B D W X Y Z Z A A B C D Finns det någon formel jag kan tillämpa i kolumn B för att i den redovisa bara ett exemplar av varje bokstav? Välöjer man filtrera unika poster så redovisas ju endast just de unika posterna och dubletterna uteblir helt, t.ex. så skulle A, B, C, D och Z inte ens redovisas alls då de förekommer mer än en gång. Däremot så skulle ju E, W, X, och Y redovisas då de är unika och förekommer bara en enda gång. Jag vill ju att listan i kolumn B skall se ut så här: A B C D E W X Y Z --- Tack så mycket på förhand! MVH at1981 !!
  17. Hejsan! Jag tackar dig så jättemycket för informationen! . Problemet är ju att Excels-funktioner och dess vägledning inte är tillräckligt bra för att ge mig den informationen jag är ute efter, så därför frågar jag kunniga individer här istället. Trycker man på fx-knappen och trycker på "Om" så har jag inte ens funnit info som är i närheten av de avancerade formlerna du tacksamt delger mig! . MVH at1981 !!
  18. Hejsan igen! Jag tackar dig så jättemycket "gsb" för all hjälp hittills! . Nu undrar jag hur man skall förändra kolumn C i ditt exemplifierade Excel-blad så att den redovisar både årtal och månad. T.ex. 15-03 (år 2015 och månad 3) eftersom detta dokumentet även kommer användas för år 2016 då jag behöver en månatlig summering även för det kommande året! Tack så mycket på förhand för din hjälp! MVH at1981 !!
  19. Hejsan! Databasen har i nuläget 10 661 personposter, 107 grupper och 214 utskick. Det första är att exportera hela databasen från Filemaker och sedan skall det inplementeras på något sätt i Access / Excel. I samband med överföringen så kan enormt mycket gammalt rensas också, så förnyelser är bra på sitt sätt men man skall få det att fungera dels för mig och för mina kollegor. Hur lätt eller invecklat är det där med SQL? MVH at1981 !!
  20. Hejsan! Jag har fått ett uppdrag av chefen att vi skall avveckla Filemaker som vårt databassystem för att istället ersätta det med Excel. Men jag tänker mig även Access som ett alternativ då båda programmen är från Microsoft och båda ingår som standard i vårt utbud på arbetsdatorerna. Filemaker är inte standard och innehållet i databasen skall göras mer lättillgängligt för medarbetarna via mjukvara från Microsoft då alla har tillgång till det. --- Det databasen innehåller är ett adressregister där enskilda poster (enskilda individer, poster på företag som t.ex. chef eller informatör och företag) är kopplade till olika gruppsammansättningar. --- En post i databasen innehåller följande information: (Se bifogad fil) Grupper: Avser olika grupper som individen är med i för utskick görs till olika grupper (målgrupper). Utskick: Avser olika utskick som personen tagit del av. --- Det som är mycket viktigt är att en personpost skall kunna kopplas till olika grupper. Sedan när man skall plocka fram adresslistor till utskick så skapas ju utskicksgrupper och då skall man även kunna välja och välja bort parametrar för att få fram det sökresultat man vill ha. *** Jag kan försöka förklara mer detaljerat sedan, men det här är en grundläggande tankeställning i alla fall. Nu undrar jag om MIcrosoft mjukvaror klarar av att uppfylla mina önskemål. MVH at1981 !!
  21. Hejsan! Jag tackar så jättemycket för din fantastiska hjälp! . Jag skulle vara tacksam om du förklarade formlerna så att jag själv förhoppningsvis kan lära mig något av din kunskap! . =OM(A1=0;"";MÅNAD(A1)) =SUMMA.OM($C$1:$C$12;MÅNAD(D1);$B$1:$B$12) MVH at1981 !!
  22. Hejsan! Kolumn A består av datum. Kolumn B består av summor. Kolumn C består av månadns namn. Kolumn D består av summor för resp. månad. Exempel på innehåll i kolumn A: A1: 2015-03-03 A2: 2015-03-08 A3: 2015-04-04 A4: 2015-06-28 A5: 2015-07-02 Exempel på innehåll i kolumn B: B1: 340 B2: 321 B3: 324 B4: 123 B5: 618 Exempel på kolumn C: C1: Mars C2: April C3: Maj C4: Juni C5: Juli Frågeställning ang. kolumn D: Hur skapar jag en formel i Excel som automatiskt beräknar summor för resp. månad inom angivet datumintervall? MVH at1981 !! Ps. Detta skulle underlätta för mig jättemycket då orginalet består av 105 rader med 7 olika månader, Mars - September. Ds.
  23. Hej! Jag tackar så hemskt mycket för hjälpen! Office 2013 installerade jag den 14/9-13 och nu idag installerar jag Office 2016 efter tipset om att logga in på Office 365! MVH at1981 !!
×
×
  • Skapa nytt...