Gå till innehåll

Torbjörn Aronsson

Medlem
  • Innehållsantal

    51
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    1

Inlägg postade av Torbjörn Aronsson

  1. 1 timme sedan, X-Men sade:

    Ett praktexempel på hur jag gjorde förr när jag inte ville ha alla de extra partitioner som Windows-installationen skapade. Då såg jag till att skapa en enda partition som jag formaterade och installerade Windows på. Windows "protesterar" inte mot detta tillvägagångssätt att installera Windows så det fungerar fint.

    Att du skapat en enda partition av systemdisken kanske är orsaken till att uppdateringen inte går att installera. Jag har inte testat detta då jag inte längre bryr mig om det "irriterande" extra partitionerna. Det kan vara en fördel att ha de extra partitionerna då möjligheten att backa systemet till en tidigare punkt om något fel skulle uppstå.

    För att du skall få återställningspartitionen behöver du nog installera om Windows, där du tar bort partitionen från disken (inga partitioner skall finnas) och låter Windows installationsprogram skapa de partitioner som behövs. Alternativt skapar du själv de partitioner som Windows vill ha och ser till att de får en storlek som fungerar för de uppdateringar som kräver en viss storlek på de dedikerade partitionerna.

     

    Det gör jag inte på denna burken då den snart ska uppdateras till en snabbare processor m.m. Tack för svaret!

  2. 31 minuter sedan, Cecilia sade:

    Har du verkligen problem med den uppdateringen?
    Du skapade tråden för att du hade problem med en skrivardrivrutin som gav felkoden 0x800f020b.

    Om du nu har problem med en annan sorts uppdatering med annan felkod vore det bättre att ta det i en annan tråd eller i en tråd som redan handlar om uppdateringen KB5034441.

    Alltså jag vet inte ens vad den gör och ja den installeras ju inte. Visst kan jag starta en ny tråd men då ovanstående säger att jag måste installera om datorn så blir det nog inget sådant. Det är en gammal burk som ska uppdateras inom en snar framtid så det får nog vara.

     

    Tack för all hjälp!

  3. 4 minuter sedan, X-Men sade:

    Windows installationsprogram skapar partitionen. Det innebär att du redan har en sådan partition. Uppdateringen skapar inte denna partition.
    Det som är problemet är att den vanligtvis är mindre än de 605MB som partitionen är i min dator och det är det som ställer till problemet med uppdateringen.

    Tyvärr har jag den inte:

     

     

    Klippbordsbild (16).jpg

  4. 15 timmar sedan, X-Men sade:

    image.thumb.jpeg.d8d9252d59078aa15a2b3226bfb9d46c.jpeg

    Bilden ovanför visar hur min disk ser ut.
    Återställningspartitionen i mitt fall är 605MB stor. Den partitionen använder Windows utifall något går fel, till exempel om en uppdatering av Windows inte fungerar som den skall. Windows sparar vissa filer i denna partition utifall en återställning till en tidigare punkt kan behövas för att återfå Windows i fungerande skick igen.

    Den skall inte förväxlas med "Recovery-partitionen" som märkesdatorer levereras med. Återställningspartitionen i bilden ovan är till för systemet och inte en återställning till fabriksskicket som en märkesdator levereras i.

    För märkesdatorer finns det vanligtvis en större partition (10-20GB) som används för att användaren skall kunna återställa datorn och Windows till det tillstånd som den var i när datorn köptes.

    Hur skapar man en sådan? Om windows update förutsätter att man har en sådan så varför skapar inte windows en sådan vid installation?!

    Så jag kommer inte att få på KB5034441 fören jag har en sådan?

  5. 1 timme sedan, X-Men sade:

    Är du säker på att du har hela 250GB ledigt på återställningspartitionen? 
    Om så är fallet, varför har du gjort den så hiskeligt stor?

    eh ... återställningspartitionen ... vad är det? Jag trodde det var vad man hade ledigt på C där uppdateringen installeras...

     

  6. 1 minut sedan, Cecilia sade:

    Drivrutinen verkar vara till olika HP-skrivare enligt sidan https://www.catalog.update.microsoft.com/ScopedViewInline.aspx?updateid=1ef1c064-4e93-4290-b0ac-872f7bb7c594 och gamla skrivare antar jag eftersom drivrutinen är från 2006.

    Har du startat om datorn sen du tog bort skrivaren och sökt efter nya uppdateringar?

    Det går att dölja uppdateringar med hjälp av verktyget http://download.microsoft.com/download/f/2/2/f22d5fdb-59cd-4275-8c95-1be17bf70b21/wushowhide.diagcab.

    Ja jag tog bort den gamla HP skrivaren och startade om men det är samma fel ändå.

    Är det ett program att installera sista länken?

  7. 1 timme sedan, Cecilia sade:

    Felkoden verkar uppstå om skrivaren det gäller inte är ansluten till datorn. Jag föreslår att du kollar att det i Inställningar - Enheter - Skrivare och skannrar bara finns skrivare som du verkligen har eller som ingår i Windows (Fax, Microsoft Print to PDF, Microsoft XPS Document Writer, OneNote for Windows är det i min dator) först och sen ansluter de skrivare som du har innan du försöker installera uppdateringen på nytt.

    När jag började med detta så hittade jag en gammal LaserJet HP 4L som skrotades för länge sedan. Tog bort den och startade om men får samma meddelande hela tiden ändå. Nu har jag ingen skrivare som inte är aktiv och används i listan. Så jag blir inte klok på vilken skrivare detta är som jag inte kan hitta.

  8. Hej

     

    Vi har pillat lite med ftp åtkomsten till min NAS idag men det tog stopp vid:

     

     

    Status: Ansluter till min.ip.adress.här.234:21... Status: Anslutningen etablerad, väntar på välkomstmeddelande... Status: Initierar TLS... Status: TLS-anslutning etablerad. Status: Inloggad Status: Hämtar kataloglistning... Status: Servern skickade ett passivt svar med en adress som inte är routningsbar. Använder serveradressen istället. Kommando: MLSD Fel: Dataanslutningen kunde inte etableras: ETIMEDOUT - Tidsgränsen för anslutningsförsöket överstegs.

     

    Var ska man felsöka här? Routern eller NAS-inställningarna. Vad är det den inte kan göra efter den har loggat in.

     

  9. On 2024-02-26 at 19:53, Venoms sade:

    Jag antar att din kompis inte bor hemma hos dig så att ni delar ett privat LAN. Kommer han utifrån dvs från ett ställe utanför ditt LAN behöver du en DynDNS för att koppla din FTP mot så kompisen skriver ett namn som internet tycker är din FTP. Sen måste du tillåta trafik utifrån genom din router på den IP och port du tilldelat plus att kompisen har, antar jag, ett inloggningsnamn och lösenord på din FTP.

    En 192... adress är bara lokal adress. DynDNS måste få tillgång till din externa IP-adress och sen koppla den till din FTP.

    Tack då har jag något att börja med. :)

     

  10. 22 timmar sedan, mbgtmari sade:

    Microsoft Terminology Search tycker jag verkar vara besvärlig att använda, speciellt om man bara är intresserad av översättning till ett enda språk. Du skulle också kunna använda IDG:s it-ord, som bara översätter svenska och engelska: https://it-ord.idg.se/
    Skriver du in hot där får du bara det svenska ordet hot förklarat. Men skriver du hot spot får du upp https://it-ord.idg.se/?s=hot+spot och där förklaras vad det innebär.

    Tack den sparar jag, jag redde inte ut den andra. Fattade ingenting och kunde inte ens använda sidan. Så tack!

  11. Hej

     

    Jag skulle behöva lite åsikter och hjälp att få till en översättning jag håller på med. Nej jag tjänar inte en krona på det.

     

    Läs:

    "Hot" means the mouse is over the control (or something like an item
    within a list control), and the thing it's over is highlighted.

     

    Ordet här är Hot som ska översättas till något begripligt på svenska. Jag har förslaget "flytmarkerad". Någon som hade förstått det sambandet i ett program?

     

    Torbjörn

  12. 13 timmar sedan, X-Men sade:

    Sandlåda i datorterm innebär en miljö i operativsystemet som ligger på ett sådant sätt att det som sker i sandlådan stannar i sandlådan.

    Om du kör ett program i en sandlåda försvinner programmet när du tar bort sandlådan. Skulle programmet vara infekterat är risken väldigt liten att det smittar operativsystemet som sandlådan ligger i.

    Tänk dig en lekplats för barn. På denna lekplats finns en sandlåda. Denna sandlåda är omgiven med mycket höga väggar.

    Barn som befinner sig i denna sandlåda kan leka bäst de vill. All sand som finns i sandlådan stannar i sandlådan. Allt barnen gör, som befinner sig i sandlådan, sker enbart i sandlådan. Alla barn runtomkring berörs inte av det som sker i sandlådan.

    Skulle ett barn i sandlådan bli sjukt, smittar inte detta barn de andra barnen som befinner sig utanför sandlådan.

    Vissa säkerhetsprogram har en sandlåda inbyggt i programmet. Det är avsett för att man skall kunna testa ett program på ett säkert sätt för värdprogrammet (operativsystemet) utan att risken för att smitta ner värdsystemet skall ske.

    Om programmet är säkert kan man installera det som vanligt i datorn. Är programmet osäkert tar man bara bort sandlådan och programmet samt dess smitta är borta.

     

    Tack det var en riktigt bra förklaring. :)

    • Like 1
  13. Hej

    Min pojks spelmus Razor Deathadder Elite är nu kass och ska bytas ut mot en ny Deathadder v2.

    Jag reagerade på dpi på dessa och fick reda på att han ändå inte använder 16000 som den han har nu klarar för jag tog den nya med 20000 i dpi som en ny ersättare.

    Jag trodde detta gjorde spelandet bättre och mer exakt när man siktar. Men muspekaren går så snabbt så man får ställa ner den på det lägsta för att hinna med.

    Kan någon förklara för mig meningen med en högre dpi som i v2 och vad man ska ha det till?

     

     

×
×
  • Skapa nytt...