Gå till innehåll

Tomas E

Medlem
  • Innehållsantal

    404
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    4

Inlägg postade av Tomas E

  1. Kanske det.

    Jag fick kvalitetsuppdateringar igår

    Skrmbild2024-04-12115649.thumb.png.404d02c512e243d3c2f8eb3b07fc019c.png

    som skulle ta ca två minuter att installera. Lät min backup-skiva vara urkopplad när dessa installerades, och uppdateringarna tog nog inte längre än ett par minuter. Kanske får göra så i fortsättningen då, att se till att backup-skivan inte är i under uppdateringen.

    Väljer det som lösning.

    • Thanks 1
  2. Märkligt! Jag tänkte att jag kan lika gärna dra ur backup-skivan så länge som datorn inte verkar återställd. När jag gjorde det vaknade datorn till liv igen på det sätt som den brukar, dvs min snurrande hårddisk började snurra och skannern reagerade som den brukar göra när den värmer upp. "Ångringen" fortsatte och det dröjde inte länge tills jag kunde logga in igen.

    Vad har backup-skivans urkoppling med det här att göra?

    Kollade även om det installerats några uppdateringar idag och hittade bara dessa. Dock har symbolerna för skärmklippsverktyget ändrats, den första ser ut som en kamera vilket den inte gjorde tidigare. Så jag förstår inte vad uppdateringarna nedan har att göra med skärmklippsverkygets utseende.

    Skrmbild2024-04-10220510.thumb.png.ab0920d28d42761952e8b365df63037c.png

     

    Skrmbild2024-04-10220534.thumb.png.b91114c964a1b17da19ed5a545a13e19.png

  3. 1 minut sedan, mbgtmari sade:

    Jag tror inte din dator kommer att återställas till den tidigare versionen utan Windows kommer nog att försöka installera apriluppdateringarna igen. Trots att det bara är de vanliga uppdateringarna kan de ibland ta väldigt lång tid på sig, 4-5 timmar, att installeras. Jag har aldrig begripit varför det tar så lång tid.

    Har du haft de problem jag beskriver?

    Nu har skärmen tappat signalen igen. Det borde inte ske, skärmen borde veta att datorn är påslagen hela tiden under uppdateringen.

  4. När jag startade om datorn började Windows ladda hem senaste uppdateringen. Den verkade haka upp sig vid 92 % men efter en stund startade den om. Det dröjde dock väldigt länge innan någonting hände och det som hände var att skärmen bara stängde av sig för det fanns ingen signal. Jag lät datorn vara på. Och nu nästan tre timmar senare så hade datorn fortfarande ingen signal. Jag stängde av den genom att hålla in strömbrytaren och startade igen. Då kom ett meddelande upp: Något gick inte som planerat. Du behöver inte oroa dig - ångrar ändringar. Låt datorn vara på. Efter det kom återigen meddelandet "Installerar uppdateringar". Efter det kom åter meddelandet "Något gick inte som planerat" osv. Så nu står den och tuggar. Jag utgår ifrån att datorn kommer att återställas till den tidigare versionen. Hur lång tid brukar det ta?

    Skickat från telefonen.

  5. Nu fungerar det.

    Anledningen till att det inte fungerade förut var att jag har valt enkelklick för att öppna filer och mappar. Jag måste kunna markera flera filer, och det kan jag inte göra på det sätt som jag normalt gör i utforskaren, genom att bara placera pekaren över en fil eller mapp. Jag måste alltså klickmarkera när jag ska välja filer att skicka.

    Skrmbild2024-03-31165654.png.133f557810bf4305da220e5e2e034d27.png

    • Thanks 1
  6. 1 timme sedan, X-Men sade:

    Jag har testat att föra över 7 filer på en gång via BT, från min dator med W11 till en Samsung surfplatta bara för att testa om det fungerar. Resultatet är att det fungerar klanderfritt. Överföringen sker med en fil i taget och jag satt och tittade på när alla filer skickades efter att jag startat överföringen. 

    Och hur gör du exakt?

  7. 28 minuter sedan, IT doktorn sade:

    Den har fått många utmärkelse och torde vara säker. Klicka på mer info för att installera.

    Denna varning kommer för att appen inte är från Microsofts utbud.

    Haha, tänkte väl det. De vill inte att man installerar nåt som inte är tillverkat av MS själva. 

  8. Ikväll hade jag tålamod och lät enheten sitta i medan jag gjorde annat. Efter ett tag dök en ruta upp med den ungefärliga ordalydelsen:

    Enheten används. Avsluta alla program som kan tänkas använda enheten och prova igen. Jag har svårt att se att Chrome skulle använda ett USB-minne så det måste vara nåt program i Windows som ställer till det.

    Men eftersom man inte längre behöver använda säker borttagning så får problemet anses löst med ovanstående inlägg från @ChristerE

  9. On 2024-02-28 at 17:25, Cecilia sade:

    Gissningsvis är det väl fortfarande PC för Alla och M3 inom IDG som är ansvariga men tveksamt om de bryr sig eftersom det är snart ett år sen nyhetsroboten slutade att lägga dit nyhetslänkar. Chefredaktören Mikael Lindkvist brukade i alla fall svara rätt snabbt.

    Mailade honom 29 februari men har fortfarande inte fått svar. 🙁

    • Sad 1
  10. Tack!

    Fast de är ganska luddiga med vad de menar.

    Citat

    Den här uppdateringen åtgärdar ett problem som påverkar strömsparläge. När du återupptar från strömsparläge visas ett tomt fönster med rubriken "Indataupplevelse i Windows".

    Förstår fortfarande inte varför det ligger en (tom) mapp i 'Hämtade filer' med det namnet.

  11. 1 timme sedan, Cecilia sade:

    Jag har inga kontakter på IDG längre om det var det du tänkte på.

    Eller nån annan här som brukar syssla med sånt.

    Är det alltså IDG man ska kontakta för att kolla upp det? I så fall kan jag skicka dem ett mail vid tillfälle.

  12. 22 minuter sedan, Mikael63 sade:

    Samma sak för mig med Vivaldi men med Privat läge fungerar det. 

    Fungerar även med Edge för mig.

    Fungerar inte i Edge trots att jag godkänt alla kakor denna gång.

    Skrmbild2024-02-28123612.thumb.png.6a6d8793299a8cd080c5e8e9dc13338e.png

×
×
  • Skapa nytt...