Gå till innehåll

bgjo

Medlem
  • Innehållsantal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

bgjo's Achievements

  1. Startskärmen "öppnar sig" när du trycker på StartIkonen (Windowsflaggan)
  2. Provade deras Backup-program för ett tag sedan, men tyckte detta var oanvändbart pga att det tog så lång tid att köra en diskbackupp. Detta var den fria versionen, alltså inte Pro-versionen.
  3. Logga in på det konto du registrerat ditt program på. Här kan du själv bestämma hur mycket annonser etc du vill ha från dem.
  4. Testade att köra LockHunter (Portabel) samt stängde av Windows Indexerare och lyckades till slut att mata ut den med Säker borttagning, men när jag återanslöt enheten så fick jag samma problem och meddelande igen. Det finns dock ett otal med systemfiler på drivern, som verkar låsa enheten som X-Men påpekade i ett tidigare inlägg. Ett mycket omständigt förfarande för att mata ut en enhet på och förstår inte varför det fortfarande går utmärkt i Windows 10. Fortsätter nog att vänta med att plocka ur dem tills efter att ha stängt av resp. PC. Den närmaste lösningen verkar vara Mikaels, så jag markerar denna som lösning, Programmet LockHunter kan vara bra att ha i verktygslådan. Många tack till alla som ställt upp med tid och ideer. /bgjo
  5. Published by All Things Windows on October 23, 2022 Länk till All Things Windows: Windows 11 Task Manager förhindrar funktionen Säker borttagning av maskinvara - All Things Windows (atsit.in) Den senaste versionen av Windows 11 har en bugg som kan förhindra säker borttagning av maskinvara från enheten. Upptäckt av våra kollegor på Deskmodder verkar det som om Windows 11:s egen Task Manager-applikation hindrar enheter från att matas ut säkert från operativsystemet. Användare av Windows 11 som aktiverar operativsystemets Säker borttagning av maskinvara och mata ut media funktionen från systemfältet, för att ta bort USB-enheter och andra enheter som är anslutna till systemet på ett säkert sätt, kanske märker att detta inte längre är möjligt om programmet Task Manager är öppet. Windows 11 visar meddelandet ”Problem med att mata ut ”USB Mass Storage Device”, som säger att enheten inte kan stoppas av operativsystemet på grund av ett annat program som fortfarande använder den. Det programmet, åtminstone i det här fallet, är operativsystemets Task Manager.
  6. Hej Mikael, Är LockHunter ett program som installeras, eller är det Portabelt ?
  7. X-Men, har testat detta tidigare utan något positivt resultat, men tack i alla fall. Lyckades du koppla ifrån denna WD mha Säker borttagning eller är det fler som har samma problem?
  8. Hade enbart denna, Seagate .. ansluten vid tillfället. Dyker upp efterhand de ansluts.
  9. Tack men inget av tipsen fungerade, fortfarande samma felmeddelande. Fanns endast en Tab på Egenskaperna för Papperskorgen "Allmänt" (ingen USB-Tab), men de externa enheterna var med.
  10. Den mjukvaran (Backup-programmen) är borttagna från resp. disk för flera år sedan och är dessutom aldrig installerade, så det verkar inte troligt. Det spelar ingen roll vilken disk jag ansluter, Har provat med att ansluta SSD (SATA) direkt med Klonings-adapter (SATA till USB 3), vilka fungerar korrekt men inte kan tas bort med Säker borttagning. Det jag kan tänka mig är Acronis Backup-program, som kör ett flertal bakgrundsprocesser (Schemalagda). Det är ganska mycket jobb, men jag skall vid något tillfälle avinstallera detta program på en av maskinerna och se om det hjälper. Tack i alla fall och hör gärna av er med ytterligare uppslag och tankar!
  11. Min bärbara har aldrig haft något annat OS, och det är likadant på denna. Datorn jag kör på nu är en stationär PC (Asus Z690 moderkort).
  12. Hej igen, Kan "koppla ifrån" (lägga Offline) respektive enhet mha Diskpart, Diskhanteringen etc vilket medför att enheten frigörs och kan plockas ur, men måste ju göra motsatsen för att "koppla till" (lägga den Online) igen. Detta verkar ju lite för omständigt att använda till vardags. Laddade även hem och körde "Process Explorer" som inte var till någon hjälp då inga processer använde den aktuella enheten. Lyckades dock inte ladda hem "PC Repair Tool" Restoro, vilket jag dessutom är lite "misstänksam" mot.
  13. Tack, Det tar lite tid men skall titta på det lite senare, men tack så länge! /bgjo
  14. Kör precis en schemalagd Backup men skall testa detta lite senare. Ikonen till höger om uppåt-pilen i bilden är MS OneDrive, men den tror jag inte jobbar mot någon extern drive. (Jag har dessutom en bekant med en nyinköpt bärbar dator, som har samma problem med säker utmatning.) USB-enheterna är däremot flera år gamla, om det har blivit någon förändring på gränssnittet som gör dem "icke"-kompatibla??
×
×
  • Skapa nytt...