Gå till innehåll

Peter Gänström

Medlem
  • Innehållsantal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    1

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

Peter Gänström's Achievements

(1/8)

  1. Jag är inte säker på i vilket forum jag skall lägga denna fråga. Är det fel så får gärna moderator flytta inlägget! Jag har hundratals gamla 3D-bilder efter min morfar. Bilder som är tagna med en 3D-kamera som var en kamera med två objektiv. Resultatet blev två bilder som monterades på en pappskiva och sedan kunde betraktas i en speciell betraktningapparat för att få se bilden i 3D. Jag skulle gärna vilja modernisera detta och kunna se bilderna i ett VR-headset. Finns det något sätt att överföra inscannade bilder till ett 3D-format som går att betrakta i ett VR-headset och i så fall vilken typ av headset skal man välja?
  2. Jag ger upp. Allt jag försökt har inte gett något som helst resultat. Jag får gå en annan väg för att komma runt detta. Men tack allt engagemang i frågan. //peter
  3. @Mikael63 Det är möjligt att det kommer att fungera. Eftersom jag har samma problem med min GPS när den skall uppdateras så skall jag ta tag i det förslaget när jag kommer så långt. Men tack för engagemang!! //peter
  4. Mobilen är inställd på WPA2, så varför skulle det inte fungera med andra apparater?
  5. Ett tillägg till ovanstående. Efter att ha gjort allt färdigt återställde jag min router till ordinarie inställningar. Då visade det sig att om jag inte har Security inställd på Disabled så återansluter inte min Sensibo Sky automatiskt efter spänningsavbrott! Enda sättet att återansluta är att disabla Security. Så dj---la dumt!!!!
  6. Så där. Då var problemet löst. När jag tog bort säkerhetsalternativen för inloggning accepterade min router begäran om inloggning. MAN VARFÖR DET??????? Men nu fungerar det och tack för engagemang i frågan!
  7. @X-men 5GHz-bandet använder jag inte. Det är avstängt. @Cecilia Routern använder kanal 6, men jag bor ute på landet så närmaste grannes nätverk når inte hit! Avståndet mellan min router och Sensibo Sky är 5 meter så det skall inte vara något problem. @Mikael63 Jovisst är det så. Sensibo Sky öppnar ett eget litet nätverk när man skall initiera den. Det är ju till för att min surfplatta (eller telefon) skall kunna snacka med varandra gör man kör set up. Där anger man inloggningsdata till det ordinarie nätverket och Sensibo Sky skall då växla till det och fortsatt kommunikation sker över det ordinarie nätverket. Men det är där det spricker. Min router vill inte på något vis acceptera anslutningen från Sensibo Sky. Forfarande lika förbryllad, men på en högre nivå!
  8. Icke! Jag släckte ner 5GHz bandet som du föreslog. Ingen skillnad. Några andra goda idéer?
  9. Jag har köpt en fjärrstyrning, Sensibo Sky, till min värmepump. Den kommunicerar över WiFi med en app i min telefon. Men fjärrstyrningsh-e-v-t vägrar att ansluta till min router. Om jag använder min telefon (Samsung S20) som hotspot ansluter styrenheten direkt utan problem. Men försöker jag koppla upp den mot min router är det tvärstopp. Tilläggas kan att även min GPS (TomTom) vägrar att ansluta till routern, så att det är något systematiskt som är fel. Men vad? Några goda idéer om vad jag kan ändra i inställningarna för att komma runt detta? Annars blir det till att skicka tillbaka grejorna till affären.
  10. @Thirteen Det är inte mycket jag kan göra i den vägen. Den yta jag har till mitt förfogande är begränsad och högtalarna står där jag får bäst funktion av dem. Men det jag vill åstadkomma är ju att kunna justera det ljud som youtube spelar upp. Det är tyvärr inte alltid det bästa.
  11. @X-Men Javisst! Det är ju dit jag går först. Det finns en massa inställningar att göra där. Både vad gäller klangfärg och ljudbild. Men till ingen nytta. Den funktionen är bortkopplad när man kör med digital ljudtutgång. Tyvärr!
  12. Jag har min ljudanläggning ansluten till datorn via USB, dvs digital signal till förstärkaren. Jag skulle gärna vilja använda en mjukvaruequaliser för att förbättra ljudet. Jag har provat flera olika. Men ingen fungerar. Det verkar som om den digitala signalen "tar en annan väg" för equalisern ser inte det ljudkortet, och gör ingen nytta. Finns det någon lösning på detta?
×
×
  • Skapa nytt...