Gå till innehåll

Lena Sjostrom

Medlem
  • Innehållsantal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    1

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

Lena Sjostrom's Achievements

  1. Två flugor i en smäll!! Hittade mina, av Avira kapade program och filer. Inte på datorn, men väl i en gammal extern hårddisk. Således avinstallerade jag Avira, tog bort en mapp i (C:) och kollade i registret att inget skräp låg kvar. Omstart... Det var då den andra flugan kom med i smällen! Jag hade en avslutad tråd här runt påsk om min sega ssd, klonen på en sprillans ny som inte heller blev piggare. Se länk till tråden nedanför. Nu blev ssd:n så snabb som den ska vara! Alltså har Avira bidragit till det problemet också. Borde vara förbud att öht erbjuda ett sådant program. Tills nyligen hade jag F-Secure Total, som många tror slöar ner system. Det har jag aldrig upplevt. Och inte norpade de program och filer och satte dem i karantän oåtkomliga för mig. Tyvärr stöder F-Secure inte längre W7. Men jag har dragit ur nätverkskabeln till min bildbehandlingsdator för gott. Och bästa OS, W7 Pro behärskar jag hyfsat bra. Här är länken till min tidigare tråd: https://www.alltomwindows.se/topic/35238-dator-med-windows-7-långsam-windows-10-pro-pris-mm/ Tack alla!
  2. Håller på att förstå saker och ting nu. Det går att finna alla de över 12 000 filerna i karantän på C programdata och i Aviras mapp. Fråga: Kan Revo Uninstaller göra jobbet att rensa bort allt som har med Avira att göra? Tror jag har en annan extern disk med samma innehåll som den Avira "kapade". Jobbar vidare.
  3. Nejdå Cecilia! Det hade jag inte tänkt göra! Bara en fråga så jag vet hur när det är dags. Har både tips från er alla nu plus några egna idéer som jag tänker testa.
  4. Hej alla! Vill bara titta in och tacka för alla tips och säga att jag återkommer när jag testat dem. Senare idag hoppas jag. Har dock en fråga innan jag sätter igång (har inte sett någon lösning på den): Har förstått att det kan vara svårt att avinstallera alla filer och mappar i Avira. (I alla fall i gratisversionen). Finns det något säkert verktyg för det? Som rensar bort allt? På återseende!
  5. Stort tack! Då jag inte riktigt hänger med i it-termerna, så blir det missförstånd. Bra att få förklaring. Jag testar detta på onsdag, så återkommer jag.
  6. Nej du har så rätt! Det var bara jag som amatör som trodde att det var det som kanske krävdes.. Kanske kan du hjälpa mig, så jag gör rätt?
  7. Tack för era svar. Tyvärr behöver man nog kunna mer än jag kan för att finna alla över 12 000 filer och få dem tillbaka. Det är lite överkurs för mig att mecka i register osv. Jag tittade lite igår efter var en ev loggfil skulle finnas. Jag letade länge utan att finna något begripligt. Ställde även in " visa dolda filer och mappar". Nu är jag inte vid den aktuella datorn förrän på onsdag, så felsökning får göras då. Har inte avinstallerat Avira eftersom jag då inte har minsta ledtråd. Att göra skärmdumpar på allt de satt i karantän insåg jag efter ett tag var hopplöst. Egentligen borde Avira få sig en skrapa som delar ut sitt program i gratisversion för att sedan hålla inne med vad de lagt i karantän. Alternativet återställ fanns ju, men funkade inte. Men sno över 12 000 filer på ett par minuter, det kunde programmet. Ingen bra reklam för Avira. Just nu ligger det kvar, men får jag en lösning, ska det bort omgående. Tydligen finns det många som drabbats och då undrar man varför Avira är så högt rankat?! Nå, finns det nån som kan hjälpa en amatör som mig, så blir jag glad. Det är en hel del jag har blivit av med. Som tur är fungerar programmen som är installerade. Men händer något, då är det kört. Har nyligen klonat över W7 till en ny disk. Kan det vara en idé att jämföra innehållet i Windowsmapparna i de diskar jag har med den som nu sitter i? För visserligen var det på en extern disk program och nycklar låg, men gissar att loggar syns på något sätt i Windows.
  8. Har en bildbehandlingsdator som har Windows 7 Pro. Sedan en tid tillbaka stöder inte F-Secure, som jag har på andra enheter, W7. Eftersom jag i princip inte har varit uppkopplad mot nätet, så såg jag inga större problem. Men valde ändå att installera ett gratisprogram, Avira, om jag skulle behöva göra något online. Tyvärr visade sig Avira vara ett dåligt val. Gratisversionen har sina begränsningar och det fick jag erfara igår. Inte online. Jobbade med att göra backup av filer till en extern hårddisk. Plötsligt uppenbarar sig Avira och säger att den satt 12 000 filer i karantän! Ja, tolvtusen! Det var inte lätt att försöka förstå vilka filer det var i programmet, så jag kunde ju inte bocka i och slänga dem. Någon logg går inte att hitta och sökvägarna framgår inte särskilt tydligt i programmets karantän. Jag misstänkte att det måste vara något på min externa disk som programmet feltolkat som virus eller annat. Gick igenom disken och upptäckte att flera av mina program inklusive nycklar var borta. Märkligt. Dessa har inte F-Secure tagit. Avira har alltså kapat programmen. Jag bockade i att de skulle återställas, men det gick inte. Frågan är hur jag nu gör? Antar att om jag avinstallerar Avira, då lär jag inte se röken av de program som låg på min externa disk. Några har jag på cd, men inte alla tyvärr. Eftersom de är så gamla, för W7, så går de ju inte att få tag på. Vad gör man i ett sånt läge?
  9. Jag får nog be dig läsa mitt senaste inlägg en gång till. 1/ Det är förstås inte Photoshop som sköter partitioneringen! Jag har gjort en liten partition för Photoshop. "Under kontrollerade former". Detta på rekommendation för ganska länge sedan från specialister på foto/Photoshop/datorer 2/ Vad menar du med att "dela en disk"? Inget jag känner igen. 3/ Självklart har jag bara en disk med ett operativsystem igång! De övriga, mekaniska diskarna, är lagringsdiskar. Finns inget operativ på dem. Alla andra diskar med operativsystem på ligger i sina kartonger i ett skåp. Jag räknade bara upp dem i ett tidigare inlägg och förklarade vilka som möjligen skulle kunna testas. Jag tror att du och jag lägger ner den här diskussionen eftersom jag tycker det verkar vara svårt att göra sig förstådd. Jag tycker jag har varit så tydlig jag kan, men upplever ändå att jag missförstås. Tack ändå. Också för länken till nvidia och drivern. Får se om jag vågar koppla upp mig.
  10. Hej! Jag, Tech Troopern och datorbyggarna på Inet tyckte det var en bra idé att bygga en dator som håller ett tag. ("Framtidsdator"). Det gör den ju. Uppenbarligen inget fel på ssd:n heller. Men kanske visst knas med W7 Pro sen en kort tid tillbaka. Den lämnades in till Inet för en kort sejour för ett par veckor sedan då den inte startade alls. Då var jag orolig mtp problemet med W7 också. Men det var inget fel, bara en kontakt på moderkortet som glappade. Den hade jag inte kunnat komma åt själv eftersom det är tight med bl.a. en stor fläkt framför som jag inte hade kunnat montera loss. Angående partitioner, så är systemdisken uppdelad i två partitioner, varav en mycket liten som är för Photoshop. Det var så när jag en gång började med Photoshop, att det skulle ha en egen partition. Troligtvis inte nödvändigt och killarna på Inet anser att man inte ska partitionera en ssd. Oklart varför. I alla fall har partitionen hängt med genom alla kloner. Mina två mekaniska diskar är ju inga systemdiskar. De är lagringsdiskar. Men jag skall kolla att lossa kablaget och se vad det gör. Emellertid har de varit med från början och allt har fungerat i flera år. Därför svårt att se att de spelar roll här. Klonen som är snabb i starten, den hanterar ju mina lagringsdiskar, så det känns inte som ett problem. Faktum är att jag inte vet om jag lyckats uppdatera drivrutinerna till grafikkortet. Vet inte om Nvidia är inblandat i mitt grafikkort, men någon gång när jag var uppkopplad, så fick jag en hint från Nvidia. När jag försökte logga in där, så godtogs inte mina inloggningsuppgifter. (Vilket f.ö. är fallet också på min laptop med W10.) Dock tror jag inte att det saknas nya drivrutiner. Efter att jag kommit in i Windows, så läser ju Windows in min skärmkalibrering. Med viss fördröjning kommer den skärminställning jag har. Så har det varit sen start, inget konstigt med det. Felsäkert läge skall testas. Ska återkomma med programvaruversionerna och namnen på mina Epsonmaskiner. Är i lite tidsnöd idag och imorgon. Men återkommer. Som jag tänker nu, så kommer jag sannolikt att sätta in den ssd:n med W7 Pro som var snabb i starten. Kolla om det fattas något. Annars klona den till en större ssd och sen fortsätta med W7Pro. Behöver inte koppla upp mig. Är mycket bekväm med W7, tycker att jag har bättre kontroll än med W10. Så varför krångla till det? Jobbar intensivt med restaurering av mycket gamla fotografier som sedan skall in i ett lokalhistoriskt arkiv. Då är det gott att ha ett operativ som säkert fungerar, så jag kollar vidare med den mindre men snabbare klonen. Tack för feedback - so far!
  11. Hej igen! Ja, datorn byggdes med hjälp av en dåvarande Tech Trooper och Inet. Den blev i princip konfigurerad som en speldator, trots att jag aldrig har spelat. Men Tech Troopern, en skicklig kille, tyckte att såhär skulle den funka bra för mig och det jag håller på med. Versionerna av mina viktigaste program får jag återkomma med. Vad beträffar mina ssd-diskar, så är det väldigt mycket ledigt utrymme på alla. Jag lagrar öht inget på dem. Det gör jag på flera externa hårddiskar. Har dock två mekaniska diskar monterade för att använda som tillfällig lagring medan jag jobbar. En av dem är ännu tom. Allt som finns där flyttas också till externa diskar efter sessionen. Långsamheten: Trodde ju först att det berodde på att min systemdisk, Samsung 1 TB, var på väg att lägga av. Köpte därför en ny och klonade till den. Men problemet kvarstod. Det tar sig uttryck i att efter moderkortsloggan visats och Windows börjar, så tar "laddningen" c:a 1 1/2 minut. Windows läser alltså in långsamt och det ser jag bl.a på ikonerna nere till höger på skärmen, de som ska synas direkt. Och min Eizoskärms inställningar, dvs hur jag kalibrerat skärmen för bästa bildbetraktning. Det tar lång tid innan den blir rätt i ljusstyrka etc. En liten fundering om min kringutrustning kommer jag att skriva senare idag. Jag har en Epson fotoskrivare, en Epson skanner, men just nu har jag inte i huvudet de exakta beteckningarna på dessa apparater. Det jag vill fråga om är om även dessa kan funka med W10. De är lite äldre än datorbygget. Återkommer således.
  12. Här kommer det som jag hade tänkt skriva tidigare: En slags summering av vilka ssd-diskar jag har med operativ i: NU I DATORN SAMSUNG 870 EVO SATA 2,5", 1 TB klonad 240331 från SAMSUNG 860 EVO SATA 2,5", 1TB. (OS WINDOWS 7 PRO 64B) Förmodligen insatt 2020. INTEL 2,5" SATA, 512 GB, klonad från då felfri SAMSUNG 860 EVO 2020. Startar snabbt. CORSAIR FORCE SATA 3, 240 GB. Från före ombyggnad av dator 2018. INTEL 520 SERIES, 240 GB. WINDOWS 10 TRIAL 2020. Mina funderingar över vad jag skulle kunna göra först: 1/ TESTA DE VIKTIGA PROGRAMNEN ETT I SÄNDER I W10 LAPTOP FÖR ATT SE OM DE FUNKAR. 2/ TESTA W10 SSD TRIAL. DATORNS SPECIFIKATIONER NU (2010 BYGGD AV INET) 2018 ombyggd av Inet enligt nedan: MODERKORT MSI Z170A MPOWER GAMING TITANIUM PROCESSOR INTEL i7 6700 3,4 Ghz 8MB NÄTAGGREGAT CORSAIR RM750X 750 W V2 GRAFIKKORT MSI GEFORCE GT 1030 2 GH OC 2 GB HEATSINK RAMMINNEN CORSAIR 16 GB KIT DDR4 2400Mhz VENGEANCE LPX Datorn används uteslutande till bild/fotojobb, bildspel, ljud. Programmen här är mycket viktiga att kunna använda. (Photoshop suite CS5, Lightroom, Soundforge m.fl.) När Windows update slutade med uppdateringar, stoppade jag uppkopplingsmöjligheterna mtp riskerna. Antivirusprogrammet F-Secure slutade stödja W7 2023. Mvh Eva-Lena Sjöström
  13. Jag vill uppmärksamma dig, Cecilia, att jag inte lyckades logga in på mitt konto här efter mitt senaste inlägg i tråden som jag skapade igår, 1/4. Har därför tvingats ändra användarnamn, epostadress och lösenord. Inloggningsuppgifterna jag hade accepterades plötsligt inte. Har inte varit problem förut. Skulle mycket gärna få tillbaka mitt konto med den epostadressen jag normalt har använt och även mitt fullständiga namn. Jag fick inte heller ett nytt lösenord via min tidigare mejl, så som det står om man "glömt" sitt lösenord. Vilket jag alltså inte hade.
×
×
  • Skapa nytt...