Gå till innehåll

AndersM

Medlem
  • Innehållsantal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Ytterligare profilinformation

  • Från
    Umeå

AndersM's Achievements

(1/8)

  1. Specifikationer för att klassas som Enhanced for Readyboost: [li]At least 500MB available for ReadyBoost cache[/li] [li]5 MB/sec throughput for random 4k reads across the entire device[/li] [li]3 MB/sec throughput for sequential 512k writes across the entire device[/li] Men grundkravet sägs vara lite lägre, 2.5MB/s read & 1.75 MB/s write. Läste någonstans om att det verkar finnas ett reghack för långsammare minnen, men det ska tydligen ge riktigt dåliga resultat. Minns inte var jag läste om det dock.
  2. För att det ska fungera som Readyboost ska minnet klara av en viss överföringshastiget, annars ger det ingen prestandaförbättring jämfört med swapfilen på hårddisken. Det är nog därför Vista nekar minnen som inte uppfyller kraven. Men det skulle vara kul om det ändå gick att aktivera! Ett USB-minne låter ju mindre än vad en hårddisk gör, ifall man nu uppskattar sånt.
  3. Walak: Generellt säger Microsoft att man ska ha lika mycket Readyboost-minne som man har RAM för att få ut optimal prestanda, så en 2GB-sticka borde fungera bra för dig. Om datorn inte behöver allt så har du ju alltid resten till extra lagringsutrymme
  4. Av ren nyfikenhet har jag försökt reproducera ditt fel, men utan att lyckas (eller misslyckas kanske). Har testat att rycka ut minnet ett 20-tal gånger under avstängningsproceduren, men inget speciellt har hänt ännu. Readyboost ska fungera just som Microsoft säger, utan någon form av kritisk information för operativsystemet. Men det är i och för sig inte första gången folk har lyckats råka illa ut ändå, trots att MS säger att det inte ska gå. Så mest troligt är nog att något i registret lagt av pga att en usb-enhet kopplats ur i fel läge. Nu råkade det vara ett minne, men det hade nog lika gärna kunnit vara en skrivare, nätverkskort eller extern disk. Kan tyvärr inte tillräckligt för att veta hur det ska kunna åtgärdas. Kanske någon annan har bättre koll.
  5. Jag kör med en 3Com-802.11g USB-adapter. Det finns inte ens några drivrutiner till den för Vista, men med lite pulande har jag ändå fått den att fungera i Vista64. Jag hittade nämligen en betadrivrutin från Zydas som gjort själva chippet i adaptern, men drivrutinen finns inte längre på deras hemsida. Grym tur att jag råkade ha kvar den på hårddisken när jag installerade Vista. Att det var en betadrivrutin kan ju förstås vara anledningen till att den buggar ur varje gång datorn går i viloläge också..
  6. Det moderkortet har en kontakt för IDE, så du ska kunna koppla in de gamla diskarna där utan problem. Men då får diskarna samsas med eventuella cd/dvd-enheter också, så har du många diskar får du ta dom i tur och ordning. Lycka till!
  7. Vet inte hur det är i elnas fall, men jag har samma problem när det gäller mitt trådlösa nätverk (USB-nätverksadapter), men det är som du säger Stenis, avaktiverar man nätverksanslutningen manuellt och sen aktiverar den igen fungerar allt utan omstart. Dock irriterande att behöva göra detta varje gång man varit ifrån datorn ett längre tag..
×
×
  • Skapa nytt...