Gå till innehåll

NWJ

Medlem
  • Innehållsantal

    30
  • Gick med

  • Besökte senast

NWJ's Achievements

(2/8)

  1. Hmm. Verkar inte få detta att fungera... På skrivbordet är det OK numera, men mappen heter fortfarande Downloads om man går in på min användare, och där är också mappen en gammal standardmapp. Skumt. Klistrade in textraderna och sparade filen som desktop.ini - inget som kan ha blivit fel där?
  2. Tack för svar! Helt plötsligt är min normala ikon på skrivbordet, men om jag kollar under användare så heter den fortfarande Downloads (alla andra heter på svenska) och ser då ut som en gammal "xp-mapp" som ikon. Skumt att det är olika på skrivbordet och själva mappen. Provade spara desktop.ini i downloads, men då stod det att den filen redan finns.
  3. Hej alla, Jag hade tidigare en genväg på skrivbordet för hämtade filer som hette hämtade filer och hade den tradtionella ikonen för detta. Nu helt plötsligt ser den genvägen ut som en traditionell "mapp" istället för symbolen för Hämtade filer + att mappen nu heter Downloads (inte på skrivbordet men om jag går in och kollar på själva mappen i datorn). Någon som vet vad detta kan bero på? Jag vill ha tillbaka min gamla ikon (har provat "Byt ikon" men det fungerar inte) + att jag vill att mappen återigen ska heta Hämtade filer... Ngn med samma problem? mvh NWJ
  4. Tack för snabba svar. OK! Batterilet är på cirka 50%... När man flashar bios - är det vanligt att det kommer dessa frågor då? Måste man göra det i DOS eller kan man bara köra det som en .exe-fil i Windowsmiljö? Något annat man bör tänka på? Har alltså Vista som Operativsystem. Och en annan viktig sak: är BIOS-uppdatering samma sak som Flasha bios? Lika riskfyllt o så?
  5. Hej, Jag har en HP bärbar dator med Vista installerat (HP:n är drygt 1,5 år gammal). Jag installerade Vista på datorn, och det har gått bra "so far". Men jag har upptäckt en sak som inte är så bra. Nämligen att batteriet verkar ha svårt att laddas. Det står "batteriet är anslutet men laddas inte". Efter att ha sökt lite på nätet om detta så verkar det vara ganska vanligt på HP-datorer. Har bl.a hittat denna länk med uppdatering av BIOS. Är det "riskfritt" att prova detta? Se bl.a länk: http://h41331.www4.hp.com/support/20060921...x_dv9x_bios.htm Jag funderar just om Vista har problem med den uppdateringen osv... Och att jag har hört att om man gör fel med detta så är det "kört". Kan någon hjälpa mig med detta? Ämnet redigerat av stenis, har förtydligat ämnet/rubriken
  6. NWJ

    Ta bort filer

    Hej alla, Jag har installerat ett program som heter Sopcast, men ville avinstallera det. Efter att jag avinstallerat finns fortfarande själva filnamnet kvar, men en del restfiler vilka inte går att ta bort. Saknar rättigheter. Såg detta på sidan: takeown /f c:svårmappattabort /r /d y" följt av "icacls c:svårmappattabort /grant administrators:F /t Ska jag skriva hela sökvägaen till sopcast (ex. program/SopCast). Ska det vara inom citationstecken? mvh NWJ
  7. Mmm, men hur startar jag devcon från prompten? Om jag skriver C:Windowssystem32devcon status @pci* får jag bara felmeddelande?
  8. Det kommer tyvärr bara fram att programmet inte installerats korrekt? Hmm. Sen en fråga om jag vill installera om det med de rekommenderade inställningarna men det blir bara samma sak ändå. Verkar inte gå att avinstallera heller, genom lägg till / ta bort program. Tänkte att jag skulle ta bort det o installera om det på nytt?
  9. Ok, måste det installeras o packas upp just på skrivbordet? Verkar inte gå att välja det som alternativ då jag ska packa upp filen, eller kan jag installera den var som helst?
  10. Jag får bara fram Devcon är inte ett internt kommando, externt kommande, program eller kommandofil. Ser fram emot att lära mig mer imorgon!
  11. jag fick fram nätverskortet nu, 2 st. men de är "dolda". de heter likadant men ett av dom heter #2 efteråt. ip-config gav: Tunnelanslutning: anslutning till lokalt nätverk* 10: Tillsånd: Frånkopplad. Anlutningsspepcifika DNS-suffix: Likadant på nätverk *11 och *13. Om jag högerklickar på det dolda nätverkskortet står det att det inte är anslutet till datorn, kod 45. Du kan rätta till problemet genom att ansluta enheten till datorn. Men hur kan man göra det?
  12. Sry, menade att: Fick fram oem4.inf Realtek Version : 01.15.2007 6.190.115 Det är alltså den nya drivrutinen.... Som förmodligen är fel. Den jag installerade från länken du skickade. Men hur byter jag i prompten? Har aldrig gjort det?
  13. Fick fram oem4.inf Realtek Version : 01.15.2007 6.190.115 Det är alltså den gamla. Men jag förstår inte riktigt detta: "Kör sedan kommandot "pnputil -d realtek.inf" där du byter ut realtek.inf mot motsvarande du har i listan för ditt Realtek-kort." När jag har skrivit så... Ska jag alltså byta ut realtek.inf mot... ja, vaddå?
  14. Jag har Realtek trådlöst kort också. Ska jag ta bort de också?
  15. Namn: (00000012) Realtek RTL8168/8111 Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0 Korttyp: Inte tillgängligt ..... Installerat: Ja PNP-enhets ID: Inte tillgängligt Senaste återställning: 2007-08-20 21:29 Index: 12 Så där verkar det finnas, även om det står som Inte tillgängligt på korttyp o PNP-enhets ID. Hoppas att det var lite positivt........
×
×
  • Skapa nytt...