Gå till innehåll

NWJ

Medlem
  • Innehållsantal

    30
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av NWJ

  1. Hmm. Verkar inte få detta att fungera... På skrivbordet är det OK numera, men mappen heter fortfarande Downloads om man går in på min användare, och där är också mappen en gammal standardmapp. Skumt. Klistrade in textraderna och sparade filen som desktop.ini - inget som kan ha blivit fel där?
  2. Tack för svar! Helt plötsligt är min normala ikon på skrivbordet, men om jag kollar under användare så heter den fortfarande Downloads (alla andra heter på svenska) och ser då ut som en gammal "xp-mapp" som ikon. Skumt att det är olika på skrivbordet och själva mappen. Provade spara desktop.ini i downloads, men då stod det att den filen redan finns.
  3. Hej alla, Jag hade tidigare en genväg på skrivbordet för hämtade filer som hette hämtade filer och hade den tradtionella ikonen för detta. Nu helt plötsligt ser den genvägen ut som en traditionell "mapp" istället för symbolen för Hämtade filer + att mappen nu heter Downloads (inte på skrivbordet men om jag går in och kollar på själva mappen i datorn). Någon som vet vad detta kan bero på? Jag vill ha tillbaka min gamla ikon (har provat "Byt ikon" men det fungerar inte) + att jag vill att mappen återigen ska heta Hämtade filer... Ngn med samma problem? mvh NWJ
  4. Tack för snabba svar. OK! Batterilet är på cirka 50%... När man flashar bios - är det vanligt att det kommer dessa frågor då? Måste man göra det i DOS eller kan man bara köra det som en .exe-fil i Windowsmiljö? Något annat man bör tänka på? Har alltså Vista som Operativsystem. Och en annan viktig sak: är BIOS-uppdatering samma sak som Flasha bios? Lika riskfyllt o så?
  5. Hej, Jag har en HP bärbar dator med Vista installerat (HP:n är drygt 1,5 år gammal). Jag installerade Vista på datorn, och det har gått bra "so far". Men jag har upptäckt en sak som inte är så bra. Nämligen att batteriet verkar ha svårt att laddas. Det står "batteriet är anslutet men laddas inte". Efter att ha sökt lite på nätet om detta så verkar det vara ganska vanligt på HP-datorer. Har bl.a hittat denna länk med uppdatering av BIOS. Är det "riskfritt" att prova detta? Se bl.a länk: http://h41331.www4.hp.com/support/20060921...x_dv9x_bios.htm Jag funderar just om Vista har problem med den uppdateringen osv... Och att jag har hört att om man gör fel med detta så är det "kört". Kan någon hjälpa mig med detta? Ämnet redigerat av stenis, har förtydligat ämnet/rubriken
  6. NWJ

    Ta bort filer

    Hej alla, Jag har installerat ett program som heter Sopcast, men ville avinstallera det. Efter att jag avinstallerat finns fortfarande själva filnamnet kvar, men en del restfiler vilka inte går att ta bort. Saknar rättigheter. Såg detta på sidan: takeown /f c:svårmappattabort /r /d y" följt av "icacls c:svårmappattabort /grant administrators:F /t Ska jag skriva hela sökvägaen till sopcast (ex. program/SopCast). Ska det vara inom citationstecken? mvh NWJ
  7. Mmm, men hur startar jag devcon från prompten? Om jag skriver C:Windowssystem32devcon status @pci* får jag bara felmeddelande?
  8. Det kommer tyvärr bara fram att programmet inte installerats korrekt? Hmm. Sen en fråga om jag vill installera om det med de rekommenderade inställningarna men det blir bara samma sak ändå. Verkar inte gå att avinstallera heller, genom lägg till / ta bort program. Tänkte att jag skulle ta bort det o installera om det på nytt?
  9. Ok, måste det installeras o packas upp just på skrivbordet? Verkar inte gå att välja det som alternativ då jag ska packa upp filen, eller kan jag installera den var som helst?
  10. Jag får bara fram Devcon är inte ett internt kommando, externt kommande, program eller kommandofil. Ser fram emot att lära mig mer imorgon!
  11. jag fick fram nätverskortet nu, 2 st. men de är "dolda". de heter likadant men ett av dom heter #2 efteråt. ip-config gav: Tunnelanslutning: anslutning till lokalt nätverk* 10: Tillsånd: Frånkopplad. Anlutningsspepcifika DNS-suffix: Likadant på nätverk *11 och *13. Om jag högerklickar på det dolda nätverkskortet står det att det inte är anslutet till datorn, kod 45. Du kan rätta till problemet genom att ansluta enheten till datorn. Men hur kan man göra det?
  12. Sry, menade att: Fick fram oem4.inf Realtek Version : 01.15.2007 6.190.115 Det är alltså den nya drivrutinen.... Som förmodligen är fel. Den jag installerade från länken du skickade. Men hur byter jag i prompten? Har aldrig gjort det?
  13. Fick fram oem4.inf Realtek Version : 01.15.2007 6.190.115 Det är alltså den gamla. Men jag förstår inte riktigt detta: "Kör sedan kommandot "pnputil -d realtek.inf" där du byter ut realtek.inf mot motsvarande du har i listan för ditt Realtek-kort." När jag har skrivit så... Ska jag alltså byta ut realtek.inf mot... ja, vaddå?
  14. Jag har Realtek trådlöst kort också. Ska jag ta bort de också?
  15. Namn: (00000012) Realtek RTL8168/8111 Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0 Korttyp: Inte tillgängligt ..... Installerat: Ja PNP-enhets ID: Inte tillgängligt Senaste återställning: 2007-08-20 21:29 Index: 12 Så där verkar det finnas, även om det står som Inte tillgängligt på korttyp o PNP-enhets ID. Hoppas att det var lite positivt........
  16. Mmm, omstart har jag testat med. Och om jag väl får tillbaka den Nätverkskortet borde det ju gå att installera rätt drivrutin... Men problemet är att jag inte kan få tillbaka den enheten... (Jag antar att jag måste få tillbaka enheten innan ¨jag bör köra tipset med "cmd"... Tidigare, innan systemåterställningen fanns en "Okänd enhet" under Bärbar dator... Men nu efter systemåterställningen finns den inte kvar? Tror du att jag ska Ånga systemåterställningen kanske? Om jag tar Visa dolda filer får jag fram en massa olika enheter men inte Realteks nätverkskort...
  17. Tjena igen, Jag gjorde systemåterställningen till innan jag hade installerat drivrutinerna. (För då ändras allt som har gjorts efter det tillbaka, eller hur?) Jag kan alltså välja en tidpunkt innan jag installerade drivrutinerna. Tyvärr är fortfarande nätverkskortet borta från enhetshanteraren... :- Något tips?
  18. OK, ska prova systemåterställning. Har aldrig gjort det förut - är det något som kan gå fel? Bör man ta backup innan? Sen installera drivrutinen från Zeptos hemsida + köra hotfixarna?
  19. Positivit om det fungerar med hotfixarna, har tyvärr inte kunnat testa eftersom Nätverkskortet har helt försvunnit i Enhetshanteraren - det var därför nätet hängde sig senast förmodligen. Nätverkskortet ska heta Realtek TRL8168/8111 Family PCI E Gigabit Ethernet NDIS 6.0. Kan det vara drivrutinen som gjort att det försvann? Men ännu mer viktigt; hur får jag tillbaka Nätverkskortet? Jag har med andra ord inte kunnat testa hotfixarna eftersom jag inte kunnat hämta dem från min mail ännu.... Tror ni att det skulle fungera bättre att surfa trådlöst med ex. 3G Turbo? Eller är det lika känsligt för Nätverkskortet, fast man surfar trådlöst? MVH NWJ
  20. Hej, Nätverkskortet har helt försvunnit i Enhetshanteraren - det var därför nätet hängde sig senast förmodligen. Verkar som att kanske den nya drivrutinen på något sätt kan ha gjort så att det helt försvann? Finns inte med på listan över enheter.... Fick tillbaka det ett tag, men då var det fel variant av nätverkskort. Nu finns det inte alls kvar. Nätverkskortet ska heta Realtek TRL8168/8111 Family PCI E Gigabit Ethernet NDIS 6.0. Kan det vara drivrutinen som gjort att det inte finns kvar? För det första; hur får jag tillbaka Nätverkskortet? Sen; hur får jag rätt drivrutin? Ska man köra med den som fanns tidigare, eller med den jag uppdaterade till? Och tror du att det var det som gjorde att den försvann? Jag har med andra ord inte kunnat testa hotfixarna eftersom jag inte kunnat hämta dem från min mail ännu.... Tror du att det skulle fungera bättre att surfa trådlöst med ex. 3G Turbo? Eller är det lika känsligt för Nätverkskortet, fast man surfar trådlöst? Dessutom; Under Bärbar - Andra enheter finns nu en ny enhet som heter Okänd enhet. Har inte funnits tidigare. Kan jag ta bort den? Kan ha kommit dit då jag försökte lägga till ny enhet (Nätverkskortet) när det försvunnit. MVH NWJ
  21. Först; stort tack för ditt engagemang! Jag ska prova detta ikväll o under helgen (har inte tillgång till datorn nu). Jag meddelar sedan om det hjälpte. Tack.
  22. Hej, Nu har jag hunnit testa datorn lite efter dessa uppdateringar. Första gången sen jag köpte datorn gick det att skicka filer över MSN, så helt klart blev det bättre. Nätet fungerade också bra i några timmar, men just innan jag skulle gå o lägga mig blev det ett gult utropstecken nere till höger där Internetanslutningen visas. Nere till vänster i webbläsaren stod det också något om dnserror.htm#. Vet inte om det har med något att göra eller om det står så bara för att datorn tappade nätanslutningen (vet inte vad som orsakade vad, om du förstår vad jag menar). Så det verkar ha blivit bättre, men inte 100%-igt bra. Har ju dock bara hunnit testa en kväll. Vad tror du kan vara nästa steg?
  23. Då var drivrutinerna uppdaterade. Grafikkortet tog jag från Zeptos hemsida, version 7.15.10 9759. Det var den nyaste på sidan, kanske dock finns någon ännu nyare. Sen har jag också installerat till nätverkskortet. Där blev det version 6.195.625. Har precis gjort dessa förändringar så jag har inte hunnit se om det gett ngt resultat. Tror du det är bäst att vänta med Vista Hotfixen, eller? Det är fortfarande utropstecken på "...6to4 adapter". Går det att få bort på nåt sätt? Jag återkommer med en "utvärdering" om det blev bättre med detta.... MVH NWJ
  24. "Om du klickar dig in på den vad står det för felkod och meddelande där?" Den här enheten fungerar inte korrekt eftersom det inte går att läsa in de nödvändiga drivrutinerna för enheten. (Kod 31) Klicka på Sök efter lösningar om du vill skicka information om enheten till Microsoft och kontrollera om det finns någon lösning. "Egentligen skulle du också gå in på Egenskaper på ditt nätverkskort, under Nätverks- och delningscenter > Hantera nätverkskort och inaktivera Internet Protocol v6." Hittade inte exakt på den vägen, men fick fram rutan med Egenskaper för anslutning till lokalt nätverk, och nätverksanslutningar. Där var bland annat IPV6 ibockad, jag bockade av den. Var det så du menade? Fast det var ju inte på själva kortet? Jag ska försöka fixa uppdateringarna imorgon, återkommer säkert med frågor. Du är till MYCKET STOR HJÄLP!
  25. Hej, Kom precis hem o jag provade att gå in på min enhetshanterare o provade att på mitt nätverkskort NVIDIA Geforce 7600 välja uppdatera drivrutin. Då stod det att den senaste redan var installerad? Tycker du ändå att jag ska prova installera den nya drivrutinen från NVIDIAs hemsida, i Geforce 7-serien? Det spelar ingen roll att det är till en bärbar dator? Såg att det fanns speciella drivisar för Laptop till andra serier nämligen. Så jag blev lite "feg" innan jag uppdaterar... Så jag har inte uppdaterat ännu, sla göra det imorgon då jag har mer tid. En annan sak som jag såg nu under enhetshanteraren är att under Nätverkskort är det en gul triangel med utropstecken framför ett nytt fält som heter Microsoft 6-to-4 Adapter #2. Den har aldrig funnits tidigare, så jag tror inte att det har varit problemet med att nätet lägger ner. Men vad är det för nåt? Har det att göra med de olika IP-protokollen version 4 och version 6? Eller vad kan det handla om? OBS. Jag har tankat hem drivisen från Realtek som du länkade till men inte uppdaterat den ännu. Om jag bara dubbelklickar på den filen som jag tankade, kommer den automatiskt rätt då? Under Realtek RTL8168.......... MVH NWJ
×
×
  • Skapa nytt...