Mic

Medlem
 • Innehållsantal

  16
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Mic

 • Rank

 1. Mic

  Vädergadgeten

  Är det någon vars vädergadget verkar klara av att uppdatera sig själv? Min t.ex visar fortfarande morgonvädret (5 grader) trots att sidan som länken på gadgeten tar en till visar 21 grader. Kör W7 x64 RTM
 2. Det var frågan om ts-filer från mitt TV-kort. När jag konfigurerade om kortet till att spara i mpg istället så fungerar tidlinjen som den skall.
 3. Om jag klickar på tidslinjen i WMP för att flytta fram i tiden när man ser på film så fryser bilden i spelaren men tiden räknas fortfarande upp. Efter 30-40 sekunder så återvänder spelaren till "startskärmsläge". Samma fel har funnits i alla olika builds av W7 som jag har kört. Det borde inte vara relaterat till grafikkortet (Nvidia Quadro FX 2500M (Drivrutinversion 7.15.11.7967)) då jag kan titta på film VLC och Media Player Classic.
 4. Finns det någon butik i Stockholm som har ett större sortiment av dator-ryggsäckar hemma? Jag var i måndags hos min tidigare husleverantör av prylar (webhallen) bara för att upptäcka att man inte fick ta bort den halvgenomskinliga plasten för att syna ryggsäcken, t.ex. för att verifiera att min 17":s Dell verkligen passade, att bärremmarna verkade vettiga o.s.v. Naturligtvis gick jag därifrån efter det beskedet (Hej då, webhallen).
 5. Om jag använder mig av FireFox när jag surfar kommer den mycket bättre ihåg allsköns inmatade fält (användarnamn och dylikt) än Internet Explorer (fn IE8). Tyvärr tycker jag FireFox har för fult GUI för att standardmässigt använda den. Finns det något man man kan göra med IE8 för att den skall bli bätre på detta (naturligtvis har jag AutoComplete påslaget i dagsläget)
 6. Mic

  WHS 2.0

  Det finns ett antal företag i USA som erbjuder sig att fungera som proxy så att du kan köpa även från sådana företag som inte levererar internationellt. Kostar inte speciellt mycket heller.
 7. Det verkar som att OS:et har problem med hårddisken och eller dess drivrutiner då jag titt som tätt måste slå ihjäl datorn "hårt" i samband med försök att stänga av datorn eller om jag försöker starta "Compter Manement" för kunna byta aktiv partition tillbaks min Vista partition så stannar den applikationen upp med meddelandet "Connecting to Virtual Disk Service".
 8. Det händer t.o.m när jag klickar på någon av diskarna, dvs rotkatalogerna för mina tre partitioner. Jag testade att stänga av thumbnails efter lite googlande men det har inte hjälpt
 9. Ibland när man tar upp Utforskare och klickar på en katalog så händer inget förutom att adressfältet sakta blir grönare (a la progress-bar). Jag har sett detta beteende även i Vista och det är enerverande då det kan ta 30-40 sekunder innan katalogen slutligen öppnas. Kör f.n. x64 varianten av både Vista Enterprise och Windows 7. Är det så att utforskaren tycker att den behöver bygga om sökindex eller dylikt? Tilläggas kan är att jag kör McAffe 8.50i (har inte testat att stänga av vare sig denna eller indexeringen)
 10. Företaget jag jobbar på vill inte slå på åtkomst till vår Exchange 2003-server via annat än OWA och Outlook. Finns det någon programvara som jag skulle kunna köra på någon server som omärkligt (för företaget) erbjuder mig access till mail och kalender via min mobil (IMAP/IMAP4/POP eller dylikt)
 11. Jag blir inte klok på om detta är exakt samma sak eller inte. Hur kan man i så fall avgöra vad man egentligen har?
 12. Du tänker för mycket i termer av fönster. Tänk dig i stället sidpanelen som att man ritat på ett plan framför alla fönster. Detta "plan" kan man inte interagera med utan interaktionen måste ske via systemikonen i Meddelandefältet (alt via att hålla ner någon modifierare typ Windows-tangenten). Fördelen är att man inte slösar med skärmutrymme men får ända nästan alla fördelar
 13. Den funktionaliteten är inte vad jag är ute efter då fönster som maximeras inte "åker under" sidpanelen utan hamnar kant-i-kant.
 14. Hur får man sidpanelen att alltid ligga överst utan att den förhindrar andra fönster att delvis ligga under den, halv synliga?