Jump to content

LionKing

Medlem
 • Posts

  448
 • Joined

 • Days Won

  4

2 Followers

Kontaktmetoder

 • Hemsida
  https://andersf1.wordpress.com/
 • ICQ
  0

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Borgå, Finland

LionKing's Achievements

(5/8)

 1. Hej! Hur är det med anniversary update som - om jag förstått rätt - kommer på tisdag nästa vecka? Kommer den som uppdateringar normalt kommer till Windows 10, alltså automatiskt i bakgrunden, eller har man möjlighet att ladda ner den som en ISO-fil och installera den på det viset? Sitter man på en någorlunda snabb anslutning har det inte så stor betydelse, men har man inte det kan det vara praktiskt att kunna ladda ner en ISO. //LionKing
 2. Fruns dator har fått fnatt. När man startar den kommer texten "Förbereder automatisk reparation" nere på skärmen och efter en stund "Datorn diagnosticeras", men någon reparation sker inte. Sen kommer man till ett antal olika reparationsalternativ, men inget som hjälper. Systemåterställning funkar inte, det finns tydligen inga återställningspunkter. Det lyckas inte heller av någon anledning att återställa sytemet och inte att backa till Windows 8.1 från vilket datorn uppdaterats till Windows 10 för någa veckor sen. Det är en Asus X53E med 4 GB RAM. Hon jobbade på den igår när den plötsligt stängdes av. Hon vet inte säkert om batteriet tog slut eller om den stängdes av annan anledning, så som t.ex. uppdatering. Har hittat instruktioner om hur man startar i Safe mode, men det lyckas inte. Några tips här hur jag ska gå till väga? //LionKing
 3. Efter några dagars användande vågar jag påstå att problemet löstes när jag avaktiverade Java Deployment Toolkit 8.0.600.27 och Java ™ Platform SE 8 U60. Tack alla som kommit med råd och synpunkter!
 4. Senaste som finns att ladda er från https://java.com/sv/download/alltså version 8 Update 60 Aha okej, inte min starka sida. Jag avaktiverade dom igår (och alla andra insticksmoduler), och hittills har det funkat perfekt. Innan jag gjorde det dök rutan upp varje gång jag hoppade från en annan flik till FB-fliken och började skrolla. (Märkte ett lite tryckfel; ska förstås vara Platform och inte Platsform. Tydligen många fel i min dator. )
 5. Jag har försökt med att inaktivera alla Insticksmoduler (inte tilläggen) och det ser lovande ut. Ska testa nu och se om det löper som det ska och gör det det så kan man aktivera ett i gången och kolla. Det finns två som har något med Java att göra; Java Deployment Toolkit 8.0.600.27 och Java Platsform SE 8 U60. Vid det första finns det en varning om att det är sårbart och bör användas med försiktighet. Kan det orsaka problemet? Återkommer efter lite mera test.
 6. Jo, har senaste Java. Körde också ett verktyg på deras sajt som kollar om man har senaste versionen och om det finns någon gammal version kvar. Det fanns det inte. På Mozillas sajt hittade jag tips om man skulle bocka av "Använd om möjligt hårdvaruacceleration" under Inställningar -> Avancerat -> Allmänt. Hjälpte inte. Hittade också tips på samma sajt om tillägget YesScript, men Facebook funkar inte alls med det aktiverat.
 7. Nää, Facebook och Firefox passar inte ihop på min dator. Jag avinstallerade FF igår och rensade ut allt (tror jag iaf) och installerade igen. Och gjorde ändringar i about:config enligt Malous råd i inlägg #2. Men nej! Jag "höjde" ännu från 20 till 30, inte för att jag riktigt vet vad det hela har för inverkan, men det hade ingen betydelse. Finns det några andra bra råd? Annars får jag väl lov att använda Chrome till Facebook. (Edge eller t.o.m. IE skulle väl annars funka, men tillägget Social Fixer finns inte till dessa och utan SF "går" det inte att vara på Facebook och appar undviker jag in i det sista på dator.)
 8. So far so good! Inga problem på Facebook sen jag ändrade, dock på en annan sajt som jag besöker rätt sällan så jag är nöjd med resultatet.
 9. Hej Malou! Jag har nu gjort ändringarna så får vi se om det hjälper. Värdet var 10 hos mig som default, men jag ändrade det till 20 enligt instruktionerna. 1000 tack för hjälpen! //LionKing
 10. Hej! Följande ruta med varning om opåverkbart skript dyker upp i Facebook varje gång jag flyttar från en annan flik till Facebook-fliken, och ibland medan jag är på Facebook-fliken. Webbläsaren slutar svara för några sekunder och sen dyker rutan upp. "Stoppa skript" löser problemet tills det dyker upp igen. Bra förslag på permanent lösning? (Förslag i likhet med "byt till Chrome" undanbedes!) Webbläsaren är senaste versionen (40.0.3) av Firefox och jag kör Windows 10 Home. //LionKing EDIT: Att bocka för "Fråga mig inte igen" hjälper inte, utan dyker upp igen ändå.
 11. Appen Kontakter i Windows 10 synkar inte med min mobil med Windows 8.1. Ska det inte, eller är det fråga om någon inställning? Om jag loggar in på "people.live.com" synkar det mellan dator och mobil, men alltså inte från appen. Inte heller apparna Kalender och E-post synkas från min MS-konto. Jag är inloggad på Windows 10 med MS-kontot. Jag råkade ut för hårddiskkrasch och bytte disken nu i veckan, innan ominstallation funkade det här. Clean installation både före och efter. //LionKing
 12. Ska build 10240 komma som uppdatering? Har inte riktigt fått klarhet i detta. Till min testdator kom den, men inte till min ordinarie. Där är jag kvar på 10166. Letar jag efter uppdateringar står det att "Din enhet är uppdaterad". Andra uppdateringar kommer, så som drivrutiner och annat smått så själva uppdateringen torde det alltså inte vara något fel på. På båda är jag inloggad med MS-samma konto, men det har väl ingen betydelse eller...? Uppdatering 10162->10166 funkade på båda.
×
×
 • Create New...