LionKing

Medlem
 • Posts

  448
 • Joined

 • Days Won

  4

Everything posted by LionKing

 1. Hej! Hur är det med anniversary update som - om jag förstått rätt - kommer på tisdag nästa vecka? Kommer den som uppdateringar normalt kommer till Windows 10, alltså automatiskt i bakgrunden, eller har man möjlighet att ladda ner den som en ISO-fil och installera den på det viset? Sitter man på en någorlunda snabb anslutning har det inte så stor betydelse, men har man inte det kan det vara praktiskt att kunna ladda ner en ISO. //LionKing
 2. Fruns dator har fått fnatt. När man startar den kommer texten "Förbereder automatisk reparation" nere på skärmen och efter en stund "Datorn diagnosticeras", men någon reparation sker inte. Sen kommer man till ett antal olika reparationsalternativ, men inget som hjälper. Systemåterställning funkar inte, det finns tydligen inga återställningspunkter. Det lyckas inte heller av någon anledning att återställa sytemet och inte att backa till Windows 8.1 från vilket datorn uppdaterats till Windows 10 för någa veckor sen. Det är en Asus X53E med 4 GB RAM. Hon jobbade på den igår när den plötsligt stängdes av. Hon vet inte säkert om batteriet tog slut eller om den stängdes av annan anledning, så som t.ex. uppdatering. Har hittat instruktioner om hur man startar i Safe mode, men det lyckas inte. Några tips här hur jag ska gå till väga? //LionKing
 3. Efter några dagars användande vågar jag påstå att problemet löstes när jag avaktiverade Java Deployment Toolkit 8.0.600.27 och Java ™ Platform SE 8 U60. Tack alla som kommit med råd och synpunkter!
 4. Senaste som finns att ladda er från https://java.com/sv/download/alltså version 8 Update 60 Aha okej, inte min starka sida. Jag avaktiverade dom igår (och alla andra insticksmoduler), och hittills har det funkat perfekt. Innan jag gjorde det dök rutan upp varje gång jag hoppade från en annan flik till FB-fliken och började skrolla. (Märkte ett lite tryckfel; ska förstås vara Platform och inte Platsform. Tydligen många fel i min dator. )
 5. Jag har försökt med att inaktivera alla Insticksmoduler (inte tilläggen) och det ser lovande ut. Ska testa nu och se om det löper som det ska och gör det det så kan man aktivera ett i gången och kolla. Det finns två som har något med Java att göra; Java Deployment Toolkit 8.0.600.27 och Java Platsform SE 8 U60. Vid det första finns det en varning om att det är sårbart och bör användas med försiktighet. Kan det orsaka problemet? Återkommer efter lite mera test.
 6. Jo, har senaste Java. Körde också ett verktyg på deras sajt som kollar om man har senaste versionen och om det finns någon gammal version kvar. Det fanns det inte. På Mozillas sajt hittade jag tips om man skulle bocka av "Använd om möjligt hårdvaruacceleration" under Inställningar -> Avancerat -> Allmänt. Hjälpte inte. Hittade också tips på samma sajt om tillägget YesScript, men Facebook funkar inte alls med det aktiverat.
 7. Nää, Facebook och Firefox passar inte ihop på min dator. Jag avinstallerade FF igår och rensade ut allt (tror jag iaf) och installerade igen. Och gjorde ändringar i about:config enligt Malous råd i inlägg #2. Men nej! Jag "höjde" ännu från 20 till 30, inte för att jag riktigt vet vad det hela har för inverkan, men det hade ingen betydelse. Finns det några andra bra råd? Annars får jag väl lov att använda Chrome till Facebook. (Edge eller t.o.m. IE skulle väl annars funka, men tillägget Social Fixer finns inte till dessa och utan SF "går" det inte att vara på Facebook och appar undviker jag in i det sista på dator.)
 8. So far so good! Inga problem på Facebook sen jag ändrade, dock på en annan sajt som jag besöker rätt sällan så jag är nöjd med resultatet.
 9. Hej Malou! Jag har nu gjort ändringarna så får vi se om det hjälper. Värdet var 10 hos mig som default, men jag ändrade det till 20 enligt instruktionerna. 1000 tack för hjälpen! //LionKing
 10. Hej! Följande ruta med varning om opåverkbart skript dyker upp i Facebook varje gång jag flyttar från en annan flik till Facebook-fliken, och ibland medan jag är på Facebook-fliken. Webbläsaren slutar svara för några sekunder och sen dyker rutan upp. "Stoppa skript" löser problemet tills det dyker upp igen. Bra förslag på permanent lösning? (Förslag i likhet med "byt till Chrome" undanbedes!) Webbläsaren är senaste versionen (40.0.3) av Firefox och jag kör Windows 10 Home. //LionKing EDIT: Att bocka för "Fråga mig inte igen" hjälper inte, utan dyker upp igen ändå.
 11. Appen Kontakter i Windows 10 synkar inte med min mobil med Windows 8.1. Ska det inte, eller är det fråga om någon inställning? Om jag loggar in på "people.live.com" synkar det mellan dator och mobil, men alltså inte från appen. Inte heller apparna Kalender och E-post synkas från min MS-konto. Jag är inloggad på Windows 10 med MS-kontot. Jag råkade ut för hårddiskkrasch och bytte disken nu i veckan, innan ominstallation funkade det här. Clean installation både före och efter. //LionKing
 12. Ska build 10240 komma som uppdatering? Har inte riktigt fått klarhet i detta. Till min testdator kom den, men inte till min ordinarie. Där är jag kvar på 10166. Letar jag efter uppdateringar står det att "Din enhet är uppdaterad". Andra uppdateringar kommer, så som drivrutiner och annat smått så själva uppdateringen torde det alltså inte vara något fel på. På båda är jag inloggad med MS-samma konto, men det har väl ingen betydelse eller...? Uppdatering 10162->10166 funkade på båda.
 13. Efter uppgradering till Windows 10 har jag två mappar under C:, Windows.old och $Windows.~BT. Är de endast för återställning, eller har de annan funktion? Kan man tryggt slänga dem om man inte ska återställa systemet?
 14. Problemet är "löst". Jag installerade just Windows 10 insider preview på Windows 7, och nu startar BITS och WU som de ska. Nåja, någon lösning i ordets rätta bemärkelse på problemet är det förstås inte. Och inte att rekommendera för gemene man - eller kvinna - med ett fungerande system. Men eftersom jag kom fram till att mitt problem inte kunde lösas med annat än en ominstallation, med allt vad det innebär av installation av alla program osv, så beslöt jag mig för det här. Nu har jag alla program kvar och ännu har jag inte ångrat mig. Ingen katastrof, det jag hunnit göra på 20 minuter funkar utom Aktivitetshanteraren. Tack ännu en gång till alla som hjälpt till med det ursprungliga problemet, som alltså är borta nu. EDIT: Också Aktivitetshanteraren fungerar till 100%. Man skulle bara trycka på "Mer information".
 15. Då var det gjort. Datorn är uppgraderad till Windows 10. Verkar åtminstone inte helt katastrofalt, fast det är svårt att uttala sig efter 10 minuter. Aktivitetshanteraren funkar inte, vilket den gör på min testdator utan annat OS i bottnen. Men det kanske fixar sig med diverse uppdateringar. EDIT: Också Aktivitetshanteraren fungerar till 100%. Man skulle bara trycka på "Mer information".
 16. Det har jag också förstått angående Microsofts säkerhetsprogram. Men det var rätt länge sen jag sett tester om dom så jag tänkte att dom kanske blivit bättre. Så då fortsätter jag troligen med CIS.
 17. Ännu en följdfråga angående 10. Räcker det använda Windows Defender och Windows Firewall eller bör man ha något internet security-paket så som Comodo jag nu använder på Win7. Hur bra är Microsoft Security Essentials? Är det tillräckligt?
 18. I mitt fall har jag inte något att förlora på att försöka uppgradera från Win7 till 10. En ominstallation ligger troligen framför i alla fall, så då kunde jag först testa det här alternativet. Funkar det inte blåser jag burken och installerar Win7 innan upgradering. Så är planen. Men håller med om att MS kanske kunde ansträngt sig lite.
 19. Det låter ju bra! Nu är min engelska inte perfekt så jag undrar över en mening i avsnittet du nämnde, och då det som är "bold": "If your system upgraded from a Genuine Windows 7 or Windows 8.1 license it will remain activated, but if not, you will be required to roll back to your previous OS version or acquire a new Windows 10 license." Betyder det här "but if not" att ifall men inte har äkta Win7/8.1 måste man "rulla tillbaka" till föregående version eller köpa licens? Nu har jag äkta Win7 x64 så det är inget problem, men jag bara undrar om det är så det menas. (Det här kunde vara en bra lösning på problemet jag nämnde i början och som du Cecilia känner till.)
 20. Så då gäller inte samma för "uppgradering" från utvärdering till skarp som för riktig uppgradering från t.ex. Win7 till Win10. I senare fallet får man ju den gratis utan att vara med i testprogram. Då lönar det sig kanske att ominstallera Win7 genast efter släpp av 10 och köra in skarpa versionen på den. Eller vad tror ni experter?
 21. Nu vet jag inte om det här har varit uppe tidigare, har inte hittat det iaf. Ber om ursäkt ifall jag tar upp något som redan finns. Jag kör Win10 (build 10162) på en testdator, och tycker det funkar bra. Inga problem hittills. Jag har problem med min "ordinarie" laptop (Win7) och funderar på ominstallation. Nu undrar jag om jag kunde installera Win10 utvärderingsversion på den och sen få den som full version när den kommer, eller måste jag installera om allt då, hela operativsystemet och program mm? Jo, jag vet allt det där om att det är osäkert att installera en sådan version på en dator man använder som ordinarie dator, men jag har inget riktigt viktigt jag gör på den som jobbrelaterat el. dyl. men jag undrar närmast om det är tekniskt möjligt att göra så här. //LionKing
 22. Jo. Kollade det för ett par veckor sen, men då fanns inga skador att rapportera.