Gå till innehåll

ycc

Medlem
  • Innehållsantal

    114
  • Gick med

  • Besökte senast

1 följare

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Man

ycc's Achievements

(3/8)

  1. Tack för förslaget. Jag hittade just också denna som verkar funka bra även med reguljära uttryck. http://www.bulkrenameutility.co.uk/Download.php
  2. Hej, Kan någon tipsa om något bra verktyg för att byta namn på flera filer samtidigt ("bulk rename" med t.ex. reguljära uttryck eller liknande). Skall helst vara gratis och alltså fungera i Windows Vista. Tack /ycc
  3. Det var intressant att höra. Jag är ingen Windowsexpert, men de gånger jag har kört systemåterställning har datorns beteende återställts. Men jag har väl haft tur vid de tillfällena. Att jag inte kört det den här gången beror på att felet är rester av ompartitionering så jag tror inte återställning fungerar då.
  4. plastiq skrev: Dessutom fungerar Vista alldeles utmärkt utan java som kan fortfarande behövas med vissa spel eller med vissa webbsidor, och de är inte många. ---- Jag fick en gång ett tips i Avasts forum att ta bort Java. Då pajade fingeravtrycksläsaren och något mer, jag kommer inte ihåg vad. (Avasts forum är tydligen nere för ögonblicket så jag kan inte söka.) Felen gick att fixa med systemåterställning. Jag tar därefter inte gärna bort Java igen. Jag funderar alltså på om man kan basera systemsäkerheten, eller i alla fall funktionaliteten för en skrivbordsdator på 1. Vista systemåterställning 2. Norton Ghost (och ha en liten systempartition) 3. Avast (Som funkat bra i min dator och inte lastat ner den så mycket.) Frågan är alltså hur man skulle klara ev. virusattacker på det sättet, utan Vistas uppdateringar. För uppdateringarna kan verkligen lasta ned en äldre dator. Fast nu letar jag CD. Office, Nero och Photoshop har högsta prioriteten. Det blir en del CD och DVD med åren. Men burken funkar så det är ingen panik.
  5. Jag funderar naturligtvis även på ominstallation, som ni föreslår. Tack för alla förslag. Har just hittat codecarna som behövs vid ominstallation. Vill minnas ffdshow var nödvändig för de vanligare formaten av t.ex. video. Just nu stupar det dock på att jag inte hittar Photoshop-skivan. Hittar också en Norton Ghost image från 2010. Men jag är inte säker på att den skulle funka eftersom jag partitionerat om sedan dess.Kommer inte heller ihåg vilken version av NG den är gjord med. (Men det sista kan kanske lösa sig.) Om jag installerar om funderar jag också att strunta i att köra uppdateringar av Vista. De flesta säger ju att det är nödvändigt, men de senaste åren tycker jag systemet har blivit trögare efter större uppdateringar. (Jag kommer inte att ha några servrar gående kontinuerligt.) Finns det beskrivet fall där intrång gjorts i vanliga persondatorer pga bristande uppdateringar? Jag undrar verkligen om min fyra år gamla dator klarar alla uppdateringar. (Detta funkade inte:) wmic:root\cli>logicaldisk where drivetype=1 delete /interactive:on Delete '\\YCC-PORT-4\ROOT\CIMV2:Win32_LogicalDisk.DeviceID="F:"' (Y/N/?)? Y Deleting instance \\YCC-PORT-4\ROOT\CIMV2:Win32_LogicalDisk.DeviceID="F:" ERROR: Code = 0x80041024 Description = Provider is not capable of the attempted operation Facility = WMI wmic:root\cli>
  6. Måste hitta diskarna till alla program till att börja med Trist att det samlades så mycket data att det var svårt att köra Norton Ghost. Om jag får tid att ordna ett system som jag verkligen vill ha det kanske jag skall ha systemet på en inte alltför stor partition och data på andra partitioner. Då kan man köra Norton Ghost på enbart systempartitionen.
  7. Tack för påpekandet, jag hade missat det. Det kommer upp fler poster, men vad jag kan se har de mest med hårdvaran att göra. Lista på vilka USB- och andra device som varit anslutna, t.ex. Jag funderar på att använda fsutil och wmic för att försöka radera de logiska enheterna F och G. Skall bara läsa lite mer först och försöka bedöma vad som kan hända.
  8. Låter som en viktig detalj Finns det något sådant i Diskhanteraren? Var aktiverar jag det?
  9. Man ser inte de felaktiga logiska enheterna (F,G) med diskpart. Däremot kommer de upp med ett kommando som heter wmic. Jag vet inte så mycket om wmic, men jag tror det finns en raderingsmöjlighet där. Skkall ev prova den. http://www.computerhope.com/wmic.htm http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Management_Instrumentation DISKPART> list volume Volume ### Ltr Label Fs Type Size Status Info ---------- --- ----------- ----- ---------- ------- --------- -------- Volume 0 E DVD-ROM 0 B No Media Volume 1 C NTFS Partition 233 GB Healthy System . C:\Users\Foo>wmic logicaldisk get name Name C: E: F: G: . C:\Windows\system32>fsutil fsinfo drives Drives: C:\ E:\ F:\ G:\ .
  10. I alla fall något som föhoppningsvis blev fixat Kan ev ha varit malware också, men Avast kör jag alltid. Min egen ide att skapa nya partitioner och skriva över felet funkade inte. Diskhantering betraktar de överflödiga partitionsbeteckningarna som upptagna och tillåter inte att man använder dem för nyskapade partitioner.
  11. Tack för länken där man kan gömma diskdrivarna med regedit. Jag hade letat men inte hittat den. Den främsta orsaken att jag försöker fixa felet är att systemet måste funka. Jag vill om möjligt fixa något som kanske kan bli värre. Jag har inte tid just nu för ominstallation, Jag har kört i fyra år på datorn, tror jag. Tidigare körde jag Norton Ghost, men har väl slarvat lite med det på sistone, också beroende på att jag inte har externa medier med tillräckligt utrymme för att lagra imagen. Det kan ju också vara krångligt med återställning efter ompartitionering. Om det ser lite tokigt ut nu gör det inte så mycket. Men felet får inte bli värre. Försöker ev skapa några partitioner när defragmenteringen är klar för att se om felet skrivs över. Det här skrev sfc http://pastebin.com/kGa3XD1G
  12. sfc gjorde något, se nedan. Programmet Anteckningar (och Notepad++) hänger dock när jag försöker öppna logfilen (som administratör) som är på 50K. De överflödiga partitionsbeteckningarna är dock kvar. Jag har bootat om. C:\Windows\system32>sfc /scannow Beginning system scan. This process will take some time. Beginning verification phase of system scan. Verification 100% complete. Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them. Details are included in the CBS.Log windir\Logs\CBS\CBS.log. For example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log The system file repair changes will take effect after the next reboot. C:\Windows\system32>
  13. Eftersom GParted eller Diskhantering inte visar fel i MBR så avvaktar jag med att försöka skriva om där. En felskrivning kan ju ge en jobbig situation. Att bara klicka "reparera MBR" känns osäkert. Vill läsa MBR och hitta ett fel där innan jag skriver om. Jag tror felet ligger i "Vista" och har letat med regedit. T.v. har jag kört med Vistas defragmenterare. Skall kolla auslogics om Vistas defrag tar för lång tid. Hur utreder man det du kallar "systemfilerna"?. EDIT: jag har tidigare ansett att det borde vara säkrare att använda t.ex. Vistas Diskhantering för ompartitionering av ett Vista-system, än att använda GParted, eftersom Diskhantering ingår i systemet. Därför har jag också kört Vistas defrag. (GParted är dock mycket bra, anser jag. Partition Magic var ju också mycket bra, men går ju inte att installera i Vista, vill jag minnas.) Fast det fel jag har nu har troligen skapats av Vistas Diskhantering trots att inget oväntat hände, varken när partitionerna skapades eller raderades.
  14. Tack för förslagen. si3rras länk föreföll ju vara en möjlighet, Men enheterna syns inte i Enhetshanteraren. Möjligen syns inte partitioner där, Man ser bara hårdvaran, dvs disken de ligger på. (Dessutom existerar ju inte partitionerna fysiskt längre, Bara deras representation i "Den här datorn") Felet kanske ligger "högre upp" än bland drivrutinerna? Jag skall ev prova att lägga in ett par nya partitioner för att se om de kan skriva över de gamla, men vill defragmentera först. Datorn skriver att defragmentering inte behövs, Men jag vill ändå defragmentera innan jag krymper den gamla partitionen. Den defragmenterade en hel natt utan att bli färdig så jag får köra några gånger till. Det går att installera t.ex USB-device. Det enda underliga är om man installerarar flera USB-device. Då representeras två av devicen med vardera två ikoner under "Den här datorn". De nya devicen får en ny ikon och dessutom går de att nå dem via en av de gamla, överflödiga ikonerna. Men allt fungerar praktiskt, även "säker borttagning". Jag tog bort motsvarande beteckningar på två ställen i systemregistret. De överflödiga ikonerna blev ändå kvar, men tappade sina ursprungliga partitionsbeteckningar och kallas nu "Lokal disk". Jag skall ev prova att lägga in nya partitioner, bara defragmentering blir färdig.
  15. Jag har inget annat problem i systemet och att installera om kan ta dagar. En ominstallation av hela systemet kan ju också möta oförutsedda problem. Jag är inte heller säker på att jag har tillgång till alla programdiskar. Så tills vidare avvaktar jag med att installera om. Jag hoppas att felet bara är rester från någon tidigare ompartitionering och inget djupare. Det går att montera USB-enheter, ibland uppträder dock samma enhet under två logiska namn/bokstäver, men den går att nå.
×
×
  • Skapa nytt...