Gå till innehåll

margrehte

Medlem
  • Innehållsantal

    617
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    2

Om margrehte

  • Födelsedag 1957-05-20

Kontaktmetoder

  • ICQ
    0
  • Skype
    gullbritt.vinqvist

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Kvinna
  • Från
    Angered

margrehte's Achievements

(6/8)

  1. Jag kunde inte göra det då dom äldre ville fundera på saken först.Verkar som det löser sig eftersom dom äldre blir så oroliga över dessa ständiga påminnelser om uppgradering,fick in en dator till i morse.
  2. Tack för infon. Jag har inte avböjt w.10 på någon av de datorer jag supportar, äldre människor som har svårt att bestämma sig, en dam ville jag skulle titta på hennes bärbara och mitt på skärmen så fanns uppdateringsrutan och den gick inte att få bort, damen hade ingen aning (glömt bort att jag informerat henne om w.10) . Frågor : om någon inte klickar okej på uppdateringsrutan så finns ju ändå smyguppdateringarna som gjorts under en tid, hur blir det då ? är valet då att ominstallera till 7/8/8.1 och därefter se till att inte w.10 kan installeras ?
  3. Hej ! Undrar om det krävs en ren installation efter uppdateringen till w.10 ? Om någon inte gjort varken eller utan att ändra inställning för windows update , kommer dem då att få betala efter sista juni ?
  4. Jag skall bränna en skiva och har testat både xpburner och media player, allt går bra tills jag sätter in dvd-skivan, den spottas ut som icke godkänd. Jag har tidigare bränt ljudbok och musik med samma skivor så varför funkar det inte nu, även testat med en vistadator. filsystemet på skivan är udf.
  5. Hej ! Jag var så nyfiken på w.10 så jag satte igång. Lenevo bärbar 3 år gammal : Uppgraderingen tog 45 min och inga problem vare sig under eller efter uppgradering,, dagen efter så körde jag clean install och det gick snabbt och utan problem, och inga problem ännu efter 3 dgr. Jag är tacksam för att alla Lenevo`s program var borta. HP bärbar 5 år gammal: 3 timmar tog det, inga problem under eller efter. Acer 1 år stationär. uppgradering tog under en timme, kör clean imorgon.Lyckades bara köra uppgradering genom media tools på HP`n. Jag laddade då ner media tool och valde installera på annan dator och lägga på usb-minne. Gick inte på något sätt att installera från omstart så jag valde att sätta i usb-minnet och installera genom att klicka på setup vilket fungerade lika bra. Jag har inte gjort några förberedelser inför uppgradering eller clean install, alla foton och dokument skickade jag upp till molnet ,använder både google och onedrive.Windows 10 gjorde mig förbannad då jag trots inloggad som admin nekades göra vissa inställningar, jag gick då genom utforskaren-dator-egenskaper och även dator-hantera vilket gick bra, skulle behöva en manual vilket nog kommer snart på webben.Gillar w.10 då det det är snabbt och ett enkelt gränssnitt, ibland så räcker det att jag håller muspekaren över ett program så öppnas det (inte det program jag ville öppna dock).
  6. Grannen kom in nyss, hon hade igen fått meddelande om att det gick att uppgradera, förra gången så tryckte jag "sätt igång" och då snurrade det igång från kl 18 till kl 3 natten då jag stoppade den. Jag tackar för er hjälp och fortsätter hålla koll på datorsajterna tills jag ser att w.10 är stabilt. Ett år borde väl räcka för att dem skall få ordning på det.
  7. W. 10 ikonen säger att dator`n klarar w.10, blev dock fundersam och gick in på Acer`s sida och där står att Acer Veriton X2610G ej stöds för uppgradering. Har flera enheter att uppgradera och är något bekymmer med varje enhet som säkert gör att uppgraderingen inte kommit till någon.Fråga : Om jag då installerar w.10 så kan jag väl räkna med bekymmer med att köra w.10 ? Bättre att avstå kanske.
  8. Version: Polaris står det i inställningar,den funkar utmärkt så jag vill behålla den. Jag googlade och hittade inget om den.jag skall se om jag får fram mer på Android forum.
  9. Hej ! Nappade på ett erbjudande om att prova på en sajt och få en surfplatta för 5 kronor. När surfplattan kom så verkade det vara en billig surfplatta som lagts löst i en androidlåda,Jag installerade ett virusprogram som meddelade att surfplattan var rotad, även ccleaner meddelade samma,jag bestämde mig då att inte använda mig av e- post program eller gå in på sajter där jag är registrerad.Fråga: i inställningar så ändras 1.tillåt installation av okända källor till JA 2: verifiera appar/tillåt inte till TILLÅT .Detta har hänt 3 gånger nu och jag undrar då om denna surfplatta innebär en säkerhetsrisk på nåt sätt. I övrigt är surfplattan toppen.
  10. Tusen tack för hjälpen.Fixade inställningar på hennes dator och blev helt ställd när jag såg att den inte var uppdaterad till 8.1, hon vill ha 10àn när den kommer i skarp version.
  11. Tack för länken. Får testa med att sätta tiden för uppdatering som din länk visade och hoppas på att det inte beror på att dator`n används för sällan.
  12. Hej ! Jag har installerat comodo internet security gratis på flera datoror, sen en tid tillbaka så får man själv klicka på ikonen för att uppdatera virusdefinationen efter att datorn startats upp, hittar inget i inställningarna så nu behöver jag ett nytt säkerhetsprogram, ett som sköter sig själv då användarna inte fixar detta.Tacksam för förslag om säkerhetspaket och helst gratis ?
  13. Hej ! Min granne har inte uppdaterat från 8 till 8.1,läste här nyligen att det kan bli problem att uppdatera nu ? hennes svärson har installerat ett program för att det skall likna windows 7, och det är även en hel del blotware i dator.Fråga: Bör jag göra en fabriksåterställning och sen uppdatera ? hur länge till kan man uppdatera till windows 8.1
  14. Jag har haft tivo ett par månader nu och fungerar fortfarande inte fel fritt, tillbringat oändligt med tid i samtal med support och även med eget arbete för att felsöka och fixa. Appar som netflix och youtube är under all kritik.Jag uppskattar dock detta med att spela in 3 kanaler samtidigt, jag tittar bara på sånt jag spelat in eftersom det går att snabbspola reklamen.Googlar man på tivo så får man upp mycket kritik och nästan inget positivt.Jag tror dock com hem så småningom lyckas fixa alla fel.
  15. Hon har hela tiden haft en bild på sin papegoja som har täckt hela skärmen, nu när bilden ändras så fokuseras bilden i mitten och kanterna är svarta,hon har inte pillat el flyttat på nåt.Registerstädaren sköter jag (ccleaner) så den är inte orsaken, jag kommer att ha tid på söndag och skall kolla på den då .Jag är nöjd i och med att du inte tror att det är otyg i dator`n.Tack
×
×
  • Skapa nytt...